reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Witam
Ola 81 ty już wogóle poleciałaś z tym ciążowym suwakiem synusie cudo
Lili no to córka na romantyczke rośnie.
A u nas w końcu nadszedł czas zabawy czymś! Lena w koncu zauważyła że ma klocki i zaczeła je układać. tak to ją wszytko inne interesowało niż zabawki.Wreczcie ma czas na cokolwiek bo ją zainteresowały. Dziś z rana znów wymioty temperatura już nie wiemy z czego ledwo co po antybiotyku.
jutro jak bedzie pogoda wybieramy sie do zoo pooglądac malpy

dziewczyny nie odzywam się, bo zwyczajnie nie mam kiedy, a każdą wolną minutę wykorzystuję na sen;/ podziwiam, że macie czas na forum.......
my już 3 razy byliśmy w szpitalu, zaraz po urodzeniu zapalenie płuc, potem rotawirus i teraz znów 8 dni na zapalenie płuc........ dmucham i chucham na niego, nie wiem skąd to dziadostwo!!!!!!! poza tym w tym nosku wciąż rzęzi... od urodzenia.......... mówili, że to sapka ale do tej pory??
osłuchowo czysto, wyleczony, laryngolog nic nie stwierdził, więc cholera co to jest?????????
no.gif

mój mały nie przesypia nicy... zasypia ok.22 o 24 i 3 karmienie, a od 6 już na nogach
realmad2.gif

poza tym jesteśmy na nutramigenie, bo miał wysypkę... teraz jest ok, ale kupy są śluzowate i zielone... po szpitalu dostał kolek... krótkich ale częstych, takie napady po 15 minut przez cały dzień... nie pomógł nam bobotic, espumisan,. vibrucol, infacol, colinox, koper włoski, rumianek ani debridat..........;/
teraz jesteśmy na biogai i sap simplexie...od wczoraj...
najgorsze jest to, że mały nie śpi wcale w dzień... może z godzine na cały dzień!!!!!!

ja mam ostatni termin obrony do wrzesnia, a jestem w czarnej dupie nawet nie mam pracy napisanej
realmad2.gif

mój K wyjechał do londynu do pracy....... jestesmy zdani sami na siebie!

buziam wszystkie!!!!!

Ilonk moim zdaniem nie moglas wyprobowac dobrze tych lekow bo jak te 3-5 dni ciaglosci w stosowaniu zeby zobaczyc efekt musza byc napewno wiec ze spokojem. nie wiele na raz bo on jeszcze malusi jest. Gracjan sapke mial do 7 miesiaca zycia bron boze nie odciagaj nic na sile. charczy niech charczy jemu to nie przeszkadza naprawde. Szpitali wam wspoczuje bo to trauma a moze za mocno chuchasz i dmuchasz;-) przegrzanie tez nie dobre. z kolek wyrosnie nam pomogl sab simplex masaz brzuszka i tulenie w tych bolesnych chwilach no ale czasem dziec musi wyrosnac... a moze mleczko mu nie sluzy moze ten nutramigen skoro kupki tez brzydkie no ale wiadomo zeby byl efekt troche czasu trzeba. a moze we wozku na dworze lepiej by sie spalo malutkiemu??? moze mu za cieplo ??? myslalas o tym Gracjan jest zimnolubny od zawsze i gdy dzieci po ubierane on cienko i to mu odpowiadalo od zawsze pozdrawiam i zycze powodzenia

Same mamusie na nowo tutaj no nie zle kobitki :* Gratki naprawde. doczytalam ale juz nie wiem kto co gdzie i kiedy

My zyjemy Gracjanek z alergia bierzemy wziewy juz od maja i zyrtec. Poki co ok jak przychodzi nasilene to acodin i ventolin ( chyba dobrze napisalam) ogolnie chlopie jak marzenie , grzeczny( w sensie ze nie marudzi) bo broi nie milosiernie jest wszedzie tam gdzie nie ma otwiera to co nie kaza no lobuz spadnie z czegos i zaraz na nowo wchodzi. 1 czerwca mielismy wypadek samochodowy..... ja , maz i maly bylo pogotowie malemu krewka z buzi poleciala i sie wystraszyl ale na szczescie nib mu sie nie stalo, ja po obijana na maxx odpielam pas akurat zeby malemu zabawke siegnac a tutaj bach...... glowa, nogi rece siniaki po 10cm.... kregi sie po wystawialy i non stopa wyskakuja co wprawie..... auto hmmmm masa naprawy i ogromne koszty juz 2tys poszla a gdzie dalej no ale [ponarzekalam to zmykam powodzenia buzzziiammm

