reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Hej
Gosia super postępy:) no i te mamama Kamilek to na razie maly gaduła, chyba po mnie, zobaczymy jak będzie później. A w jaki sposób Kuba się przemieszcza, pełza czy raczkuje?
Andżelika synuś śliczny. Gratuluję i zdrówka życzę.
Ola masakra z tym żłobkiem, mogliby wziąć pod uwagę tych co w tym roku czekali.
Kobietko dokładnie jak mówi Gosia jeszcze trochę i będzie:)
Wiola też myślę, ze dobrze, ze odkrztusiła. Nam inhalacje naprawdę pomagaly. Robimy z soli i wody destylowanej, proporcje 1:2, teraz przy tym zapaleniu oskrzeli jeszcze z punicortu. No i dajemy mucosolvan. Ja jak tylko zobaczę, ze mały zaczyna mieć cos w nosie, to inhaluję. Lili, LucyF takie już madre Wasze dzieciaczki:tak:

U nas weekend też postępowy. Kamilek nauczył się sam siadać z pozycji do raczkowania, no i ćwiczy raczkowanie, po kilka kroczków już wychodzi, ale nerwy ma przy tym. Wiecie, ze tak chce się nauczyć raczkować, ze mniej pełza. Gdy juz bardzo mu zależy, żeby dojść to podpełznie i zaraz znowu próbuje na raczki. Mały chytrusek:-p

reklama
Hej,dziewczynki!
Dawno się nie odzywałam, bo i czasu wolnego za wiele nie mam przy moim małym sprinterze:)
U nas raczej dzień za dniem szybciutko mija, nie wiem kiedy strzelił nam już 9 msc. Kacper raczkuje na wyścigi, ruchliwy jest że hej. Przy meblach czy kanapie spaceruje ostro, tyle że gdy trzymam go pod paszki to ciekawią go bardzo stopy i nie ma czasu na łapanie równowagi:-D
Cycuję nadal, więc i grubasek raczej z niego nie jest, tylko ząbków jeszcze brak.
Pozdrówki dla Wszystkich i buziaczki:-)

Witam poniedziałkowo
Alicja daje 2*po2,5ml
Kamilek wstał o 5:20 i juz zalicza drugą drzemkę, a ja na 11 do pracy. Noc średnia, jak zwykle często sie budził, ale jadl i spał.
Pardoes to masz zajecie przy tak ruchliwym synusiu, no ale to dobrze. Zębole pojawią się w swoim czasie, u nas tez brak.

Czesc dziewczynki.

Tak czytam o tych zebolacvh u dzieci i wspolczuje dzieciakom jak i wam ze nie przechodza zabkowania bezobjawowo jak to bylo u nas.

Ja nie wiedzialam co to zeby u Julii i pierwszego zauwazylismy jak mala miala 4 miesiace i 13 dni.

Takze trzymam kciuki za dzieciaczki i zeby püoszlo szybko i bezbolesnie:-)

Hej dziewczynki
a Ania a ile dajesz tego mucosolvanu Kamilowi pytam przeszylościowo :-) chociaz mam nadzieje ze szybko S nie zachoruje
Dawka mucosolvanu zależy od wagi dziecka i stanu zaawansowania choroby.
To lek bardzo silnie mukolitycznie i trzeba z nim uważać u takich maluszków.;-):-)

Czesc dziewczynki.

Tak czytam o tych zebolacvh u dzieci i wspolczuje dzieciakom jak i wam ze nie przechodza zabkowania bezobjawowo jak to bylo u nas.

Ja nie wiedzialam co to zeby u Julii i pierwszego zauwazylismy jak mala miala 4 miesiace i 13 dni.

Takze trzymam kciuki za dzieciaczki i zeby püoszlo szybko i bezbolesnie:-)
Mojej młodej zęby wychodziły jak grzyby po deszczu.
Co zajrzałam do paszczy to było ich więcej.:laugh2::laugh2:
Kubusiowi szły bardzo długo i boleśnie.
Ile go wybujałam na kolanach to tyle przespał .
Oj ciężko było....ale wszystko do przeżycia.
Dziewczynki bezbolesnego ząbkowania Waszym maluchom życzę ,a chorowitkom zdrówka.:-)

Witam wszystkie mamuśki
GosiaLew, Annas
- dzięki dziewczynki , no mam nadzieję ,że czas szybko mi zleci , żebym jeszcze prace znalazła w międzyczasie to byłoby dobrze bo to siedzenie w 4 ścianach mnie już dobija tylko sprzątanie ,pranie ,gotowanie ,prasowanie a dziś to mam mega lenia i proszę o kopa na zapęd
:tak:

Koleżanki córa z którą razem leżałyśmy na porodówce ma już 8 ząbków!:zawstydzona/y:A Kacper w 5 msc trafił do pediatry bo miał 38,5, ta stwierdziła że to na ząbki.Ślinił się i pchał rączki do buźki już od 4 msc (ma tak do tej pory, a ząbków niet) Wtedy skończyło się gorączkowanie po 3 dniach. Tydzień temu też miał gorączkę do 39. Możecie nie wierzyć, ale nie zauważyłabym,taki był marudny i tyle. "Profilaktycznie" termometr do pupci wsadziłam, aż nie mogłam uwierzyć, że tam 38.5.
Tak więc temat ząbkowy u nas w toku, mam nadzieje że chociaż na Mikołaja zrobi rodzicom prezent:-DA gryzaka nie lubi za bardzo, woli ładować do buźki piąstkę lub inne zabawki.A z "gryzieniem sobie nieźle radzi, skórkę od chlebka lubi "dziamgać", herbatnika reż daje radę...
Sorki,że tylko o sobie piszę, ale to tak na bieżąco:laugh2:Jeszcze raz pozdrówki
A, na gorączkę tę wysoką u nas się ibalgin nieźle sprawdza, bo czopki na krótko dają ulgę(paracetamol, efferalgan).

reklama
Hej dziewczynki z Didi dalej zle jade z nia dow eterynarza na 17 i nie licze ze razem wrocimy do domu :-( ;-(
u nas cale szczescie nocki mam dobre mam nadzieje ze nic sie nie zmieni idzie spac o 19.30 a wstaje 7-30 codziennie tak ma od urodzenia nie mialam z nim zlej nocki ani placzacej do 5 meisiacia spal do 9 nawet :-) ale teraz i tak nie jest zle jak spi po 12 h co prawada budzi sie jesc ale szybki cyc i idzie spac znowu

Do góry