reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Wiadomo troszke kosztuja te szczepienia ale to nie tak ze zaraz masz wydac kupe kasy .....Jest to rozdzielone tak ze mysle ze spokojnie mozna takie szczepienia wykupic
Ja do tych 5w 1 dodalam rotawirusy i na tym tyle. Nie zamierzam szybko dawac malej do zlobka czy przedszkola wiec nie szczepilam ja na pneumokoki ale zawsze jeszcze moge

A co do pepka , mojej corci jak odpadl kikucik to jeszcze czyscilam patyczkiem do uszu pepek

reklama
Witajcie kochane!

Ja jak zwykle przelotem. W dzień Amela tak mi daje popalić, że wieczorem jak zaśnie nie mam na nic siły (a mam co robić:)). Coraz większa łobuziara nam rośnie! Wszystko wymusza jęczeniem co doprowadza mnie do nerwicy.. ostatnio ogólnie coś mało cierpliwa jestem:(

Dodatkowo mamy atak zębowy, wychodziły 4 na raz, w tym 2 trzonowe. Małej z nosa się leje, i czasem pokasłuje (głównie nad ranem) ale myślę że to od zębów..

karolcia81 - cieszę się że jesteś zadowolona z wizyty. Co do szczepień to Amela miała obowiązkowe - ale płatne i rota, teraz póki co nie zaszczepiłam na świnkę, odrę i różyczkę i póki co nie będę szczepić.

Sowinka - gratuluję!!!:)

SSabrinaa - Sami przecudowny!:)

karollcia -Amelusie to śliczne dziewusie:)

ilonka26 - właśnie napisz coś więcej co u Was!:)

lili -dzięki za pamięć!:)

Carri - fajnie, że się odezwałaś! Może jakieś zdjęcie Madzi byś ujawniła?:)

Cześć Mamuśki:) Doczytałam co tam u was. O tej godzinie już mi ledwo widze na oczy. Mam do was pytanko karmię piersią i nie mam jeszcze @ kiedy ona łaskawie przychodzi jak było u was??? A najlepsze jest to że nie zabezpieczamy się wg muszę iść do gin bo jeszcze nie byłam :( i jakieś tabsy wziąć bo śniło mi się że urodziłam następne bobo tego samego dnia co Szymonka ale rok później ale by było ;) Nasz Szymcio chory kaszelku dostał no i odrazu antybiotyk i już tak będzie z tym naszym serduszkiem że byle kaszelek i już antybiotyk, małemu zakładam już śliniczek bo leje się mu ślina strasznie a jak się rozgada to pluje się i robi bąble ze śliny hehe piękny widok:) Zaczął też piszczeć i spodobało mu się to i piszczy w niebogłosy:) Też myślę pomału o wzbogaceniu diety pediatra mi powiedziąła że teraz trzeba wprowadzać gluten z Kacprem tak nie miałam ciągle coś nowego wymyślają. KAROLCIU81 ja nie ruszałam wg pępuszka nie kazali mi nawet go dotykać dopóki nie odpadnie i tak też uczyniłam bo ok 10 dniach odpadł mój Albert nosi kikut przy sobie mówi że na szczęście go sobie wziął niech tam mu będzie ;) co do szczepień kupuję 5w1 na rotawirusy dostał za darmo ze wzgędu na serduszko. MAMA SÓWKA GRATULUJĘ!!!!. LILI pamiętam jak Kacperek miał 4 lata i jechaliśmy aż do W-wy pociągiem ok 7 godz bałam się a on miał ubaw na całego i pasażerowie też bo śpiewał piosenki całym tchem:):) SSABRINA synuś zarąbiasty :):) KAROLCIA33 to już kąpiel w baseniku zaliczona?? super ale ten czas leci. AGALA mój mały śpi tak jak twoja piękność:) i też nauczyłam się z nim na ręku wszystko robić ost zrobiliśmy sernika na zimno:) OK padam i już niepamiętam co jeszcze miałam napisać. Pozdrawiam was wszystkie kochane dobrej nocy!!!!

