reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Lili ja zawsze robię z posiewem i antybiogram + ogólen. W ogólnym wyjdzie jakieś zapalenie o ile jest a w posiewie co to jest.Antybiotyk zrób jak ty uważasz.
She cieszę sie bardzo:}
Olu buziam

reklama
Hejka
Odpiszę póki pamiętam:
She kciuki za wizytę, ja tam Ci życzę żebyś urodziła idealnie w terminie.

Lili cudny ludzik, aż normalnie i mi sie zachciało, ale jeszcze mnie nie zaraziłaś. :-D No i zdrówka dla Ady. Ja bym badanie moczu chyba zrobiła, bo ta gorączka to może być jakaś infekcja albo wstrętny wirus i stąd zaczerwienione gardło. Z tym, że wirusów to nie leczy się antybiotykami.

Ewitka z tym syndromem to różnie, ostatnio wypytuję się rodziców co mają 2kę dzieci i nie zawsze jest tak jak piszesz. Chociaż na pewno lepiej się chowają takie dzieci przy starszym rodzeństwie.

Kaira to dobrze, że Lenka tak zareagowała a Tobie współczuje poobijania.

Ja mam za to najbardziej leniwe dziecko, dziś na rehabilitacji płakał specjalnie i się zapierał, byle nie ćwiczyć. Nie pomagało nic co w domu skutkuje, ale to nic bo to i tak daje dużo, bo młody zapamiętuje jednak a w domu powtarzamy. I co najważniejsze ciągle mamy z jedną rehabilitantką, bardzo fajną i uważam, że najlepiej z Kubą ćwiczy.
No a tak poza tym to Kuba dostaje od soboty po miarce zwykłego bebilonu do pepti i póki co nie jest wysypany. No i docelowo kupiłam na razie bebiko ha więc zobaczymy jak będę zwiększać dawkę innego mleka. Kupiłam ha bo myślę, że chyba będę mu dawała bebiko jeśli okaże się, że skazy nie ma.
Czy którejś dzieciaczek pije bebiko?

Hej:-)

She no boks to lubie poogladac.
W ogole to jak w domu jeszcze mieszkalam to moj tata na okraglo sport ogladal i pewnie cos mam od niego-hihi.
Arturo tez co weekend Bundeslige sledzi a Julia biega podczas meczu w stroju Schalke.

Co do kolejnego bobaska to naprawde super byloby gdyby Julia miala rodzenstwo.
Moze jeszcze w tym roku sie o tym pomysli:-)

A zmienajac temat to bylismy dzis z Julia na oficjalnym rozpoczeciu karnawalu.
Po chlopsku mowiac parada szla przez miasto,dzieciaki i dorosli poprzebierani,potem byly ''pociagi'' ze slodyczami i ogolnie nawet fajnie bylo i Julii sie podobalo.

Jutro podczytam dokladniej.

Milej nocki

Hej maminki :-)
U nas dzisiaj maly w dzien byl dosc grzeczny ale za to na wieczor sie chyba wsciekl albo cos go ugryzlo
baffled5wh.gif
normalnie kolo 19 jak sie zaczal wydzierac tak ciezko bylo go uspokoic,oczywiscie na rekach zaraz cisza ale jak tylko probowalam go odkladac i zabawiac to wrzask,nawet lezenie na golasa nie pomoglo wiec wzielam i wczesniej go zaczelam kapac bo myslalam ze cos to pomoze mu yhy nawet w wodzie sie wydzieral dopiero pod sam koniec sie uspokoil i bylo fajnie ale jak przyszlo do wycierania i ubierania to wrzask ehhh az mnie teraz glowa boli od tego wszystkiego
confused8gj.gif
uspokoil sie dopiero jak go odlozylam do lozeczka na boczku potem dostal butle i zaraz zasnal
yes2.gif

A wczoraj kolo 19 odwiedzili nas znajomi,ucieszylam sie bo wkoncu mozna z kims pogadac i zobaczyc sie z ludzmi no i malego moglam sprzedac komus na moment na rece
laugh.gif
taaa normalnie maly jak zobaczyl kolezanke to sie jej tak przygladal a jak go wziela na rece to sie niezle zaczal wydzierac
sorry2.gif
pierwszy raz sie nam to zdarzylo zeby maly zaczal plakac jak go ktos wzial na rece
yes2.gif
potem troche sie przekonal do niej,posiepiewala mu troche itd to bylo spoko ale i tak na rekach u niej dlugo nie wytrzymywal,minuta i zaczynal plakac
yes2.gif

W ogole przedwczoraj moj A. mowi do mnie ze jego mama jak z nim rozmawiala przez skypa to zauwazyla ze Sami trzymany w pionie nie trzyma glowki prosto tylko ma skrzywiona w jedna strone,zmartwilam sie tym bo faktycznie jak sie przygladnelam mu to faktycznie ma skrecona glowke lekko na prawa strone i maz mnie obwinia ze to moja wina,ze dziecko skrzywdzilam itd itd ehh i faktycznie jest to moja wina bo wiecznie jak kladlam synka na boku to na jedna strone nigdy jakos nie zwracalam uwagi na to zeby robic to na przemian no ale teraz juz zwracam uwage i klade go czesciej teraz na tym drugim boku i mam nadzieje ze sie mu to ureguluje i bedzie wszystko w porzadku z jego szyjka.
Lilijanna sliczne malenstwo :-) niech sobie rosnie zdrowo :-) Zdrowka dla Adzika ;-)

Gosia nawet nie śmiem twierdzić, że zawsze tak jest z tym syndromem, bo na pewno nie ma :-D:-D:-D:-D Ale zapewne coś w tym prawdy jest, choćby z tego powodu, że drugiemu dziecku zawsze poświęca się mniej czasu niż temu pierwszemu, więc z natury jest mniej rozpieszczane przez rodziców i jak płacze, to z konkretnego powodu, jak go coś boli, a nie dla wymuszania zainteresowania.
A ty Gosiu masz duże szanse mieć tak jak ja, czyli to drugie dziecko znacznie spokojniejsze, bo Kubuś przez alergie dawał wam się we znaki. Nam też synuś początkowo dawał w kość przez kolki, mało i krótko spał, więc gorzej to mogliśmy tylko trafić na AZS, na szczęście nas to ominęło!

Ssabrinka nie ma co się martwić, Sami jest jeszcze malutki, może nie trzymać główki prosto, spokojnie będziesz zmieniać boczki, to się wyrówna!

Lil i co z Adzikiem?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki
my ostatnio czesto sie spotakymamy z Dawidekem 6 miesiecy starszym chlopaki tak super sie przy sobie rozwijaja i widze duze postępu u Szymka :-)
aaa juz lubi sie kapac ale kapie go w pudelku po zabawkach :happy2: bo wanienki sie boi :dry:

reklama
Do góry