reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Dzieki dziewczyny,jestem bardzo dumna z mojego szkraba kochanego a i dzisiaj konczy 6 miesiecy !!! nie moge w to uwierzyc jak ten czas szybko leci :-)
U nas nocka ok tzn Sami fajnie spal mimo tego ze nasi sasiedzi robili wczoraj impreze urodzinowa,wiedzielismy o niej bo nas w niedziele o niej poinformowali wiec ok przespalismy sie z synkiem popoludniu 2h wiec pozniej szlismy spac
yes2.gif
ale glosno mieli,smiechu chichu tam bylo,grania na gitarze i spiewania czulam sie jakbym sama tam byla na tej imprezie
laugh.gif
cale szczescie jak szlismy spac to normalnie oczy mi sie same zamykaly i cala ta muzyka i inne gadania nie przeszkadzaly mi ani mojemu A. Sami obudzil sie dopiero o 5 na butle i potem poszlismy jeszcze spac no ale juz sie wiercil i krecil dosc czesto wiec to takie bylo tylko juz czuwanie z mojej strony niz spanie ale do 8 zesmy lezeli w lozku
laugh.gif

karollcia33 ale Amelka urosla i jak sie zmienila,slicznotka z niej jest ;-) a braciszek jaki dumny jest ze siostry :-)
She chlopcy sa super zobaczysz sama ;-)
just u nas Sami tez czasem tymi swoimi piskami i gadaniem doprowadza do bolu glowy czasem jest tego az za duzo ale kocham te jego odglosy :-)

Milego dnia mamusie,usciski dla dzieciaczkow ;-):-)

reklama
Hej mam chwilkę w pracy to popiszę:)
Ssabrinka piękny synek. Caluski w nosek z okazji pół roczka:) Zdrowka dużo.
Karrolcia twoja pannica też sama słodycz. faktycznie różnie z tymi kikutami. My musieliśmy przemywać i osuszać, moja przyjaciółka, która rodziła w Wa-wie dostala wytyczne, żeby myć wodą przy kapieli i osuszać, tylko tyle. I Kamilkowi i jej synkowi odpadły po około tygodniu, wiec to chyba obojętne co robisz z tym kikutem, odpadnie jak ma odpaść.
Karollcia81 daj znać jak u Was?
Ilonko hop, hop!
Magnusik my mamy fotelik do 18, maxi cosi tobi, jesteśmy w miarę zadowoleni.
Ola Kamilek u fryzjera średnio się cieszyl, ale dostal coś w łapkę i jakoś poszło. Tak szybko mu wloski urosły, ze znów musimy się wybrać.
kasia2011 gratuluje zabka. a my nadal nie mamy, ale jeżeli dobrze zobaczyłam, to chyba coś zaczyna sie dziać, bo biale plamki na trzech dziaselkach widziałam Chyba, ze już mam omamy:)
A_gala mój Kamilek tez spal okropnie krotko poźniej jak zrobily się dwie drzemki, bylo ok. Teraz śpimy ciąle 2 razy po okolo 1,5 godzinki.
Lili taka jazda pociągiem musi być fajna malemu szkrabkowi:)
Musze zmykać

Hej
Lili- z mała dalej jazda z alergią. Mieliśmy próbę odstawienia leków i jest jeszcze gorzej. Wszystko wróciło ze zdwojoną siłą.Wiec od nowa lecimy z lekami, ale nie kropimy nosa tylko w mega zatkany nos to psikamy nasivinem.
Tak to u nas ok urwis rośnie coraz więcej mówi, jest wesoło ja odliczam dni do urlopu:)

Hej...
to była wizyta patronażowa w przychodni u lakarki wizyte położnej w domu mieliśmy kilka dni po przyjściu ze szpitala, położna jest cudna mam do niej tel i już kilka razy dzwoniłam....jest gotowa udzielić wsparcia o każdej porze dnia i nocy ;)
a wracając do dzisiejszej wizyty to też udana,,,,mały przybywa pięknie 3700 już waży...lakarka bardzo miła i ciepła dla dziecka ( a to dla mnie bardzo ważne - nie lubie zimnych służbowych lekarek)wszytsko jest ok z małym i z pępowinką też...i właśnie chaiałam Wam napisać, ze przed kilkoma minutami ODPADŁ NAM KIKUT PĘPOWINOWY :-) zresztą tak przepowiadziała lekarka...że dziś albo jutro odpadnie i proszę jak na zawołanie....
a to co zostało dalej przemywacie octaniseptem i gazikami czy już nic się z tym nie robi?

dziewczyny co sądzicie o szczepieniach?
obowiązkowe ok....ja jestem za, uważam, ze wszyscy byliśmy szczepieni i młodziana też szczepimy, ale te dodatkowe rota i pneumo? lekarka zaleca i namawia, ale ja sama nie wiem? szczepiłyście?

no i dostaliśmy kropelki na bolesne bączki i zaległe kupki, więc i małemu i nam ulży bo się chłopak bardzo męczył i wybudzał.

karolcia - jak już kikut odpadł, to już nic się nie robi s pępuszkiem. co do szczepień, to ja szczepiłam 6w1 + pneumokoki, rota sobie odpuściłam, bo wszystkie dzieci, które znam i miały rota były szczepione, a i tak wylądowały z wirusem w szpitalu. z resztą szczepionka uodparnia na ileś tam odmian tego wirusa, a na drugie tyle już nie, więc nie warto....takie jest moje zdanie

Karolciu wszystko zależy od ciebie u nas sa mamy które szczepią i inne które nie szczepią. Tych szczepień dodatkowych jest dużo i są drogie. Ja szczepiłam ale to głowinie z powodu na mój charakter pracy.Pneumokoki dostaliśmy za darmo ze wzglęgu na wade serca były 3 szczepienia.Na rotawirusy się spóźniłam i żałuje bo już 2 razy przechodziłyśmy.Na meningokoki będę szczepić jak skończy 2 lata wtedy jedno szczepienie. A swoją drogą myślałam że maluchy z 2012 będą mieć już pneumo za darmo z kalendarza szczepień

Dziękuje...niestety wszystkie szczepienia płatne i to dużo, ale to akurat nie problem - już nas tyle Młody kosztował, ze 100 w lewo czy w prawo nie robi różnicy...
to może faktycznie wato zaliczyć wszystkie...ja też chce te 6w1 zrobić i dadatkowo pmeumo i rota...kurcze to 2600 wychodzi w sumie licząc wszystkie dawki - ale mówicie, ze warto....

karolcia - szczepienia to temat rzeka, i nikt ci nie powie, jak bedzie najlepiej, nawet lekarz. musicie sami zdecydowac raz i trzymac sie tego do konca.... poczytaj sobie jeszcze na necie o szczepieniach, moze jakos to pomoze ci w podjeciu decyzji

Ja się tylko witam
Mój mózg jest wypompowany, ciało zresztą też.

Sowinka wielkie gratulacje.

Ssabrina Sami jest mega cudny

I to by było na tyle :0
Miłego wieczoru życzę.

reklama
Czesc Karolciu ... pytalas o szczepionki ja wybralam dla swojej Madzi 5w1 , jakos nie wyobrazalam i nie wyobrazam sobie zeby kilka razy kłóć dziecko jak to i tak jest dla niego duzym wyzwaniem, ale dla przykladu moj chrzesniak nie mial wykupionych tych szczepionek 5w 1 do drugiego razu

Do góry