reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Dzieki dziewczyny,jestem bardzo dumna z mojego szkraba kochanego a i dzisiaj konczy 6 miesiecy !!! nie moge w to uwierzyc jak ten czas szybko leci :-)
U nas nocka ok tzn Sami fajnie spal mimo tego ze nasi sasiedzi robili wczoraj impreze urodzinowa,wiedzielismy o niej bo nas w niedziele o niej poinformowali wiec ok przespalismy sie z synkiem popoludniu 2h wiec pozniej szlismy spac
yes2.gif
ale glosno mieli,smiechu chichu tam bylo,grania na gitarze i spiewania czulam sie jakbym sama tam byla na tej imprezie
laugh.gif
cale szczescie jak szlismy spac to normalnie oczy mi sie same zamykaly i cala ta muzyka i inne gadania nie przeszkadzaly mi ani mojemu A. Sami obudzil sie dopiero o 5 na butle i potem poszlismy jeszcze spac no ale juz sie wiercil i krecil dosc czesto wiec to takie bylo tylko juz czuwanie z mojej strony niz spanie ale do 8 zesmy lezeli w lozku
laugh.gif

karollcia33 ale Amelka urosla i jak sie zmienila,slicznotka z niej jest ;-) a braciszek jaki dumny jest ze siostry :-)
She chlopcy sa super zobaczysz sama ;-)
just u nas Sami tez czasem tymi swoimi piskami i gadaniem doprowadza do bolu glowy czasem jest tego az za duzo ale kocham te jego odglosy :-)

Milego dnia mamusie,usciski dla dzieciaczkow ;-):-)

reklama
Hej mam chwilkę w pracy to popiszę:)
Ssabrinka piękny synek. Caluski w nosek z okazji pół roczka:) Zdrowka dużo.
Karrolcia twoja pannica też sama słodycz. faktycznie różnie z tymi kikutami. My musieliśmy przemywać i osuszać, moja przyjaciółka, która rodziła w Wa-wie dostala wytyczne, żeby myć wodą przy kapieli i osuszać, tylko tyle. I Kamilkowi i jej synkowi odpadły po około tygodniu, wiec to chyba obojętne co robisz z tym kikutem, odpadnie jak ma odpaść.
Karollcia81 daj znać jak u Was?
Ilonko hop, hop!
Magnusik my mamy fotelik do 18, maxi cosi tobi, jesteśmy w miarę zadowoleni.
Ola Kamilek u fryzjera średnio się cieszyl, ale dostal coś w łapkę i jakoś poszło. Tak szybko mu wloski urosły, ze znów musimy się wybrać.
kasia2011 gratuluje zabka. a my nadal nie mamy, ale jeżeli dobrze zobaczyłam, to chyba coś zaczyna sie dziać, bo biale plamki na trzech dziaselkach widziałam Chyba, ze już mam omamy:)
A_gala mój Kamilek tez spal okropnie krotko poźniej jak zrobily się dwie drzemki, bylo ok. Teraz śpimy ciąle 2 razy po okolo 1,5 godzinki.
Lili taka jazda pociągiem musi być fajna malemu szkrabkowi:)
Musze zmykać

Hej
Lili- z mała dalej jazda z alergią. Mieliśmy próbę odstawienia leków i jest jeszcze gorzej. Wszystko wróciło ze zdwojoną siłą.Wiec od nowa lecimy z lekami, ale nie kropimy nosa tylko w mega zatkany nos to psikamy nasivinem.
Tak to u nas ok urwis rośnie coraz więcej mówi, jest wesoło ja odliczam dni do urlopu:)

Hej...
to była wizyta patronażowa w przychodni u lakarki wizyte położnej w domu mieliśmy kilka dni po przyjściu ze szpitala, położna jest cudna mam do niej tel i już kilka razy dzwoniłam....jest gotowa udzielić wsparcia o każdej porze dnia i nocy ;)
a wracając do dzisiejszej wizyty to też udana,,,,mały przybywa pięknie 3700 już waży...lakarka bardzo miła i ciepła dla dziecka ( a to dla mnie bardzo ważne - nie lubie zimnych służbowych lekarek)wszytsko jest ok z małym i z pępowinką też...i właśnie chaiałam Wam napisać, ze przed kilkoma minutami ODPADŁ NAM KIKUT PĘPOWINOWY :-) zresztą tak przepowiadziała lekarka...że dziś albo jutro odpadnie i proszę jak na zawołanie....
a to co zostało dalej przemywacie octaniseptem i gazikami czy już nic się z tym nie robi?

dziewczyny co sądzicie o szczepieniach?
obowiązkowe ok....ja jestem za, uważam, ze wszyscy byliśmy szczepieni i młodziana też szczepimy, ale te dodatkowe rota i pneumo? lekarka zaleca i namawia, ale ja sama nie wiem? szczepiłyście?

no i dostaliśmy kropelki na bolesne bączki i zaległe kupki, więc i małemu i nam ulży bo się chłopak bardzo męczył i wybudzał.

karolcia - jak już kikut odpadł, to już nic się nie robi s pępuszkiem. co do szczepień, to ja szczepiłam 6w1 + pneumokoki, rota sobie odpuściłam, bo wszystkie dzieci, które znam i miały rota były szczepione, a i tak wylądowały z wirusem w szpitalu. z resztą szczepionka uodparnia na ileś tam odmian tego wirusa, a na drugie tyle już nie, więc nie warto....takie jest moje zdanie

Karolciu wszystko zależy od ciebie u nas sa mamy które szczepią i inne które nie szczepią. Tych szczepień dodatkowych jest dużo i są drogie. Ja szczepiłam ale to głowinie z powodu na mój charakter pracy.Pneumokoki dostaliśmy za darmo ze wzglęgu na wade serca były 3 szczepienia.Na rotawirusy się spóźniłam i żałuje bo już 2 razy przechodziłyśmy.Na meningokoki będę szczepić jak skończy 2 lata wtedy jedno szczepienie. A swoją drogą myślałam że maluchy z 2012 będą mieć już pneumo za darmo z kalendarza szczepień

Dziękuje...niestety wszystkie szczepienia płatne i to dużo, ale to akurat nie problem - już nas tyle Młody kosztował, ze 100 w lewo czy w prawo nie robi różnicy...
to może faktycznie wato zaliczyć wszystkie...ja też chce te 6w1 zrobić i dadatkowo pmeumo i rota...kurcze to 2600 wychodzi w sumie licząc wszystkie dawki - ale mówicie, ze warto....

karolcia - szczepienia to temat rzeka, i nikt ci nie powie, jak bedzie najlepiej, nawet lekarz. musicie sami zdecydowac raz i trzymac sie tego do konca.... poczytaj sobie jeszcze na necie o szczepieniach, moze jakos to pomoze ci w podjeciu decyzji

Ja się tylko witam
Mój mózg jest wypompowany, ciało zresztą też.

Sowinka wielkie gratulacje.

Ssabrina Sami jest mega cudny

I to by było na tyle :0
Miłego wieczoru życzę.

reklama
Czesc Karolciu ... pytalas o szczepionki ja wybralam dla swojej Madzi 5w1 , jakos nie wyobrazalam i nie wyobrazam sobie zeby kilka razy kłóć dziecko jak to i tak jest dla niego duzym wyzwaniem, ale dla przykladu moj chrzesniak nie mial wykupionych tych szczepionek 5w 1 do drugiego razu

Do góry