reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Ja tez podaje delicol ale nie koniecznie działa ze wszystkich leków tylko bobotic nam został ale nie wiem czy jest sens kupować jak taki sam skład co reszta.Kłade go czesto na brzuszku ale to pomoc na chwilkę, potem znowu płacz. Ja nawet sie aczynam zastanawiać czy sie nie przejada i stad te bóle, dopiero 2 miesiące a już 8 kg przebił....

reklama
Kasia2011 – chwal się chwal, musisz koniecznie się chwalić, Ona jest mniamnuśna
Trawa – to pierwsze mleczko traktuj jako piciu, a potem to tłuściejsze jako danie, Ada do 1h cycała i to bardzo długo, Ona cycolina była jak nic
Annas81 – powodzenia u lekarza i by żelazo było w normie, no i gratulacje sikania do nocniczka
Magnusik – oj jak mi się bosko czyta o wyczynach Nataniela, papa mi się śmieje, a najcudowniej wspominam właśnie tą dupkę u góry
Pati.b – to super, że wizyta udana, no i może dla odmiany jak w brzuszku wiercipięta, to poza brzuszkiem będzie grzeczne dla odmiany. A Michał genialny z tymi pomysłami.
Karollcia33 – takie wypady są dobre, choć mi jakoś tak ciężko podjąć decyzję, by gdzieś wyskoczyć, może dlatego, że w pracy 8h, a często potem i w domku po nocach i nad ranem, ale jeszcze troszkę i będziemy w domu na L4. Co do chodzików ja tam jestem przeciwna, dla mnie kręgosłup za słaby, najlepsza jest podłoga, najbezpieczniejsza.
Agnieszka – i dlatego Ewitka w podpisie ma, że mieszka w „magicznym mieście”. Julia jak zwykle słodka.
GosiaLew – ja z czułością wspominam okres niemowlęcy, ale właśnie teraz ta mądrość naszych dzieci jak tak słodka i urocza, że może się będę powtarzać, ale w życiu bym nie chciała by Ada ponownie była niemowlakiem, teraz jest właśnie taka fajna, rozumna, choć często rozum zaczyna zjadać i robić odwrotnie niżbym chciała. Gratuluję krówki, to naprawdę daję dużo radości.

Oczywiście ja zapracowana, ale musiałam zajrzeć. Adriannie idą „5” dolne, po prostu dziąsła to bomby z opóźnionym zapłonem, budzi mi się z płaczem, a ja to dzisiaj w nocy dopiero odkryłam.

Kasiuleczka - nam pomagał esputicon, ale u nas były raczej wzdęcia niż typowe kolki. :tak: Jak skład jest ten sam to ja nie widzę sensu kupowania buteleczki o innej nazwie, ale doświadczenie w kolkach mam żadne.

Kasiuleczka podobno na kolki dobrze działa kminek. Trzeba zaparzyć i wypijać dwie szklanki... ups nie pamiętam, czy Ty cycusiasz, bo to oczywiście mama ma wypijać.
Gosiu gratulacje Kubulkowi. Uwielbiam naszych mądralińskich, ja tak jak Lili nie chciałabym by Kamiś był maleństwem. Kamilek też bawi się samochodzikami, przy tym tak urocza burczy:) Szczeka na wszystkie psy, ostatnio zobaczył krówkę w telewizji i też zaczął szczekać:sorry:
Lili dzięki, mam nadzieję, ze hematolog powie, ze jest dobrze. Badań mam zrobić całą kupę, bo jeszcze od swojego pediatry. Co prawda skierowanie się nie liczy, ale wolimy zapłacić niż pozwolić na dodatkowe kłucie.
Karolciu pytałam o te raczkowanie, bo (tak nas na studiach uczyli) raczkowanie jest waznym etapem w prawidłowym rozwoju dziecka i często rodzice przez zbyt szybkie pionizowanie sprawiają, ze dziecko nie raczkuje.
Mój synuś już chodzi, teraz nie mam wątpliwości. Wychodzi mu coraz sprawniej, no ale jeszcze uwielbia raczkować

kasiuleczka - a co ile go karmisz? i czy karmisz piersią? moja tylko na piersi i miała taką fazę na ssanie przez pierwsze tyg, że jadła mi po 16-18 razy na dobę. stąd też brały się problemy z brzuszkiem, ze zbyt częstego jedzenia, położna kazała mi karmić co 2-3h w dzień, no min. co 1,5h i oszukiwać niunie smoczkiem, niestety nie przeszło to u nas :( mała czasem głodniała już po pół godzinie i nijak nie dało się zająć jej czymś innym. na szczęście jakoś się wszystko unormowało, od jakiegoś miesiąca karmię 8x na dobę, i tak wg "normy" za dużo, ale dla mnie to wielki sukces :) a co do leków o tym samym składzie, niby nie ma sensu kupować innego, ale mam znajomych, którym pomagało, więc może warto spróbować?

