reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Ziemia z kwiatków - w naszej rezydencji z racji metrów są bardzo duże kwiaty, takie do sufitów, nie ma bata by przenosić kwiatki, schować je przed Adą, więc były, są i będą, no i nadszedł taki czas, gdy patrzę a Ada zapoznaje się z ziemią, spróbowała, ja nie zareagowałam, spróbowała drugi raz, siedzę choć już mnie nosi, w końcu wyciągnęła rękę w moją stronę, więc idę, uklękłam przy Niej i mówię, że be, że fuj, że tatuś jak zobaczy to zejdzie na zawał (kwiatki są tatusia) itd. wyczyściłam rączki, język (w kolejności odwrotnej oczywiście). Potem próbowała jeszcze raz, zero mojej reakcji, zero zabraniania czyli rzecz warta kompletnie nie uwagi. I tak jest do dziś. Liści musiałam pilnować, ale na to też znalazłam sposób, pokazałam, że liście należy wrzucać do doniczki, robiła to już jak raczkowała i robi to do teraz, choć ostatnio widziałam, że wyniosła do kosza na śmieci. :happy2:

Mapa świata - moja siostra kupiła sobie jakiś czas temu super naklejkę-mapę na ścianę, o taką NAKLEJKA NA ŚCIANĘ mapa świata naklejki świat (1884809817) - Aukcje internetowe Allegro no i Adrianna pokazuje już Madagaskar, Azję, Afrykę, Australię, Nową Zelandię, Ameryką Południową. Dodam, że się nie myli :-D

EDIT:
Ja będę mieć ciut więcej wolnego po 1.11, więc wtedy będę częściej, a 4 dni wolnego będę wykorzystywać właśnie na czas z Adrianną, bo braki mam
yes2.gif
Natomiast jak Ada już ładnie zaśnie to jeszcze jeden domownik do dopieszczenia
embarrassed.gif
Mam zamiar się lenić, czyli w moim wydaniu wygląda to mniej więcej tak:

sobota:
- zaprawy i mrożenie dyni - sztuk 3 albo 4 jeszcze gdybam
- zaprawy ogórkowe, ogórki z czosnkiem i chili
- rolady z wołowiny
- gulasz wołowy
- grabienie ogródka
- pielenie ogródka
- sprzątanie całej chaty
- zrobienie stroików na groby

Pewnie znajdzie się więcej tego, ale póki co plan wygląda jak wyżej.
Od niedzieli odpoczywam, wieczorem jakieś tam papierkowe roboty co to do domu zabiorę
wink2.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Lilijanna , co do grzebania w doniczkach - moja córka zakopała mi klucze od mieszkania właśnie w doniczce
gdyby nie rozsypana w koło ziemia , w życiu bym ich nie znalazła - no może przy przesadzaniu

Dla Wszystkich mamusiek i ich pociech buziaki.

Ja jakaś zaganiana ostatnio właściwie weszłam po to żeby spóźnione życzenia Szymonkowi Myszy złożyć ,a widzę,że nie tylko ja spóźniona:)

Szymonku kochany już rok jesteś największym skarbem mamy! Kiedy to minęło. wcześniej jeszcze w brzuniu stałeś się najważniejszy na świecie. życzę Ci obyś zawsze był największym skarbem dla rodziców.żebyś radośnie spędzał każdy dzień!buziaki od e-cioci:)

LIli jak ja Ci zazdroszczę tego cycowania,ach jestem nie spełniona na tym gruncie:( dobrze,że cokolwiek udawało mi się w niego wmusić do 8miesiąca ale marzy mi się takie prawdziwe,wyłączne cycowania bez dokarmiania:) może przy następnym bobaku

Ola Pm nieźle z tą ziemią!!!

mój ost butelki po wodzie odkręca więc musze być czujna bo korek odrazu do buzi wkłada

dz czy wasze dzieci w wieku mojego tez takie bardziej zbuntowane stawały się? np wkładanie do wózka,ubierania....i w ogóle robienbei czegoś co dziecku nie podoba się kończy się sprzeciwem

o Ewelinko faktycznie 5miesięcy już masz Twój niunius.a dopiero co miałaś rozpakować się:) buziaki dla synusia!!!

Pierwsza po zmianie czasu :-D Miałam problem z zorientowaniem się, która godzina, ale już wiem :-p

Ada się bawi w łóżeczku, A. śpi, a ja mam chwilę dla siebie :tak: Adrianna to prawdziwa kobieta, nawet A. się śmieje, że jak tak dalej pójdzie to on wymięka bo:
- uwielbia wszelkie kremy i balsamy - jak tylko dorwie zaraz sobie rączki smaruje od dłoni po łokcie
- w sklepie kilka razy weźmie jakąś rzecz, po czym idzie odłożyć i weźmie coś innego - niezdecydowanie
- najlepsza zabawa to mamy kosmetykami, odkręcanie szminek i dłubanie w nich paluchami - bosko
- dba o siebie fizycznie - ćwiczy razem z mamą (w końcu mam motywacje)
- uwielbia buty i zabawę z nimi
- itd.

A dzisiaj będziemy robić potwora z dyni, kupiłam 2 duże dynie na przetwory i w cenie wymarałam małą dynię na potworka dla Ady. Będziemy dziś dłubać :-)

Wczoraj zrealizowałam swój sobotni plan w 100%. Zaraz lecę do kuchni i będziemy z Adą piec ciasto owocowe, ciasto dyniowe i muffiny dyniowe. Uwielbiam to, bo Ada coraz bardziej kumata w tych naszych wspólnych działaniach w kuchni.

No a tak jeszcze ku pamięci to Ada oduczyła się przez czas pobytu w Poznaniu sama zasypiać w łóżeczku, czułam, że tak będzie, więc wczoraj stoczyłyśmy bitwę, wygrałam ja, ale musiałam na ten czas usunąć serce, bo nie miała dla mnie w ogóle serca i stawiała się niemiłosiernie i wyciągnęła najmocniejszą broń - płacz taki prosto z serca i rozdzierający serce. No i się Jej nie dziwię i rozumiem Ją, więc walka była, była mnóstwo przytulania i tłumaczenia. Ale nie poddałam się, godzinę trwało zasypianie. Dziś ciąg dalszy, zobaczymy, pierwsza drzemka ok. 10-11.

Kasikz - to ładnie Ci Pola wytrzymuje jak pierwsza drzemka o 13. Ada ok. 11 jest już nieprzytomna, pomimo, że spała przez całą noc od 20-6 albo od 20-7.
Karollcia33 - i jak T.? Mam nadzieję, że Twoje wszelkie wątpliwości się nie sprawdziły.
Sowinka - pozdrawiamy mamę starankową i Bartusia przyszłego brata
Martusionek - gratuluję tuptanie, te pierwsze kroczki są takie słodkie, te późniejsze też zresztą. Brawo Tomuś.

Idę przebrać dupsko Adriannie, bo na moje pytanie "co jest w pieluszce?" padła odpowiedź "be" :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja druga po zmianie czasu:-)
Tomek zrobił pobudkę mamie o 3.50 i kto tu mówi ,ze po zmianie czasu będziemy spali dłużej godzinę :confused: Chyba w nie w naszym przypadku. Teraz siedzi i bawi się w skoczku.

Lili to uważaj na Adę bo siostry mała tak samo brała z niej przykład,ze wysmarowała sobie włosy balsamem:-D

Miłego dnia!!!!

Do góry