reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

My juz po spacerku,krotkim bo tylko 30 minutek bo oczywiscie zaczelo padac,a Ja jak zawsze mam przy sobie folie przeciwdeszczowa to dzisiaj jej nie wzielam i bach zaczelo padac
baffled5wh.gif
jak pech to pech
yes2.gif
no ale syncio dalej spi we wozku przy otwartym oknie wiec jest ok
biggrin.gif

reklama
u nas co chwile takie zawieruchy ze masakra jakas :/
ja oczywiscie dzisiaj trening zaliczylam bo juz mnie szlag trafiał ze juz 2 opuściłam :/

Kaira ten coneco też miałam na uwadze. U nas stanęło na tym:
BABY DESIGN TRAVEL PROMOCJA + OSŁONA +FOLIA @ (2149706296) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ten xlander x-go tez fajny, bo mi się podobają i uważam za praktyczniejsze jak to siedzisko jest tak trochę głębiej, spokojnie można obniżyć siedzenie i ochroni zawsze lepiej od wiatru czy deszczu.
Tylko w tym x'go jest ta sam wkładka co w moim x/a i to jest beznadziejne bo moja cały czas z tego zjadzała:sorry2:
ten twój bardzo mi sie podoba w fioletowym kolorze

U nas nocka dosc fajna jedzonko o 22 potem dopiero kolo 4 a potem o 7:30 i jeszcze pospalismy do 10
laugh.gif
wiec jestem wyspanaaa
biggrin.gif
Sami sie pobawil,pogadal zjadl butle 160ml
shocked.gif
i teraz spi,ciekawa jestem jak dlugo bedzie spal bo nais kochani sasiedzia kolejny raz robia jakis remont w domu
baffled5wh.gif
wala mlotkami i wierca w scianach od rana
baffled5wh.gif
no.gif
a najlepsze jest to ze oni juz tak remontuja od listopada z malymi przerwami,idzie wzariowac czasem jak tak od rana do wieczora ci ktos wierci i wali mlotkiem za sciana
baffled5wh.gif
Sami od 3 dni wcinal jabluszko papkowe ze sloiczka i mu smakowalo bardzo i dobrze sie czul i nawet wczoraj kupka byla przy ktorej sie nie meczyl co mnie bardzo ucieszylo :-)

W wyborze parasolki nie pomoge.Milego dnia mamusie i usciski dla maluszkow ;-):-)

Kaira a ja ci odradzę Coneco, bo sama miałam Traffic i kółka mi sie zdarły doszczętnie a na rączkach gabki popekały. Niestety niby polski wózek ale robiony w Chinach. Saturn mi się kiedys podobał jak kosztował 500zł, ale jest bardzo cięzki i dla twojej królewny juz za bardzo zabudowany.
Teraz przymierzałam sie poważnie do Inglesiny Trip (super wózeczek od ubiegłego roku robią z okryciem na nózki) ale w końcu szarpnelismy sie na Peg Perego SI. W porównaniu do Trafica to jak mercedes do trabanta, rewelacyjnie się prowadzi i podbija na krawezniki jedną ręką z dzieckiem na wózku, no i system składania w kostke też mi lepiej odpowiada, bo wózek sam mi stoi złozony na przedpokoju.
Co do twojego typu Baby design, kiedys Espiro active powaznie rozważałam zamiast coneco przy synku, ładny design, ale kiepsko się podbijał na krawęzniki, w tym temacie lepszy był Espiro Jet choc wg mnie troche brzydszy.
Kolezanki jeszcze mi polecały wózki Mammas&Pappas i Bebe Confort Viva, ale one nie zazwyczaj mają okrycia na nózki, a dla mnie to było ważne.
To, na co warto zwrócić uwagę przy wózku to poszerzana budka, przy naszych wiatrach zawieruchach to rewelacyjna sprawa, folii przeciwdeszczowej nie trzeba, a dziecku cieplutko, ten nasz Coneco to miał, Espiro jet i Inglesina trip również, nie pamietam jak to było w Active

Ostatnia edycja:
Witajcie:-)

A ja znowu wpadam i wypadam i nie wiem czemu ostatnio czasu mi na wszystko brak...
Wczoraj bylam u endokrynologa i tarczyca bez zmian tzn na usg widoczne dalej jakies guzki,ale na razie nie szkodliwe i wielkosc maja taka sama jaka mialy w 2009 jak ostatni raz bylam u lekarza.
No wiadomo tez,ze jak bedzie w przyszlosci ciaza to kontrola krwi pod kontem tarczycy co 4 tyg.
Jesli zaczne brac tabletki i nie bede miala spadku wagi to dadza mi dopiero skierowanie do dietetyka.
W kazdym razie wyglada na to,ze sama narobilam sobie bigosu z ta waga bo olalam leki.
Krew pobrali i jak beda wyniki to endokrynolog wysyla je wraz z ''listem'' do lekarza domowego.

Tak to nic nowego.
Pogoda fajna wiec duzo czasu buszujemy po dworzu.

Sorki,ze tylko o sobie.
Postaram sie najpozniej jutro podczytac.

Milej nocki i buziaki dla brzdacow:-p
Jak wyniki beda juz na miejscu to musze isc aby przepisali mi wlasciwa dawke leku.

reklama
Ewitka w cenie do 500 zł to co ty opisujesz chyba isę nie znajdzie, szczególnie te kółka i dobre podbicie na krawężnikach.

Kaira w baby design fajne są właśnie te przedłużane budki. Zresztą każdy szuka czegoś innego w wózkach

Do góry