reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Wszystkiego Najlepszego dla dzieciaczkow z 4-ego.

No my juz za 2 miesiace bedziemy obchodzic 2 latka:-)

Dzis bylismy z Julcia na wiekszych zakupach(pieluchy i inne duperelki dla niej) i mala uwielbia jak moze ladowac zakupy do wozka i sama pchac.

Jest tyle radosci,ze trudno to opisac.

Ide ogarnac mieszkanko i zajrze pozniej.

Buziole

reklama
Witajcie
my dzis bylismy na szcepieniu i Amelka wazy 5,5 kg i ma juz 60 cm.rosnie jak na droazdzach
a tak to te dni szybko mijaja
1 listopada bylismy w bydgoszczy mala byla super grzeczna :)
ok sorrki ze tak tylko o sobie ale ostatnio rak mi czasu
pozdrawiam

Linea mi tez Julia duzo ulewala i chodzilam jak zoombi bo w nocy jak ja nakarmilam to czekalam az usnie bo mialam schizy,ze uleje i bedzie mokra lezala.

Karolcia to swietnie,ze mala tak ladnie rosnie i przybiera na wadze:-)
Kurcze co do tej Bydgoszczy to sama bym z checia powedrowala,ale conajmniej do maja nici z tego bo dopiero w kwietniu jak dobrze pojdzie bede tu robila dowod i juz po woli mam cykora ze nie zdam testu...

Linnea82 - mi też Ada bardzo ulewała, ale ja kładłam Ją na brzuszku i głowa na boczku. Wtedy z zegarkiem w ręku za 15 minut zaczęła się gmerać, na ręce, bek i ulewanie. Albo trzymałam długo w pionie, jak po 15 minutach nici, to do łóżeczka na brzuszek i tak jak pisałam wyżej, na ramieniu beka potrafiło nie być, a po poleżeniu na brzuszku był. Jeszcze jedno nam pomagało, możesz wziąć synka na lewe ramię, a prawą ręką robisz ruch od dołu do góry po prawym boku, od pasa po pachę, tam gdzie jest żołądek, tak jest opisane w języku niemowląt - pomaga. Tylko nie głaszcz, a troszkę przyduś. ;-)

Dziękujemy za życzenia wszystkim życzącym i nie życzącym-sklerotykom też :-)

Ojej, a ja o dziewczynach "spod czwórki" zapomniałam...
Adusia i Julcia no i Borysek - całuski od babyboomowej cioci!

Ostatnia edycja:
Od cioci Ani też serdeczne życzonka:) Borys, Tomuś, Kubuś, Adzik, Julcia 100 lat!
Weekend hurra! Znów zaczynam doceniać weekendy. W pracy jest całkiem przyjemnie, żebym tylko Kamilka mogła w plecaku zabierać. Niestety choróbsko mnie dopadło, cycusiowe mamy co brałyście w razie w.?
Mój synus wsadzil sobie sam smoka, przytulil do mamusiowej nogi i zasnął, to to dłuuugi nas wieczór czeka, ba Kamiś zaraz wstanie a liczyć na to, że zaśnie o 20 chyba nie mogę:-D
Linea moj tez strasznie ulewał, źle wspominam to ulewanie nocne, najczęściej zasypial przy cycusiu, potem przy odbijaniu wybudzał i tak w kółko.
Karollcia z córci kawał baby:tak:
Ola piękna śpiewaczka
Alicja powodzenia u teściów.

Witam kochane nie ogarniam sie:) Buziaki dla kolejnych milusińskich Borys, Tomuś, Kubuś, Adzik, Julcia z okazji rocznicy
Lenie ze sliny na brodzie wyskoczyły jakieś boloki, czy któreś z waszych pociech miało coś takiego i czym smarowałyście???
Linea mi Lena ulewałą do 7m-ce prawie z dnia na dzień przeszło, spała w łóżeczku na boczku z główka troszkę wyżej pod materacem miałam butelkę z wodą bo nie posiadałam klina.
Karolcia ale Amelka rosnie świetnie:)
Ola Pm- cudowna Ta Wasze Basieńka też drobniutka pannica
Lili- co z lucyf
Całą resztę pozdrawiam
Wklejam fotki mojego diabełka
DSC02147.jpgDSC02157.jpgDSC02191.jpg

kaira Leniuszek CUDOWNY,slodki...i jak cudnie sie "chowa" pod stolem :-D piekna ta "nasza" Calineczka-wlosy jej zjasnialy czy tylko złudzenie na foto?Generalnie to nie taka calineczka z niej juz :-D:szok: urosla dzieczyna i chyba Olaf z Julkiem "zawalczy" o Nia ;-):-D Olaf tez mial "cos" na brodzie od sliny---smaruje mu tlustym kremem ---my uzywamy dermobazy akurat

Ostatnia edycja:
reklama
Kairko Lenka cukiereczek malutki chociaż nie taki malutki już i jaką skrytkę ma skubana:-) ja jak byłam mała to spałam pod stołem w kuchni...:zawstydzona/y:my też przy zębach mamy wysypaną brodę i smarujemy alatnem i sudokremem tylko trzeba pilnować aby nie zlizywała.

Do góry