reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam dziewczyny :-)
Wiec i czas na mnie zebym sie i tutaj przywitala i dolaczyla do grona mamusiek :-D
U nas dzisiaj byla polozna i wazyla synka,bylam bardzo zaskoczona gdyz jak sie urodzil to wazyl 3765g a w dniu wyjscia w 3dobie zycia 3510g a dzisiaj po zwazeniu wazy juz moja kluseczka 3890g :-D

Postaram sie choc troszke nadrobic wstecz ale nie wiem czy dam rade :-);-) wiec wybaczcie mi ze tylko tak o sobie na samym poczatku pisze :-)
A to nasza kluseczka kochana :-D
20.11.jpg21.11.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
ssabrinna - synus pięny! I jak rośnie:)

Dziewczyny czy Wasze dzieciaki też się pocą podczas jedzenia? Bo moja to notorycznie przy butli ma mokry kark i czasem głowę. No i jak zasypia to też się poci..naczytałam się w necie i już zaczynam schizować:(

Ssabrina- piękny jest poprostu Wasz synek a tfu żeby nie zauroczyć :-) i rośnie jak na drożdżach .
Ja się wzięłam dziś za porządki i ogarnęłam całe mieszkanie teraz mogę się byczyć.

Ssabrina cudne maleństwo, a raczej dużak:)
Wiolu mój też sie poci. Najpierw mial za mało witaminy d, ale od jakiegoś czasu jest w normie, a dalej sie poci. Mam nadzieję, ze taka jego uroda.
My po wizycie u lekarza, na szczęście osłuchowo już w porządku. Martwie się tylko, bo strasznie malutko przytył, zaledwie 150gr przez 1,5 miesiąca. Moja dr raczej spokojnie do tego podeszła, twierdzi, ze moze kwestia wagi (zmieniłam przychodnię), no i mały chorował. Oby miała rację.

Witam ja po dyżurach padam na ryjek. A z Lenką był profilaktycznie u lekarki bo od czwartku mamy stan podgorączkowy i temp. sie zdarza, i niby wszystko ok. Ładnie przybiera na wadze i nasz klocuś ma 9600i 79cm. Padło na zęby.Ze względu na rożne plamki mamy odstawić serki danonki bo będzie na nie uczulona bo od kiedy je dostaje zaczęły sie robić różne syfki.
Wiolu- większość moich znajomych mówi że ich dzieci się pocą jak jedzą z butli.To normalne jeśli by się męczyła i siniała to już nie jest normalne.
My mamy problem mokrych stópek i rączek oczywiście głowka też przy jedzeniu ale odstwiliśmy leki na serce i czekamy na przywrócenie normalności organizmu, a i tak profilaktycznie idziemy na morfologie i badania tarczycy
Saabrina Jaki oń śliczny a karnacja ideał ale będzie podrywał kobietki:)
Alicja-Przytulam i skończyło sie tak żle?
Agnieszko no to super że Julcia tak spokojnie to przechodziła u nas masakra
angelika Ale cudeńko !!!!
Ewelinko jak Miłoszek
Ewcia co u Was jak Mikuś
Karolciu jak mała i Tymek
Annas- Jeszce chłopak przytyje że ręce będą Wam opadać:)
lili dziękuje
Daa,Lucy, Just, she Aniołki, Oleńko, Parodes, Ewela,Carri, Julitko Martusionku, Myszko,Ewitko Pozdrawiam i nie wymienione przepraszam i CAłuje

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Boziu Andrzelika! jakie ty nam tu piękne słodziaśne dzieciątko przedstawiasz!!!! gratuluję!
i Saabrinka jest !!! śliczne oczeta i w ogóle superaśny mały cżłowiek:) gratuluję mamuśka:)

Lucy dużo:) cztery trójki,dwie czwórki i chyba jeszcze kolejna pójdzie, bo rozpulchnione ma dziąsełko,część już przebita.te rysunki to my tu poprosimy do oceny:) jakieś foty:) a ja jeszcze kredek nei kupiłam