Witam,

Karolcia, i widzisz, na zawołanie pępuszek odpadł - super! Nam, po odpadnięciu kikutka, kazano jeszcze przez kilka dni psikać spirytusem. My szczepiliśmy tylko podstawowe, dodatkowych nie braliśmy, ale to kwestia indywidualna. Sami musicie zdecydować :tak:

Ewelina, zdrówka dla Szymka*

Wiolka, szybkiego ząbkowania*bidula się namęczy...

Pozdrawiam wszystkie babeczki*

Tyle się napisałam i firefox mi się uszkodził i sam zamknął :sorry2: Teraz w skrócie w takim razie, bo się nie wyrobię do 9 z forum, a taki mam limit :-p

Ewelina28 - odliczam Ci dni do imprezy, chyba leczyć się muszę :oo2:
Karolcia81 - nie chodzi 100 PLN w tą czy wewtą tylko co Wy jako rodzice uważacie za dobre dla Waszego dziecka i czy tej dobroci nie jest za wiele. I nie jest to reguła przy szczepieniach tylko, ale w ogóle na tym polega macierzyństwo. Warto poczytać, konsultować z lekarzami, ale decyzję podejmujecie sami. :tak:
EwelinaK26 – ja miałam @ po miesiącu, potem znikła mi na 2 i pojawiła się ponownie, ale inni nie mają ponad rok i dłużej, to sprawa mocno indywidualna ;-)
Kasikz, GosiaLew – robicie dzieciakom testy na alergię pokarmową? Teraz jest ponoć najlepszy czas. :sorry2:

Kaira24 – to za ile dni się urlopujecie? :dry:

A ja jutro chcę zadzwonić i umówić się na październik na testy alergiczne zarówno dla mnie jak i dla Ady, na te pylące

carri, wiola - dzięki za porady....buziaki.
lili - wiem, że to nasza decyzja, wiem też że nie o kasę tu chodzi...po prostu ma do Was zaufanie ( nawet mój Z sam powiedział napisz tam do tych twoich dziewczyn co sądzą o tych szczepienach) i chciałam znać Waszą opinię na ten temat ;)
ewelina26. eweilina 28 - bardzo się cieszę, ze kikut poleciał, ale z drugiej strony zrobiło mi sie smutno, że się kończy jego okres noworodkowy, że już nie ma śladu po mnie, ten kikucik mi przypominał jak niedawno go wyciskałam.a tu już ma 3 tygodnie....jak tan czas szybko leci...zaraz do szkoły pójdzie. Ja jeszcze tą "rankę" po kikutku przecieram octanoseptem po kąpieli - na noc...zastanawiam się tylko kiedy na dobre to "wpadnie" do środka?

Karolciu, troszkę czasu upłynie, nim pępuszek na dobre się uformuje. Nie ma reguły, kiedy to się stanie.
Korzystaj teraz z tego cudownego czasu, tylko dla Was* Ja do tej pory tęsknie za tymi pierwszymi miesiącami, bo teraz to już Młody nie da się tak lulać na rączkach, jak kiedyś :-D

Hej
Ewelinko jak z serduszkiem u synka?
KArolciu jeszcze ma czas samo wpadnie
Lili-jakie postanowienie tylko do 9? Lecimy 1 czerwca
Moje dziecko dalej ma katar oczka znów sie czerwienią do teo zęby, i jej energia.Matko ta to ma turbodoładowanie 24h.W nocy skacze po łożeczku,budzi sie z płaczem woła jakiegoś pana, wasze dzieciaki też tak przeżywaj dzień?

reklama
Witajcie kochane.:-):-):-):-)
Mam dziś chwilkę ,więc zaglądam pochwalić się swoim małym -wielkim CUDEM.
Przypominam ...
Karolinka Julia - ur.w moje 36 urodziny 28.04 2012 3700 g szczęścia i 56 cm miłości :-D:-D:-D

Do góry