reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Mialam problen z internetem, ale juz jestem, doczytalam i o radosciach i o smutkach niestety.
Klaczku przytulam
Ada, Polcia spoznione zyczenia od cioci i Kamilka
Tygryskowa jezynko jakie mile wiesci, gratuluje i zazdroszcze odwagi. Caly czas marze o drugim dziecku i chyba sie boje, bo porzadnie nie potrafie sie za to wziac..
Aga34 piekne dziewczynki
Gosiu czyli Kubus dobrze zniosl Twoj powrot do pracy, obawiam sie ze z Kamilem tak dobrze nie bedzie
Ewitko nie wiedzialam, ze jeszcze karmisz, ja tez. Myslalam,ze w sierpniu odstawie, ale chyba nie. Staram sie troche ograniczyc
a_gala ja od dawna w jednej piersi mam ful pokarmu, a wdrugiej mniej, ale jest w porzadku. Tylko czasami w obcislych obraniach dziwnie
My jeszcze w Niemczech, chyba w sobote wracamy. U nas wszysko dobrze, Kamilek nauczyl sie mowic ;al; i teraz mnie stuka i wlasnie tak mowi, oczwiscie nie pozwalam mu sie stukac. Jest taki rozumny, pekam z dumy i tak nie chce mi sie do pracy, a tu juz polowa sierpnia. Dzieki niemu zwykle wakacje u dziadka na wsi sa cudowne i fascynujace

reklama
Ada pierwszy raz po fryzjerze profesjonalnym, wygląda o niebo lepiej. Dodatkowo pani miała fartuszek w ukochane pieski, więc Ada sama po prostu siedziała na fotelu, z tych fartuchem wokół szyi i błogim wyrazem twarzy, dała sobie grzebać przy włosach, obserwując w lustrze co się dzieje. :laugh2:

Witajcie dziewczyny
wchodze a tu znowu nieszczescie klaczku przytulam
Cholera jasna te co chca miec dzieci nie moga a taka jedna duzi mala Madzie druga trzyma dziecka zwloki w tapczanie a jeszcze inna dzga nozem coreczke gdzie
tu do cholery sprawiedliwosc???

Troszke mnie nie bylo
Wiec po krotce napisze co sie dzielo
Bylismy nad morze oj super bylo pogoda dopisala nam w 100% final byl taki ze przedluzylismy pobyt Wlascicielka poszla nam na reke i oposcila cene wiec czemu nie skorzystac
Mala uwielbiala morze.A pluskanie sie w falach sprawialo jej mase radosci
Tymek to zywiol on i woda to jedno
zabawa w pisaku nie bylo konca
tylko wszytsko co dobre sie skonczylo i bylo trzeba bylo wracac
Tomek chyba w kocu zdal sobie sprawe co ma do stracenie
bylo ok
i mam nadzieje ze tak pozostanie:)
cala nasza czworka wrocila opalona:)
no a potem byly urozinki tymka i imperezka
i tak to sie kula po malutku
juz powaoli kompletuje zestaw do szkoly i do zlobka
musze jeszcze zadzwonic co jeszcze mam kupic
jutro smutna rocznica 2 lata od odejscia mojego Aniolka Melki:(
oj to juz 2 lata straszane jak ten czas leci
no i niedlugo powrot do wawy nie wiem jak to bedzie.Przerarza mnie pakowanie i woguole wyjazd ale damy rade:)
przepraszam ale nie doczytalam co u was dziewczyny ale postaram, sie nadrobic??
LILI- oj juz duzo ci nie zostalo!Superowo niedlugo Ada bedzie miala siostrzyczke:)
Czy dobrze mi przemknelo ze Zjola tez zaciazyla??
ok musze teraz uciekac
pozdrawiam

karollcia , super że Wam się układa :) to najważniejsze
Aga34 , dziewczyny po prostu bombowe :) jakbym moje kozy widziała pare lat do tyłu

