reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

lili- no druzyna Tymka wygrala 10-2 zadowolony jest.A tatus zazdrosci ze tymek byl na Legii
Tymekmowil ze ogolnie to nudo bylo tylko fajnie jak race odpalili.
a moja mama to juz rano w sobote dzownila czy wszytsko ok bo moj tata ogladal TVN 24 i ze rozruba na legi byla i sie martwili
ale oni bylo w sekcji dla vipow wiec ok
teraz w piatek nasteony sparing

reklama
As ty robisz z głowy czy masz jakieś wzory? Podrzuciłabyś jak robiłaś ten kapelusik? Interesuje mnie głównie to falowane rondo i nauszniki, bo góra to chyba półsłupkami, choć sposób dopierania też bywa różny. Jak się Agi urodziła, to zrobiłam 4 czapeczki i bolerko jeden wieczór i czapka gotowa, tylko teraz coś mi się nie chce, a nowa czapeczka by się przydała...
Ale pochwalę się, wczoraj wieczorem zrobiłam młodemu łatki na spodnie. Obszyłam nicią łatki wycięte ze starych jeansów, przyszyłam do spodni, fajnie się skomponowały, a najważniejsze, że synusiowi sie podoba!
Mam schemat podstawowy ze słupków na czapkę dla noworodka czyli obwód główki 36-38 cm.
Moja dama ma dopiero teraz obwód główki 38 ,więc ten schemat na noworodka jest idealny.

schemat na czapkę :
4 o. łańc. połączyć 1 o.ścisłym
1 rząd : wróbić w kółko 12 słupków
2 rząd do każdego sł.dodać 1 sł.
3 rz. w co 3 sł. 1 sł.
4 rz. w co 4 sł.1 sł.
5 - 9 rz w każdy sł. 1 słupek.
10 rz. w co 5 sł.1 sł.
11-14rz. w każdy sł.1 sł.
Rondko robiłam z głowy i nauszniki też ,ale chyba jeszcze pamiętam.;-):-D:-D
Aby zrobiła Ci się falbanka dodajesz w każdy słupek 1 słupek w 15 rzędzie i tak samo w 16.
Ot i cała tajemnica kapelusza.:-D:-D:-D

Nauszniki robiłam na 12 słupków i w kolejnych rzędach gubiłam w środku słupki z 12 do 3 tak by powstał trójkąt .Na koniec ostatnie 3 słupki przerabiasz razem i robisz sznurek z łańcuszka.
powodzenia
pochwal się jak zrobisz ;-):-):-)
lili- no druzyna Tymka wygrala 10-2 zadowolony jest.A tatus zazdrosci ze tymek byl na Legii
Tymekmowil ze ogolnie to nudo bylo tylko fajnie jak race odpalili.
a moja mama to juz rano w sobote dzownila czy wszytsko ok bo moj tata ogladal TVN 24 i ze rozruba na legi byla i sie martwili
ale oni bylo w sekcji dla vipow wiec ok
teraz w piatek nasteony sparing
gratulacje dla TYMKA !!!!

w sobotę znów spalił mi się monitor w stacjonarnym.Wysępiłam od syna laptopa i jestem chwilowo.:-D:-D:-D:-D

schemat na czapkę :
3 rz. w co 3 sł. 1 sł.
4 rz. w co 4 sł.1 sł.
10 rz. w co 5 sł.1 sł.

:huh::surprised::oo2::rolleyes2::oo2::hmm::huh::surprised::dry::confused2:

Idę z hołotą na spacer i po coś na obiad.

W ogóle to muszę zacząć coś kombinować ze śniadaniami, bo mam wrażenie, że na okrągło jemy jajecznicę, płatki z mlekiem i chleb ze szynką albo białym serem. Normalnie nuda już. To samo z obiadami.

Ostatnia edycja:
Lil a robilas moze francuskie tosty bo mam fajny przepis ostatnio P robilam to i Szymek pół zjadł :-)
naleśnik smażysz a na drugiej patelni jajko sadzone jak juz odwrocisz nalesnik na druga strone smazenia to kladziesz na gore ser zolty plaster szynki a na to jajko sadzone i skladasz na pol i smazysz z 2 stron P mowi ze super :-)

Wpadam na chwilkę o nienormalnej godzinie.
Muszę się pochwalić moimi dziewczynkami.
Zakochałam się w tej fotce.:-):-)

As76 - dziewczyny super hipiski ;-)

Czy One nie mogą spać ciut dłużej? Weronika o 5 na cyca, ja tu z nadzieją, że pójdzie spać, dalej, ja troszkę popracuję, spotkałam się z rozczarowaniem, bo Maleństwo wyspane, bawić i tulić się chciało. O 6:30 dołączyła Adrianna, o 8:00 miałam serdecznie dość. :confused2: Teraz znowu odżyłam, bo Weronika w końcu poszła spać, zjadłyśmy z Adą śniadanie, wtranżoliłam kawałek czekolady, wypiłam gorącą herbatę i mogę powiedzieć, że chyba gorzej być dzisiaj nie może. :-p

Pogoda za oknem śliczna, słońce oknami do domu się pcha, wypadałoby tylko okna umyć, a firany wyprać. :-p

Póki co wstawiona pralka z praniem bieżącym, co by jeszcze słońce i wiatr wysuszyło. ;-)

