reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Kasikz - no właśnie na fotce jest taki misio :tak:
She - mam 3.03 i to już będzie prenetalne :tak: Będzie już 12t3dc.

Jest postęp Ada dziś w końcu zjadła 1/4 suchej bułki i 3/4 parówki. Genialnie. Zaraz idę Ją uśpić i mam nadzieję, że pośpi choć troszkę, bo w dzień śpi tak, że reaguje na każdy szmer. :confused2:

EDIT: She - acha co do wyścigu na porodówkę - siedź grzecznie w kolejce :-p

reklama
Kurcze ale ma siniak na tyłku udzie i kolanie.Reka zdarta, jak ja będe dziś po tych piętrach latać nie mam pojęcia bo mnie wszystko boil.Ale sobie ponarzekałam heh
Kurcze dziewczyny to będzie po kolei jedna po drugiej ale przed wami jeszcze ktoś jest coś mi się zdaje:p
Lili u ciebie już pomału najgorszy okres sie kończy:)
Asia będzie wszystko ok ty tak do 42 pociagniesz:)

Lill, Kaira teraz mi gin powiedział, że może się założyć, że urodzę przed terminem. U Emki miał nosa, zobaczymy jak będzie z Ktosiem :-)

She mnie się podoba ta miarka z miejscami na fotki - fajny pomysł o ile pilnuje się, żeby tam były zdjęcia.
A syndrom młodszego rodzeństwa - zazwyczaj mniej problemowe od starszego rodzeństwa - ładnie przesypia nocki, dużo śpi, zazwyczaj jest bardziej wyrozumiałe dla rodziców i starszego rodzeństwa, dostosowuje się do otoczenia. Oczywiście to nie jest regułą, a tak naprawdę, to czy dziecko daje w kość czy nie to zalezy glównie od kolek i alergii.
Lil, ale fajna fasolinka, a co z Adzikiem? Byłaś u lekarza?
Kairko, bidulko, ale się potłukłaś...

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za pochwały dzidzi, ach niech rośnie i rozwija się do września :tak:

Byłyśmy u lekarza no i silny katar + zaczerwienione gardło + temperatura to coś więcej niż 3dniówka, tak powiedziała pani doktor. Dostałyśmy antybiotyk i gdybam. Kupić dziś i podać przed spaniem czy poczekać do jutra i zacząć kurację od rana :confused2: Dodatkowo koleżanka A. w pracy powiedziała, że jej kumpela z dzieckiem z takimi samymi objawami wylądowała na sepsę i właśnie są w szpitalu.

Także jutro robię badanie moczu, lepiej posiew niż ogólne i czy to badanie coś wykryje? Jakie badanie dokładnie pod kątem bakterii???

Kurde szkoda, że nie pomyślałam i się nie wypytałam w gabinecie, rozmawiałam z A. później.

No i Adzik teraz śpi, bo w dzień spała tylko 30 minut przez ten katar.

Lilianko, a Adzik gorączkuje jeszcze? Jeśli gorączka trochę już spadła, to możesz się wstrzymać do jutra. Mój Pawełek już miał takie zapalenia gardła i leczylismy bez antybiotyku. A Pulneo albo coś takiego jej nie przepisała?

reklama
Kaira nieźle z tym upadkiem.już sobie wyobrażam radość Lenki na takie bam.dobrze,ze nic wam się nei stało!!!

Lili ale fajny bobofrucik :) dobrze,ze Adzik coś je.a co do antybiotyku ja bym się wstrzymała.po co ją osłabiać moze uda się na zwyklych lekach.a mocz to ja bym i oólny zrobiła.no ale lekarzem nei jestem moze zadzown dopytaj

she a to za rok kolejne?:p ze w tym roku suwaki blisko siebie.miarki fajowe jedne i drugie. ramki ciekawsze ale tamta pierwsza taka radosna,tez mialabym problem co wybrac!

Julek tez 6.30 mimo iz wczoraj poszedl później spac niz zawsze

Ostatnia edycja:
Do góry