reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Ale się cieszę że dzieciaczki wracają do zdrowia:)
oj bidulki.
Jankesowa- gracjanek super chłopczyk:)
a my dziś byliśmy na spacerku bo pogada była super.słoneczko świeciło.
Zreszta i tak my codziennie wychodzimy nie zależnie od pogody.
a dziś mała zjadła Pół słoiczka deseku jabuszek z brzoskwiniami i chciała jeszcze więc jej dałam i zjadła wszytsko.oj mam pasibrzuszka małego:)ale sie ciesze ze tak ładnie je.
zupy wcina jak ta lala.warzywka juz ma wszystkie

a mam pytanie czy ktoras z was byla w takiej sytuacji albo wie.Do konca roku mam umowe i raczej nie bede miala jej przedkuzonej (zreszta nie chce)to gdzie musze zglosic ze chce dodatkowy urlop macierzynski?do zusu czy do pracodawcy?i czy do tego zusu gdzie szly skladki czy tam gdzie jestem zameldowana??
z góry dzieki
milego wieczoru

reklama
Karollcia33 - pismo o dodatkowy urlop macierzyński możesz złożyć w każdej chwili, już teraz w firmie, dobrze mieć potwierdzenie, więc jak będziesz wysyłać pocztą to z tą żółtą kartką "za potwierdzeniem odbioru". Nie musisz czekać do ostatniego dnia zwykłego macierzyńskiego. Ja składałam w jednym piśmie wniosek o macierzyński i od razu o dodatkowy macierzyński i ZUS był o tym od razu poinformowany, a ja miałam problem z głowy, bo pilnowanie tych terminów to jakaś masakra. :dry: Napisz mi na PW coś więcej, jaka umowa, do kiedy masz macierzyński, przecież jeszcze masz urlop do wykorzystania to ile go masz, w ogóle można ich przeciągnąć i kaska będzie Ci spływać. Ale to na PW :-p

Wszystkiego dobrego dla Michałka (Pati) i Samiego (Ssabrinyy) - zdrówka chłopaki. Michałkowi dodatkowo apetytu życzę. :-)

Aniołki Kairko dobrze,ze u was ok:)

u nas też:) temp nie ma.apetyt słabo ale przynajmniej obiad ładnie zjadł.
wysypka trochę wyszła,troche na buźce,na pleckach,na pupie

pupa nam się odpażyła pierwszy raz w życiu. bo jakies kupy bezzapachowe i często musiałam nie zauważyć:(
któraś ost walczyła z pupą? Magnusik?
narazie bepanthen używamy i już lepiej trochę

ola to w sumie trzydniowka by byla :sorry2: no i juz po ;-) u nas pomaga sudocrem a w ekstremalnych (no mocniejszych ;-)) zaczerwienieniach krem niva SOS---Olafowi prawie natychmiast lagodzi czerwona pupe :tak:

ola ja walczyłam z odparzeniami :) dobrze pamiętasz :) u nas tylko alantan plus ale w maści. Krem sie wchłania i nie robi bariery ochronnej. Cały czas mu smaruje tym alantanem, jak tylko nie posmaruje kilka razy to coś się zaczyna dziać na pupce.

Jestem, ale forum mi tak szwankuje, że pisać mi się nie chce :confused2:

U laryngologa wsio ok, ilość woskowiny w uszach odpowiednia, a pan laryngolog? Szkoda słów, zero podejścia do dzieci :wściekła/y:

Acha mamy powiększony trzeci migdał i mamy robić wszystko by Adzik nie miała kataru. :confused2: Będzie ciężko bo katar to my mamy od miesiąca non stop :sorry:
Nam na pupę pomaga Bepanthen, dzisiaj Ola** też nie wiem kiedy Ada zrobiła i dupsko czerwone :rolleyes2:

Żeby mieć chwilę spokoju i móc popisać posadziłam sobie Adę na barana i tak siedzi psując mi resztki fryzury, ale cisza jest :laugh2:
Just79 - farma już zrobiła furorę, bo w sobotę wieczorem nie wytrzymałam i została rozpakowana :tak:

Adzik zeszła z głowy i chodzi z miską na głowie. :oo2: Lecę, wpadnę jak będziecie spać :-p

reklama
Dzięki dziewczyny:) bepanthen nam pomógł bo akurat został mi po moich cycach pogryzionych:p a że Julek za bardzo nei gryzł tylko jak zęby wychodziły trochę próbował:p to dużó nei zużyłam,posmarowałam ze dwa razy i już jest ok.a na przyszłość kupię alantan tak jak radzicie żeby mieć albo bepanthen jeszcze zobaczę:)

a sudocrem sama polecałam ,ale tym razem to nei na naszą pupę bo miał taką jak opaloną,tkliwą różowiutką.i piekło by go podejrzewam po sudocremie zresztą ten jeszcze wysusza.stąd ten bepanthen:)
a sudocrem jest dobry na jakieś drobbne krostki np.

buziam was:)

Ostatnia edycja:
Do góry