reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Magnusik ułatwienie purtów poprzez :
- na rękę lejesz troszkę oliwki i masujesz brzusio w odwrotną stronę niż wskazówki zegara, masujesz i masujesz, po chwili powinny te purty iść Mu łatwiej
- spróbuj zmienić Sab Simplex na Esputicon, nie zawsze Sab Simplex działa cuda
- zginanie nóżek, ale wraz z pupcią do brzuszka
- jazda na rowerze, ale zamiast ruchów okrągłych to tylko na zmianę przyciąganie i prostowanie nóżek

Ty Go karmisz piersią dalej?

Jankesowa - Lech free nie wszędzie jest :-p Jesteś w domu 4.12?

reklama
Lili ja te wszystki sposoby stosuję :( a piersią karmię i chciałabym karmić, boję się o swoje zęby jeśli nabiał odstawię, bo słabe mam :(
jankesowa a co u ciebie znaczyło minimum nabiału? bo ja nie wiem co będę jadła, jeśli będę musiała z niego zrezygnować

najgorsze, że wsio wskazuje że to jednak ten nabiał, bo ja naprwdę dużo go jem :(

Magnusik - no to kochana ogranicz ten nabiał mimo wszystko. Ja też krótki czas nie jadłam nabiału, a jak nam się unormowało to wprowadzałam w małych dawkach i zwiększałam. Można jeszcze sprawdzić przerzucając Go na tydzień na mm, jednocześnie laktatorem działać przy cycach i zobaczysz czy to nabiał czy nie i czy jest sens się męczyć z ograniczaniem czy możesz jeść wszystko.

Magnusik mój Kuba ma skazę białkową, do prawie 5 miesiaca karmiłam piersią, do 2 miesiaca miał straszne kolki, nawet jak już nabiał odstawiłam, pomogło dopiero podawanie kropelek Colinox COLINOX, KROPLE DOUSTNE 20 ML - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl Ja jadłam naprawdę nie wiele, ciężko było, jeśli chcesz karmić piersią to zawsze można łykać wapno lub pić. Spróbuj najpierw odstawić nabiał na co najmniej 7 dni a potem sprawdź wprowadzając troszkę. Jak się ponowi to oznacza skazę. A może ma nietolerancję laktozy, też może być przyczyna problemów.

Magnusik, ja przy obojgu dzieciach musiałam ograniczać nabiał, mleka w ogóle nie mogłam pić, jedynie trochę jogurtów. Synek miał mega kolki, więc naprawdę musiałąm uważać. Ratowałam się witaminami, innym jedzonkiem i spoko było. Syna karmiłam 18 miesięcy, córcie też tyle zamierzam :-) Tobie też życzę wytrwania i dobrania takiej diety, aby jak najmniej ucierpiał na tym twój organizm. Moze spróbuj dawać synkowi kropelki Biogaia, też czasem pomagają.
Ja ostatnio na urodzinkach grzech wina popełniłam. Na szczęście młoda ostatnio przesypia nocki, więc na wieczór nakarmiłam ją i od razu lampeczka wina, mniam mniam, ale smakowała!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
a może mogłybyście napisać co jadłyście, nie chcę odbierać mojej myszce tej przyjemności z cyckania. Tym bardziej, że on jeszcze taki mały i potrzebuje mamusi :) Spróbuję jakoś wytrwać, dziś podaliśmu lacidobaby, ale czytałam o tym specyfiku biogaia i zamierzam jutro zakupić. Narazie troszkę się bronię z rezygnowania z nabiału ale ten tydzień od dziś będzie bez, zobaczę może dziś będzie lepiej.

Wiecie co tak dużo napisałam, dodałam i nie ma tego.. jakieś czary mary:)
Dopiero doczytałam, ze na forum zmiany, trzeba będzie się przyzwyczaić
Magnusik ja długo(około 4 miesiące) byłam na diecie bezmlecznej i to bardzo rygorystycznej. Schudłam bardzo, ale morfologię miałam ok, łykałam witaminy, wapno i magnez. Powodzenia.
Miłego dnia

Witam sie
Oj co do diety beznabaloej wspolczuje. A tak na prawde to oze chodzic ogolnie o bialko. Nie konieczńie tylko nabial , zaczynajc od mleka , serkow prze wolowine, na bialku jajka konczac. Oczywiscie wszystkie produkty gdzie to sie znajduj ciastka, bialy chleb,makaron z jajkami..niestety nawe soja, margaryna. Chyba w benecolu nie bylo lactozy
My niestety prze to przechodzilysmy.Latwo nie bylo ale juz za nami. Choc Pola niestety uczuleniowa do teraz.
Polecam biogaje my uzywalysmy

reklama
a ja tak czytam i zastanawiam się czy kolki małego też nie były od mojego jedzenia.ale ,ze jakis wysypek czy dziwnych kup nie miał to nei wpadłam na to.jedyne co mi się wydawało,że cytryny jeść nie powinnam i ługo dumałąm czy cytryna czy biały ser.a moż eJulek też nabiał źle znosił.no i tak już przepadło

ja o sobie bo nei mam czasu:) byliśmy na szczepieniu,pneumo dzisiaj ost dawka.dzielny nawet byl i chyba dłużej płakał po szpatułce w buzi.
odra świnka różyczka 30stycznia(nei chciałam wsyztskeigo naraz)

spadam dalej do pracy a wieczorem przygotowania do jutrzejszej imprezy.balony powiesiłam ...na każdym napisałm literkę J U L I A N

kupiłam kredki pastelowe bo grube i łątwo zmywalne:) odwróciłam grający stolik,taśma dwusstronna żeby kartka trzymała się:) stanowisko do bazgrolenia gotowe:) ale Juliana nei zauroczyło...podłoga i płotek lepszy

Do góry