No cycunio to podstawa ;)staram się go karmić tak co 1,5 godziny nie częściej, ale jak widzę ze po tym czasie smacznie śpi i nie budzi się to mu nie przeszkadzam ;), z wagi mu nie ubędzie a brzunio lepiej strawi.

Ostatnia edycja:
ostatnio zobaczył krówkę w telewizji i też zaczął szczekać:sorry:
:laugh2::laugh2::laugh2: Tia momenty, które rozbrajają i nie człowiek się śmieje, a jednocześnie puchnie i rośnie z dumy ;-)

No cycunio to podstawa ;)staram się go karmić tak co 1,5 godziny nie częściej, ale jak widzę ze po tym czasie smacznie śpi i nie budzi się to mu nie przeszkadzam ;), z wagi mu nie ubędzie a brzunio lepiej strawi.
Kaśka spróbuj oszukać wodą, nie ma bata by mleczko w przeciągu 1,5h się strawiło. A jak napływa nowe to to stare się buntuje. Ta woda to w przerwach.

I po pracowitym dniu, człowiek cały czas pykał, a i tak czas do 14:30 jakoś mocno wolno mi płynął. :sorry: Ile powinna kobieta w ciąży siedzieć przy kompie w ciągu 8h? Chyba 4h! To ja już normę na maj wyrobiłam. :laugh2:

Kasiuleczka 8kg wow, mój tyle ważył jak miał 7 miesięcy. Też mi często Kuba cycował, ja go przeciągałam z karmieniem, w końcu ustawiłam mu rytm co 2-3h a po spacerze to spał mi dłużej to było czasem 4h przerwy. Co do colinoxu to on mam pomógł bo tam i składnik ten sam co w sab simplexie i tych innych i dodatkowo flora bakteryjna, kolki Kubie przeszły jak ręką odjął, podawałam mu przez miesiąc a potem przestałam i do tej pory nie pamiętam co do kolka.

Lili też bym nie chciała, żeby Kuba był małym nieporadnym maleństwem, ale tęsknię znowu za takim, ty to będziesz mogła cieszyć się i małą mądralińską i kolejnym dzidziusiem :-)

Alicja trudno stwierdzić ile będzie trwała rehabilitacja, pewnie jak ruszy na nogach i nie będzie miał lewej strony słabszej.

Annas Kuba to z tych nie mówiących, wiec na razie nie naśladuje zwierząt.

Dzisiaj Kuba u babci w domu był i dziadek przeszcześliwy, że z wnukiem czas spędzał.

Hej

Fajnie że "świeże" mamusie się pojawiły:)

Ja ostatnio nie mam weny do pisania... dziś Amela tak tłumaczyła coś po swojemu, gestykulując że myślałam że padnę ze śmiechu:) A ze zwierzątek to umie jak robi: krówka, piesek, wrona i sowa:) Dalej mam nie mówi, ostatnio ją naszło i mówiła jajo:) Chyba nastrój świąteczny jej się udzielił:)
I rośnie mi mała tancerka, jak tylko muzykę usłyszy to tańczy:) ale jak:)

reklama
Gosia szukałam właśnie wczoraj tego leku ale w żadnej aptece go nie było dopiero na zamówienie, wypróbujemy jeszcze to,nie zaszkodzi. No cycowy to on jest, nigdy bym się nie spodziewała że na mleku matki dziecko może tak rosnąć. W piątek mam szczepienie pewnie lekarka mnie objedzie za taka wagę. Wczoraj spokojnie wieczór minął bez kolek- już nie pamiętam kiedy mi tak ładnie dzień i wieczór przespał, może powoli kolki zaczną ustępować, bo już pomysły mi się kończą :crazy:

Do góry