Wiecie inaczej człowiek funkcjonuje jak wstanie o 5 sam, a jak wstanie o 5 w towarzystwie, patrzę teraz na zegarek i stwierdzam, że to niemożliwe, że już 5h na nogach jestem i jeszcze cały dzień przede mną, a jeszcze nic nie mam zrobione. :-p

Hej lasencje :-)
U nas nocka przerywana,mlody sie dosc czesto budzil i krecil ale pospalismy do 7:30 wiec sie wyspalam i jest ok :-) no prawie ok bo pogoda dalej beznadziejna jest,od wczoraj pada i jakos przestac nie moze,brakuje mi tych zlotych polskich jesieni bo tutaj to jesien jest mokra przewaznie :confused2: Wczoraj w taka ulewe zesmy na miasto szli a potem na zakupy tyle dobrze ze ten samochod jest.No ale nie ma tak slodko i fajnie dziewczyny oczywiscie musialo sie cos nam na nowo zesrac,ojcu sie ubzduralo na wieczor ze se pojedzie na warsztat cos jeszcze sprawdzic itd a Ja mu mowie nie jedz bo go potrzebuje w domu a i tak juz bylo pozno ale on uparty pojechal i jak wrocil to mi mowi ''mialem Cie posluchac i zostac w domu'':baffled: ze znowu sie mu cos po drodze zjaralo w samochodzie i wyglada na to samo co nam dopiero naprawili 2 tygodnie temu :no::wściekła/y::szok::angry: jestem normalnie tak wsciekla ze hej i dzisiaj ma tam pojechac i powiedziec gosciowi ze ma mu to naprawic ale on na pewno nie bedzie placic za to bo przeciez jakas gwarancja musi byc na naprawe toc to naprawiali 2 tygodnie temu cala elektryke i poszlo okolo 500funta nie stac mnie na kolejny taki wydatek teraz bo jakis glab pewnie zle podlaczyl cos i zrobilo sie zwarcie :crazy: ehh szkoda gadac...
As dziewczyny wygladaja super a starsza corka tak dojrzale wyglada,sliczne sa ;-)
Lili no to dziewczynki Ci niezle pobudki robia,tak wczesnie,ale i tak podziwiam za wytrzymalosc,pranie juz robisz i myslisz o oknach ehh Ja to nawet o tym nie mysle u nas to teraz wieczny deszcz jest :-pmycie mam z glowy :laugh2:

Ssabrina grunt top coś pozytywnego znaleźć:) okien myć nie musisz:-p współczuję wydadków z samochodem, my mamy mercedesa, więc jak się zepsuje to nawet na złotówki boleśnie dużo wychodzi.
Lili czytam, czytam i mysle jak to bedzie. Odzwyczaiłam się od pobudek o 5 rano, a Kamilek też nam takie fundował.
As piękne dziewczynki
Alicja czyta się smacznie ten przepis, moze wypróbuję.
U nas tak średnio, bo coś Kamilek przychorował, w nocy miał lekką goraczkę, katar i troche pokaszluje. Szkoda mi podwójnie, bo pogoda piękna. Wczoraj miałam wizytę u gina, ale genetycznego mi nie zrobił. Mam mieć 13 października. USG miałam, nawet w 3d widziałam małą myszkę, na razie wszystko dobrze, moje wyniki również dobre:)

Ja grzecznie melduję, że po dzisiejszym badaniu z dzidzią wszystko ok, serduszko w porządku -ufff,. Rośnie ładnie, już prawie 1 kg wagi, ja też się "rozrastam.:-D
szyjka twarda i zamknięta, tylko z seksikiem delikatniej, bo nisko jest ułożona dzidzia. Ale najważniejsze że zdrowo przyrasta, podobno o tydzień rówieśników przegoniła. Byliśmy ostatnio nad morzem, pogoda wyśmienita, chociaż wietrznie. Troszkę bałam się jak podróż 600 km się na brzuszku odbije, a tu same pozytywy. Nie zapeszam, ale szczerze mówię: jestem szczęśliwa.
Całusy gorące dla wszystkich!!!!

reklama
Mam schemat podstawowy ze słupków na czapkę dla noworodka czyli obwód główki 36-38 cm.
Moja dama ma dopiero teraz obwód główki 38 ,więc ten schemat na noworodka jest idealny.

schemat na czapkę :
3 rz. w co 3 sł. 1 sł.
4 rz. w co 4 sł.1 sł.
10 rz. w co 5 sł.1 sł.
Rondko robiłam z głowy i nauszniki też ,ale chyba jeszcze pamiętam.;-):-D:-D
Aby zrobiła Ci się falbanka dodajesz w każdy słupek 1 słupek w 15 rzędzie i tak samo w 16.
Ot i cała tajemnica kapelusza.:-D:-D:-D

Nauszniki robiłam na 12 słupków i w kolejnych rzędach gubiłam w środku słupki z 12 do 3 tak by powstał trójkąt .Na koniec ostatnie 3 słupki przerabiasz razem i robisz sznurek z łańcuszka.
powodzenia
pochwal się jak zrobisz ;-):-):-)
Dzięki As, wszystko wiem, może się zmobilizuję :-) a jaką grubościa szydełka robiłaś?

Do góry