Tak Anna, jeszcze karmię, choć tylko w nocy i rano. Choć nie wiem jak długo jeszcze, bo młoda ssie po3 sek. raz jedną raz drugą pierś sprawiając wrażenie jakby z nich już nic nie leciało. Synek sam się odstawił w 18-tym m-cu, ją wolałabym odstawić po zimie.
A mnie taką starą kopę dopadło zapalenie ucha :-( Martwię się o córcię, bo gorączkuje od wczoraj i nie wiem czy ją coś łapie czy to trzydniówka.
Lil a u mnie kurcze pasowałoby zacząć robić jakąś wyprzedaż, bo miejsca brak. Kartony na górę to głupi pomysł.

Ostatnia edycja:
Ewitka - ja teraz po Weronice też będę na bieżąco robić segregację. Niby chcemy za 2-3 lata kolejnego bobasa, ale chcę zostawić tylko to co potrzebne, a resztę sprzedać. A. mówi, że może jak sprzedamy ciuszki dziewczęce to chłopak nam się przytrafi. ;-)

Hmm, ja po synku nic nie sprzedawałam a mam córcię :-). Dobrze, że ubierałam go w kolory unisex :-) Z dziewczynką jest gorzej, bo w sukienki chłopca nie ubierzesz :-D
A ja kurcze zamiast teraz ruszyć i posprzedawać jego koszulki, to mi się nie chciało. To samo po córci, sukienki z zeszłego roku zostały, bo jeszcze w nich chodzi, a samych bodziaków i innej drobizny się nie chce. Trochę mnie zniechęca allegro, żeby piękne drogie, praktycznie jak nowe rzeczy oddawać za pół darmo, bo duża konkurencja, a jeszcze allegro ma w sierpniu podnieść prowizje za wystawianie.... Szwagierka znowu nie wiem czy doczeka się potomstwa i czy trzymać coś dla niej... No i póki co w zawieszeniu, ale muszę zacząć we wrześniu.

Zrobiłam segregację. Kupki są 0-3, 3-6, 6-9. Resztę zostawiłam w kartonie, ale i tak muszę przejrzeć, czy coś się nie zapodziało w rozmiarze mniejszym. Kilkanaście ciuszków mam już uszykowane do sprzedaży, bo nie ma szans by Weronika je założyła, bo w ogóle nie pasują porami roku. Jakieś takie wpadki przy kupowaniu. :-p

Troszkę jestem załamana, bo na wielu ciuszkach pojawiły się żółte plamy ... :wściekła/y: Nie wiem skąd się wzięły, nie wiem czy w praniu zejdą, póki co staram się nie martwić i nie denerwować. Skupię się jutro na nich, jak nie zejdą w pierwszym praniu z dodaniem sody, to polecę po odplamiacz do białego i kolorowego i będę się bawić. I potem jeszcze z 2 razy wypiorę. Dobrze, że się wzięłam za to. :dry:

Ciuszki maluśkie, ale nie tak bardzo, jakoś za pierwszym razem większe wrażenie na mnie robiły. Natomiast dopiero jak dokopałam się do skarpetek to poczułam jakie to będzie maleńkie. ;-)

Ale chyba muszę iść jeszcze raz na górę, bo mi chyba i tak jednego kartonu brakuje. A rozpakowałam już sztuk 6 i to nie takich małych.

W każdym razie zostawiam sobie rzeczy typu body, pajace, a całą resztę sprzedaję. Nie ma co trzymać kolejne 3 lata, choć z drugiej strony czas tak szybko płynie... :sorry2:

reklama
Lili,super, że z robotą ruszyłaś :-) Plamy na pewno zejdą, nie mają szans z Tobą ;-)

Rzuciłam okiem na ten nowy cennik allegro, ale jakoś tak podobnie jak stary wygląda, ale ta wersja z kolorami mi się nie chce otworzyć, więc może tę podwyżkę przeoczyłam :-/

Do góry