reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Z suwaczkami niemam pojecia co sie stalo, wcielo;)ale sprubuje naprawic. U nas jakos leci,zaliczylismy z malym szpital w sierpniu glownie z winy lekarzy :wściekła/y:!Maly ciagle kaszlal osluchiwalo go kilku lekarzy idiagnozabyla taka sama przeziebienie,pluca i oskrzela czyste,jak sie potem okazalo ze to jednak nie przeziebienie to trzeba bylo doszpitala sie polozyc! I tak tydzien wyjety z zyciorysu, /najgorsze jest to ze dostalam skierowanie do alergologa na wizyte poszpitalna atam paanidok.mowi,zedziecko jest niedoleczone:crazy:Czyli ach ta nasza sluzba zdrowia!Zobaczymy co znachorka powie,zrobila malemu wszystkie badania w tym panel alergiczny choc nie wiem po co,no ale niech tam ....A tak to powoli leci maly do szkoly,ja do pracy od wrzesnia wieczobaczymy jak to bedzie!

reklama
Lilijanna, ta radosc po zdmuchnieciu swieczek... Przepiekna. Slodkie malenstwo.

U nas powoli powstaje lista zwrotow i slowek ktore maly rozumie - ku mojemu zdziwieniu jest tego calkiem sporo. Wczoraj na haslo "pojdziemy ciapu ciapu" (z czego tylko "ciapu ciapu" chyba zalapal), Karol zrobil rozradowana mine, kwiknal radosnie, nie konczac posilku pognal pod schody i tam jeczal poki nie wzielam go do lazienki. Biedactwo MUSIAL JUZ.

Lili - ale Adusia jest rozkoszna :-) a ty....ach, brak słów, mama pełną parą ;-)

Nas znów wywiało z domu na 10 dni, wróciliśmy dopiero w poniedziałek. Tradycyjnie byliśmy w naszym domku nad jeziorem. Już trzeci dzień ogarniam po tym wyjeździe i pomału wychodzę na prostą :-). Lada dzień Elenka będzie przeniesiona do swojego pokoiku, mąż coś zaczyna mi "fiksować", że jak to Malutka tak sama będzie, a nie razem z nami w sypialni. A ja uważam, że to jest najlepszy czas, bo później mógłby być problem...

Dziś kończymy 8 m-cy, a wczoraj znalazłam u Elenki ósmego ząbka, no istne szaleństwo. Przez ostatni miesiąc posypało się aż 6 ząbków. Mała już super siedzi i próbuje sama podciągać się do siadu z pozycji leżącej. Bardzo lubi leżeć na brzuszku i cały czas kombinuje z nóżkami i podnosi pupę do góry, ale do raczkowania chyba jeszcze daleko, za to kręci się wokół własnej osi i pełza do tyłu.n Od prawie m-ca przesypiamy już całe nocki (od 20 do 6-7), Elenka zasypia sama w łóżeczku, z czego jestem bardzo dumna :-)

A tak spędzamy sobie czas na jeziorem....

DSCN5448.jpgDSCN5379.jpg

Ostatnia edycja:
Lili a gdzie ty slonia na tym zdjeciu masz gdfzies w ogrodzie chyba sie schowal :p marudzisz slicznie wygladacie ohhhh i ahhhh :tak: tak wiem wiem zrzedze no ale czasem trzeba co nie ??? tak pomarudzic i zas lepiej sie robi ;-) a Gracjanowi tlumacze po 10 razy "a tu ksiadz swoje i organista swoje":-p

Witajcie mamuśki.
Ledwo znajduję czas by na majówki zerknąć ,a o Was to czasami wręcz marzę ...
Dziś mi mała dała nieco w kość.Dopiero się odessała ode mnie .
Mamy takie dni,że potrafi ssać cyca 7-8 godzin z przerwami 30-45 minut :-D:-D:-D
Nazywam ją ostatnio cycek nonstopek :-):-D:-D:-D:-D
Nie mam szans na poczytanie bo już się budzi ,a do tego obiad jeszcze się rozmraża .:rofl2::rofl2:
No cóż jak się chciało -to się ma...
Pozdrawiam Was wszystkie
To moja dama pielgrzymkowo.:-):-)

Ale tu piękne dzieciaczki śliczne dziewczynki wszystkie:tak:

Lili śliczna Adusia a mamusia wygląda rewelacja!!!!Ja to boję się swojej kocówki bo chyba będę większa niż tamtym razem:zawstydzona/y:

A_gala śliczne dziewczynki wypoczywajcie sobie nad tym jeziorkiem i się relaksujcie!!!

As Karolinka już zaraz 4 miesiace:szok: i jak jest duża i śliczna i te ciemne włoski śliczności wyczekane!!!

A my byliśmy dziś na szczepieniu i zabrakło memu dzieciowi centyli:szok::zawstydzona/y: waży 1660:szok: i ma 89cm wysokości! pielęgniarka powiedziała "pudzian:-D" ale on porostu jest taki zbity, mam się martwić? ważne że jest zdrowy!!!!

A to drugi grubas:
1huqlf.jpg

A_gala - cudnie plażowo :tak:
As76 - piękna mała pielgrzymeczka :tak:
Martusionek - ładniutki brzuchol :tak:
Kłaczek - strasznie mnie to zdjęcie wzrusza, że Ona taka radosna potrafi być ;-)
Kasiuleczka - a teraz ze zdrówkiem już wszystko ok? Powodzenia wrześniowo, mam nadzieję, że powrót do pracy okaże się znośny ;-)

Rano było tak pięknie, chłodno, padał deszcz, a od południa znowu ukrop - masakra - ale plus taki, że mam dzisiaj mega mocy do robienia. :laugh2:

reklama
Do góry