Hej dziewczyny
biggrin.gif

U nas niedziela byla dosc udana,pogoda byla taka sobie ale nie padalo wiec zakupy zaliczylismy no i dodatkowo jeszcze plac zabaw,to byl pierwszy raz kiedy tatus z nami szedl i hustal Samiego hehe widac ze mieli oboje duzo frajdy z tego
biggrin.gif
a dodatkowa atrakcja bylo to ze tatus zabral Samiego do fryzjera i opajtal mlodego teraz to wyglada jak taki lobuz i chlopczyk hehe
biggrin.gif

A mnie jakies chorobsko lapie,gardlo boli w kosciach lupie i kaszel mnie meczy a do tego jeszcze @ przylazla dzisiaj
nerd6bs.gif

Nie mam zbytnio czasu ostatnio na kompa przy tym moim lobuzie ale staram sie was podczytywac na telefonie a na odpisanie juz brak czasu albo sil lasencje.
jankesowa cale szczescie ze nic powaznego sie wam nie stalo a samochod sie naprawi najwazniejsze ze jestescie cali i zdrowi.

A to Sami na placu zabaw przed cieciem a drugie foto jest po cieciu wczorajszym :-)
Zobacz załącznik 483054Zobacz załącznik 483055

Dziewczyny mam pytanie dotyczące paznokci u dziecka bo moja ma bardzo słabe, co chwile jej pękają, i sie rozdwajają. Nie wiem czy to normalne a wyniki badańma wszystkie ideale, może jej czegoś brakuje
Ssabrina ale się Sami zmienil Super!
Ilonka ty rodziłaś naturalnie czy przez cc.bo jak przez cc to tak sie zdzrza ze maluchy mają problemy z płuckami, i nic na to nie poradzisz moja Lena była chora przez pierwsze 12 m-ce. Wiecznie coś z tymi oskrzelamoi i płucami.

Witajcie
Witam sie z Wami wieczorowa pora:).... Malo sie odzywam, bo malo siedze ostatnio na kompie, a to z powodu malej....Wszedzie jej pelno wiec, trzeba na nia uwazac..... Ale mimo wszystko jestem z Wami :)
Po krótce powiem co u nas.......szykujemy sie na wakacje wyjezdzamy 1 sierpnia a wrocimy kolo 15.... Madziulka rosnie i szaleje :))) jednak dzis odebralam wyniki krwiii i chyba ma anemie:(((( Jeszcze jutro bede starala sie zbadac jej mocz a potem ze wszystkimi wynikami pojde do lekarza.... To tyle co u mnie a raczej co u nas :)
Madzia teraz spi, mąz w pracy wiec mam czas by do Was w koncu napisac

Witajcie
Kaira, Alicja u nas to samo z paznokciami, myslalam, ze po mnie, bo tez mam brzydkie. Jest tego plus, mam relaks u kosmetyczki, jak mi stopy robi:)
Carri fajnie ze sie odezwalas, udanego urlopu
Jankesowa dobrze, ze tylko tak sie skonczylo, moj Kamilek tez lobuzuje rowno
Lili chyba sprobuje tych bananow, smaka narobila
Ilonka zdrowka i sily
Ssabrina Sami jak zwykle piekny, Kamilek juz dwa razy zaliczyl fryzjera. Zdrowka.
Ola 81 oj te zdjecia z USG.. uroczy synus
My juz w Niemczech. Droga minela dobrze, Kamilek byl dzielny. Pogode mamy fatalna, ciagle leje. Zakupilam osprzet i jak tylko nie pada, to synek biega po kaluzach i blocie. Jest tu 3-letnia Maja troche go ustawia, coz ma chlopak szkole zycia. Nie mam polskich znakow,pewnie widzicie, dziwnie sie pisze

reklama
Dziewczyny mam pytanie dotyczące paznokci u dziecka bo moja ma bardzo słabe, co chwile jej pękają, i sie rozdwajają. Nie wiem czy to normalne a wyniki badańma wszystkie ideale, może jej czegoś brakuje
U Ady tak samo, już się dopytywałam, często obcinać, żeby nie były za długie, a najlepiej piłować pilnikiem, po każdym obcięciu oraz dla kosmetyki co drugi dzień, nam pomogło i pomaga ta metoda.

Jankesowa - dobrze żeście Wy cali, szybkiego powrotu do całkowitego zdrowia. :tak:
Ssabrinaa - no zmiana nie lada, chłopak od razu poważniejszy :tak:
Carri - miłego urlopowania się, ale najpierw przyjemności w ogarnięciu pakowania. :-p Co do anemii, to zupa buraczkowa, szpinakowa itp. w ruch dodatkowo. :tak:
Annas81 - miłego pobytu w Dojczlandii, od weekendu mają być znowu upały. :-p

Miłego wieczorku.

Do góry