reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Trawa Kasia Wasze córeczki sa prześliczne ojjj adoratorow będa miały będą:):):) Mój Szymek ustawia się w kolejce:):) Nie moge wstawic zdjęć bo paska zadań wg nie mam ale już skrobnęłam do ciebie lili o co chodzi??:)Trawa ja nie biorę witamin jem poprostu dużo warzyw i jabłuszek:):)dawno nie pisałam ale mój Szymcio nie daje mi w dzień nic zrobic śpi po 10 minut no teraz zasnął jak nigdy i prawie godzina mija :) a moje prasowanie leży na fotelu i czeka na mnie ;/POmału kolki ustępują ale moje dziecię czadu nam daje dalej zapamiętam to do końca moich dni :)Ale rano jak wstaje i dziąsła pokazuje w ogromnym uśmiechu to żadne pieniądze świata nie dadzą takiego szczęścia w człowieku:):)Postaram się wpadać częściej albo może zaglądać tak brzmi lepiej ;) Pozdrawiam Was kochane Buziole!!!!

reklama
agnieszka- w koszulce nie chodzę za często, ale teraz jak zaczne chodzic znow na fitness to bedzie jak znalazł- bo ona jest zrobiona z takiego materiału przepuszczajacego powietrze
ewitka - ja jestem z podgórza, ale tej częsci koło bagier;-) a ty?

kasia - ale Agatka śliczna i tak rozumnie już patrzy!

ewelinka - a surowe warzywa od kiedy mozna jadac jak sie karmi piersią?

a my się cycolimy od rana - moja mala to taka smoczyca nienajedzona - 4 razy cyca pod rzad musiała dostać a i tak jeszcze by jadła. Ona przy cycu sie nie obija, nie przysypia tylko ciągnie porzadnie - nie wiem gdzie jej to się mieści. zastanawiam sie czy moze nie mam teraz pokarmu przejsciowego i dzidzia ciagnie bo się nie najada i czeka na tłusciejszy...

miłego dnia!!!

Trawa ja z Krowodrzy (koło pętli) no to kawałek, powiem szczerze, że jak żyję w Krakowie już jakieś 15 lat, nigdy jeszcze nie była na Bagrach :-( jedynie autkiem zapuszczałam się na Saską a najczęściej do ChT.
Kasia, Agatka chwilowo łysolek, ale nadal prześliczna i pewnie ciemne włoski jej odrosną :-)

heheh to dlatego LIli pewnie nei9 pamietam ze byl maly bo od razu byl duzy ;-)
Agatka superasna aj do schrupania sa te nasze dzieciaczki :-)
co u Daaa dawno jej nie bylo albo mi cos umknelo
u nas pada no masakra jakas ale polazłam oczywiscie na silownie malego rano do tesciow teraz ide w srode mam nadzieje ze pogoda bedzie fajna :-)

O jak nas duzo:)
Kasie dwie, Trawa Gratulacje! dzieciaczki piękne, dziewczyny wymiatają, takie cudne minki robią.
Trawa mój Kamilek był taki cycowy i w sumie jest nadal:) Warzywa właściwie można od początku, tylko trzeba patrzec na reakcje maluszka. Ja musiałam długo uważać na to co jem, bo Kamilek kupki śluzowe robił, ale moja koleżanka jadła wszystko i było ok. Witaminki jem jak nie zapomnę:)
Ewitko gratuluję postępów, super sobie radzi.
Ewelinko wiem o czym mówisz, gdy piszesz o tym uśmiechu. Całe zmęczenie idzie na bok.
Gosiu Kamiś też sie tak cieszy jak wracamy, cudowne to jest.
Alicja u nas też pada, ale niania była na spacerku.
Nie wiem czy już mogę mówić, ze Kamilek chodzi, ale sam wstaje/puszcza się i robi parę kroczków a potem przechodzi na raczki. Do tej pory kilka kroczków robił, ale do mnie lu M., a teraz sam dobiera sobie cel:) No i zębów ciągle nie ma. W środę jedziemy do Białego do Hematologa, mamy wizytę kontrolną, żeby zobaczyć co z żelazem.
No i jeszcze zapomniałam... Ola wielkie gratulacje za pierwsze siku w nocniczku. My też nocnikujemy, rano najczęściej jest, a potem to juz różnie, na razie Kamiś siedzi w miarę grzecznie.