Gosia super ,ze postępy Twój śmeiszek robi:)
lili u nas nie iwem czy wam pisałam przedwczorajsza noc u nas w łóżku skońcyzła się.wtulił się i spał.ale on nie płacze,gryzie smoczek.marudzi i budzi się.woda pomaga może mu chłodzi trochę

a co do przeciwbólowców ja nie chcę go szprycować,ale Julek nei płacze jak już pisalam,budzi się marudzi ale przytulenie pomaga.a nei raz wręcz woda

Alicja a ja mam skłoconych rodziców mimo rozwodu już dawno.ale tata ma kobite dziecko a mama nadal ogromny żal,szkoda gadać. a robię jedną imprezę...mam gdzieś już im to powiedziałam.impreza o tej godz i tyle kto chce niech przyjdzie.a jeszcze z bratem kłopoty też szkoda gadać,przepychają się o 20letniego chłopa jak o małe dziecko.a on to wykorzystuje.ze studiami problem itp
a żłobek neistety .zobaczymy
bardzo mocno tulam i trzymam kciuki za Didi !!!!! musi dac rade
wiola to mieliscie przeżycia:( ale tak jak dz mówią to dobrze,ż e odkrztusza
annas to zacznie:) Julus miał 10miesięcy jak zaczął wczęsneij bujał się w pozycji do raczkowania albo własnie kilka kroków

pardoes zasuwa to życie ,zwłaszcza jak ma się taki maly cud:)
agnieszka JUluś tez pierwsze zęby miał 4,5 miesięcy

kupiłam zwierzątka do tortu:)
w zesżły czwartek włamali się nam do piwnicy,myślałam,że nic nei zginęło.wczoraj poszłam poszukać po siostrze rzeczy na Julianka(bo znowu urósł)..i odkryłam ,ze zniknęły Juliankowe ciuchy:( dużo miał fajnych,ale najbardizej boli mnie to,że zniknęły te pierwsze ciuszki ,które miałam sobie schować na pamiątke:( taki komplecik z pieskiem i takie body zwierątka bardzo malusie .dużo chodził w tych rzeczach:( mam ogromny sentyment do tego i nei moge tego odżałować.jedyne co mnei pociesza to myśl,że być może komuś to się naprawdę przyda.a my przy kolejnym dziecku kupimy.(oby nei wylądowały na śmietniku)

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny

kaira - no ja też chyba jej zrobię tarczycę, bo sama mam z nią problemy i się pocę.. Na szczęście nie sinieje, męczyć też się raczej nie męczy bo 240 wypija prawie jednym haustem:) Chociaż teraz jak chora to mniej je

U nas inhalacje pomagają..jeszcze kaszle, ale to już taki typowo wykrztuśny kaszel..po inhalacji zawsze z noska coś spłynie i da się wyciągnąć..więc mam nadzieję że obejdzie się bez antybiotyków, chociaż i tak jutro idziemy na kontrolę.

annas - moja przez półtora miesiąca przybrała ok 400 gr. A myślałam że dużo więcej bo miała taki apetyt że hej, ale teraz więcej się ruszają itp to i przybywać będą mniej

Ostatnia edycja:
Sabrina gratuluje cudownego synka,

Ola** toż Ci pech. Szkoda, szczególnie dla tej sentymentalnej wartości.

Kaira oj, to miałaś dyżury, jak ty psychicznie dajesz rady, bo ja bym nie dała chyba tak

Annas dzieci teraz mniej przybierają, ja to się cieszę, że Kuba już tyle nie przybiera co na początku.

reklama
Dzieki dziewczyny za mile komentarze :-) maly jest kochany,najada sie i spi i malo co sie odzywa,poprostu czasem mam wrazenie tak jakbym nie miala dziecka w domu bo jest cichutki i spokojniutki,kochany moj :-)
Ola** no co za ludzie,brak mi slow,no ale tak jak piszesz oby nie wyladowaly gdzies w koszu i zeby komus dobrze sluzyly....a Ja tez mam taka sentymentalnosc do pewnych rzeczy,lubie zostawiac cos na pamiatke zeby bylo co wspominac w przyszlosci :-)
kaira24 dzieki kochana ;-) a karnacje to ma po tatusiu bo on to z Iraku pochodzi i jest brazowy az mu czasem zazdroszcze tej karnacji bo Ja to biala jak sciana jestem:-D mozna nawet powiedziec ze corka mlynarza jestem :-D

Dobranoc laseczki ;-):-)

Do góry