reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Julci z okazji twoich drugich urodzinek
Życzę Ci:

Kolorowych snów,
uśmiechu od ucha do ucha,
pięknych bajek na dobranoc,
własnego psa i kota,
co dzień nowych przygód,
butów siedmiomilowych,
gwiazdki z nieba,
wspaniałych przyjaciół,
i wesołej rodzinki
.
A dla reszty naszych jubilatów: Adusi, Kubusiowi i Boryskowi życzymy samych uśmiechów i przesyłamy buziaki!!!!

Oj za miesiąc to się rzeczywiście zacznie, ale ten czas leci
:-)a ja tak wszystko dobrze pamiętam jakby było wczoraj.

reklama
Zdrowka dla jubliatow.
co do uczulenia dzisiaj tez mamy cos na polikach. Ale steryd na buzke to chyba za duzo. A bierzecie jakies leki doustnie. Wiem ze moja kolezanka miala masc robiona na zamowiniei doustnie leki a jej corka miala straszne uczulenie prawie na wszystko co jadla

Zrobiłam badanie krwi i progesteron. Wyniki po 15. Jutro zrobię jeszcze ogóle moczu, bo nie miałam dzisiaj pojemnika. Folik kupiłam i biorę ... od dziś :zawstydzona/y:

Adzik ma zrobione badanie krwi i kupiłam tez pojemnik dla Niej na mocz i będę robić jutro. Przy tym wszystkim zapomniałam babce powiedzieć, żeby pobrała też krew Adzie na badanie grupy krwi. Ale to jutro w takim razie.

Wydałam 44 PLN, bez komentarza. :sorry: Betę sobie odpuściłam, bo u nas kosztuje 35 PLN, za dużo. A dla mnie ważny jest progesteron. Mam nadzieję, że będzie wysoki, a chociaż w normie, a nie śladowe ilości jak w pierwszych dwóch ciążach.

Z każdą minutą w głowie pojawia się setka pytań, obaw, wyobrażeń jak to będzie. Póki co gdzieś tam w tle pojawia się strach, ale póki co staram się go wykurzać i już cieszyć każdym dniem.

Nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, ważne by w terminie i zdrowe. Już mnie kusiło by polecieć do góry do kartonów, już sobie myślałam, czego mi brakuje? Co dokupić? To były myśli błyskawiczne, szybko je odepchnęłam.

Dziadki będą mieć super prezent na dzień babci i dziadka, bo przecież na wizycie w 7-8 tyg. usłyszę serduszko.

Adrianna będzie cudowną starsza siostrą, a ja znowu sprawdzę się jako kochana mamusia nieporadnego Szkraba.

Tak, tak, wszystko będzie dobrze. Musi!

JULECZKO
Serdeczne życzonka uśmiechów i słonka.
Szczęścia ogromnego - wszystkiego dobrego!
Słońca i radości, dużo pomyślności.
Na 2 urodzinki życzę zawsze słodkiej minki.
Zdrowia, czasu dużo na zabawy i podróże.
Moc uścisków, uśmiechów przesyla Olafek i Beata
06bb5381b4cb01c5.gif

JUlciu kochana już na fb Ci życzyłam,ale to tez nei zaszkodzi! nicech słoneczko świeci tylko dla Ciebie a radość nigdy nei opuszcza!!!!

LIli a ja wiem od Daaa:) kochana Daaa :* zawsze mi tu najważneijsze wieści przekaże.
wczoraj jak czytałam Twój wpis tu na rozpakowanych...to zamiast,ze delektujesz się ciszą przeczytałam ciążą:p hihi a to już było coś na rzeczy.
super!!!!bardzo bardzo gratuluję!!! obawy odepchnij a Adzik siostra starszą bedzie super:)

reklama
Witam mamusie :-)
Julcia 100lat kochana,duzo zdrowka :-)

Lili kochana GRATULUJE !!!!!! Spokojnej i nudnawej ciazy Ci zycze kochana,super wiesci :-)

A u nas w porzadku,syncio sie smieje i gaworzy sobie ladnie :-) a na 19.01 mamy ustalona wizyte na nasze pierwsze szczepienie az sie boje tego dnia,bede strasznie to przezywac bo nie cierpie igiel,strzykawek :eek: Pogoda kijowa,pada u nas caly czas i zimno jest wiec kisimy sie w domu juz jakis tydzien,oszalec idzie :sorry:

A to Sami,smieszek maly i na brzuszku jak sobie leze :-)
s.jpgss.jpg

Do góry