Ostatnia edycja:
trawa kasia2011 dziewczynki cudowne :D co do witamin to ja biorę fembion vital mama. Jeśli chodzi o jedzonko przy karmieniu piersią to trzeba po prostu obserwować, jedne babki moga wsio jeść od razu a inne się męczą tak jak , bo ciągle albo kupa zielona, albo krew, albo sluz, albo kolki :) ale to mija :) ja nadal nie jem przyprawionych mocno rzeczy, młody źle też reaguje na pomidory i przetwory z nich ale i tak już duzo jem więc jest bajka

Lili oj leci, leci :) jak pomyslę że niektóre mamy wracają do pracy po 5-6 miesiącach to mi się słąbo robi. Nie to że krytykuję kogoś za to, nie o to chodzi. Po prostu ja bym rady nie dała. W życiu nie byłam bardziej szczęśliwa i pomimo tego, że każdy dzień taki sam to mi dobrze w domu z młodym :) a co do jego postępów to przewraca sie non top z brzucha na plecy i odwrotnie, obraca się wokół własnej osi na brzuchu, i próbuje się przemieszczać opierając się na głowie, podnosi dupkę do góry i odpycha się nogami- widok komiczny :D a na rehabilitacji cwiczymy siadanie bokiem w podporze i takie tam :)

hejka, wpadłam tylko powiedzieć że jestem po wizycie i w życiu nie wiedziałam że dzieci mogą tak się wiercić podczas usg... normalnie co sekunde inna pozycja a do zdjęć to tyłkiem sie wypinało... już sie boje co to będzie jak się urodzi :-) bo michał na usg był spokojny a teraz to wszędzie go pełno, właśnie ślizga sie po cholu... biega w skarpetkach i specjalnie robi bach na tylek a ma antypoślizgowe tylko ze on jakos na pietach próbuje jeździć.... ostatnio wymyślił że na małych autkach da sie wsiadac i jezdzic tak jak na jeździku- ta wściekłość jak mu autko spod tylka wyskakikawło byla boska :-)

trawa- słodkie maleństwo:)fajna ta fotka z króliczkiem:)
kasia2011-slodziak z Twojej córci:)
EwelinaK26- kurcze ale ten czas zasuwa szymonek juz ma praiwe 3 miesiace szok.
A u nas ok.Mała zasuwa w chodziku.Pogoda taka soie nawet jest cieplo ale strasznie wieje
a tak to czas leci ze nawet nie wiem kiedy
w sobote bylam na babskim spotkaniu oj powspominalo sie dawne czasy i w niedziele troche głowka olala dobrze ze mam tu mame:)

Pati gratulacje, oj tam ruchliwy:) najwyżej będziesz miała dwa kręciołki kochane. Fajna różnica będzie miedzy nimi.
Magnusik, żebym tylko mgła też nie wróciłabym szybko do pracy, najszczęśliwsza jestem przy synusiu, ale cóż życie.... Nataniel świetne postępy robi.
Karollcia jak szybko w tym chodziku. czy już raczkuje, przepraszam jeżeli pisalaś moze przegapilam. Świetne są babskie wieczory... uuuu jak ja dawno na takowym nie byłam

reklama
Annas81 ja kompletnie nie mam młodego z kim zostawić. Mąż pracuje na zmiany i moja mama też ale nie pociągną tak długo bo mąż ma dużo doadtkowych zajęć. Planuję żeby tak było ale dopiero od stycznia jak wrócę do pracy. I we wrześniu młody do przedszkola, będzie miał prawie 2 latka więc chyba ok. Teraz jestem na zwolnieniu, później urlop zaległy i za ten rok i na wychowawczy dopiero od 20 sierpnia więc na bezpłatnym nie będę aż tak długo. Ciężko będzie finansowo, ale jakoś damy radę

Pati ale masz wiercipiętę :) mój był spokojny w brzuszku ale za to teraz nadrabia, ma tyle energii że szok :) ale potrzebuje też czesto się wyciszyć, posiedzieć u mamusi na kolanach w spokoju albo poleżeć

karolcia33 wow Amelka już w chodziku??? szybciutko :)

Do góry