reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Ewcia3004 - przejrzyj zdjęcia ;-)
Magnusik - chyba większość z nas zakupiła 9-18kg, wszystko zależy czy dzieć pulpet, czy wysoki szczypior. Ja w sumie nie obczaiłam czy przy tych 9-36 ile ten zagłówek do góry się podnosi, bo Ada z tych wysokich. No i druga sprawa czy myślisz jeszcze o drugim dziecku w krótkim czasie, u mnie będzie tak, że jak Ada będzie wyrastać, to następne wskakuje w ten fotelik.
Trzymam kciuki by rączki nabrały sił i mocy do brojenia. :tak:
GosiaLew - w pracy to się odpoczywać powinno jeśli w domu chce się jeszcze coś zrobić, a nie paść ;-)
Ola** - powodzenia u fryzjera ;-) Zdaj potem relację. :-p
Wiolka1982 - co u Ameli? :sorry2:

Wczoraj był prawie koniec świata w Wlkp., prawie, bo nadal jesteśmy, przesuwało się od południa i poszło dalej, ale niebo granatowe, pioruny, błyskawice, wichura, ulewa. Auta stawały i nie jechały dalej, drzewa tańcowały na całego, fiu, że Ada zasnęła 5 minut przed tym cyrkiem.

reklama
Ola81 u nas też póki co bez imienia. Mój M chce bym tym razem ja zaakceptowała, któryś z jego pomyslów, bo dla Emki ja wysuwałam propozycje, z których jedną on przzyklepnął. Czuję się już lepiej. Do 4 m-ca było okropnie. Mdlości, kochanie z kiblem i inne rewelacje. Teraz nie mogę za długo chodzić i siedzieć. Ale wolę to niż wymioty. Nie znałam takich rewelacji w ciąży z Emi...

Ola** mamy powtórkę z rozrywki z 2010, tylko miejsce Kasikz zajęła Ola81 :-) Oj będzie ciekawie, będzie :-)

Lill u nas też jak Emka wyrośnie z fotelika 9-18 to Młody w niego wskoczy :-)

A co do pogody. Zimno, deszczowo, wietrznie. Żal tych dzieci co mają przyjęcia :-(

Dzień doberek

Lili w mojej pracy nie da się odpocząć i po ściemniać, chociaż wczoraj wszystko już robiłam wolniej, bo miałam dość a poza tym ja z tych co nie potrafią ściemniać, wszyscy mówią, że ja pracoholik, bo poważnie podchodzę do powierzonych zadań.

She była u Was wczoraj burza, bo u nas tylko deszcz, jak zwykle przeszło bokiem

Magnusik ja mam fotelik 9-36 kg.

GosiaLew u nas tak samo jak u Was. Ponoć całą noc padało, ale ja po nocy czuwania przy psie, kompletnie nic nie słyszałam. Spalam snem sprawiedliwego. Na szczęście Emka też, więc nie było pobudek :-)

Gosia i co jesteś zadowolona? A jaki masz dokładnie jeśli nie tajemnica? bo ja właśnie rozważam kupno takiego, wolę wydać raz kasę.A jeśli chodzi o kolejne dziecko to narazie nie planuję niczego. Juz raz planowałam. Nie wiem może jak młody będzie miał 3 latka to zaczniemy się starać.

my mamy fotelik od 0-36 kg tylko za cholercie nie moge sobie przypomniec firmy !! jak se przypone to dam znac :-)
u nas S siadl tak gdzies kolo 7 meisiaca w 8 miesiacu raczkowal za 2 dni wstal i chodizl przy meblach a jak mial 9 miesiacy i 1 dizen zaczal sam chodzic bez 3 mania
ja do niego Szymus to jest kapusta a on do mnie usta hahaha :-D powtarza wszystko jak papuga fakt ze nie tak jak to trzeba ale slyszalne sa te slowa hehehe :-)

Witajcie w ten zimny majowy wieczor
Wczoraj tyle naskroalam i wszytsko mi wcielo
ale sie ciesze ze znowu pare z nas jest w ciazy i beda kolejne bobasy.
magnusik-wszytsko w swoim czasie moja tez sie denerwowala ze sie przewraca a teraz siedzi jak stara i jest zadowolona:)
ja kupilam 9-18 kg a jak tymek mial 5 lat to kupilam 9-36 o ma pasy 5 punktowe a tymek nie lubi yc zapinany tymi samochodowymi.
a ten 9-18 czeka teraz na Amelke.

a moja mala uwielbia na brzuchu i teraz asypia tak a z racji takiej ze spi w spiworku to nie moze sie zawsze obrocic w droga strone i musze wstawac i jej pomagac ale to na dranem
a ostatnio to bijemy rekordy w spaniu.wstajemy mieszy 10 a 11:)
czasami to jestem przespana.
a tak to pamalutku jakos plynie ten czas.zalatwiam ksiedza bo na poczatku czerca planuje chrzciny ale nie wiem czy mi wyjdzie u nas w parafi o chrzestny nie ma bierzmowania a tu ksiadz wymaga ale kolega zna dorze ksiedza wiec moze cos zalatwi jak nie bede szukala takiego ktory mi ochrzci Amelke.
życze ciepelka:)

reklama
Do góry