reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam sie i ja po pracy jestem wykończona.Lena już słodko śpi więc wychodze spi wracam śpi tyle mam z maluszka. Coraz bardzie jestem przekonana że chce 2 dziecko wtedy posiedzę w domku już napewno dłużej.Gadałm dziś z gin i powiedział mi tak gdybym była jego żona nie zdecydowałby sie na kolejne dziecko. Jest to zbyt niebezpieczne dla mnie macica może nie wytrzymać. Trochę sie zmartwiłam ale od odważnych świat należy i spróbóję.On wiosny trzeba zacząć staranka. Uprzedziłam starego że jeśli poronię już więcej ie próbuje.
Zmykam spać całuje
Gosiu dobrze ze szybko w pracy czas mijał oby tak dalej
Lili- narazie ok w czwartek do kontroli z małą jak bedzie ok szczepimy

reklama
a własnie Ilonka Gosia dobrze mówi,,,rożek to podstawa! tylko taki miękki jest lepszy od sztywnych...
Kairko rany to mnie przestraszyłaś z tą macicą! to może odczekaj chociaż żeby Lenka była już nie do noszenia...ja tak sobie myślę,żę jak Juliś trzy latka będzie miał to będzie dobry moment
Gosiu najgorsze początki bo ciężo bobaska zostawić ,dobrze,że zleciało

A więc tradycyjnie :
Kochane nasze dzieciaczki czyli Adrianko, Juleczko, Kubusiu i Borysku wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia kolejnych miesiączków!!!!!

Kairko może Ola ma racje troszkę poczekaj aż lenka podrośnie. Powodzenia na wizycie!!!

Gosiu super ze w pracy dzień szybko minął, oby tak dalej.

Pozdrawiamy!!!

Hej dziewczynki
jejku juz 8 miesiecy co nie ktorym minelo szok jak ten czas leci :-D wszystkiego naj dzieciaczki :-)
jelis chodzi o body na pierwsze tyogdnie dla mnie super byly te kopertowe albo rozpnane z przodu bo jakos przez glowke balam sie zakladac jeszcze wtedy :-)
jejku ja juz tez chce drugie bobo naprawde i to wszytsko przez Was :p :-D bede molestowac od przyszlego roku P z reszta on sam chce :-)

Ostatnia edycja:
A ja się pochwalę, że równo w 8 miesięcy (bo my też skończyliśmy :p) wyszły nam pierwsze ząbki, nie wiem które, czy nie oba, bo skubana nie da sobie zaglądnąć do buzi, jedynie wyczułam na palec po dwóch beznadziejnych nockach.
Poza tym jeszcze o 8:30 padał deszczyk, a teraz już wychodzi słoneczko i temp już prawie 20 st. Trzeba się nacieszyć jednym z ostatnich cieplutkich dni.
Ilonka musisz się dowiedzieć jak jest w szpitalu, w którym będziesz rodzić, bo ja np nic nie potrzebowałam dla dziecka, wszystko było, nawet pieluszki, jedynie ubranka na wyjście, ale to "kompletowałam" na telefon z rzeczy naszykowanych mężowi.

Ostatnia edycja:
Kairko :szok::szok::szok: Zdenerwowałam się tą macicą, ale z drugiej strony gratuluję samozaparcia. Chociaż może rzeczywiście poczekać jeszcze troszeczkę? Ale ja się nie znam. Pozdrowionka

Witam
Dziękuję za odp:) Macie racje z tym czekaniem, muszę przemówić sobie do rozsądku. Byłam na usg faktycznie zrost na zroście po tej cc i tym łożysku tez 2 blizny, tarczyca szaleje i nadwagi milion. Po naradzie rodzinnej biorę się za siebie a dzidzia przyjdzie tak jak będzie chciała ale będe sie pilnować:D biorę sie za mycie okien zanim jest pogoda. CAłuje

Kairko - no i mądrze :) A tak na marginesie może byś jeszcze moje okna machnęła? Tak w ramach dochodzenia do formy? Ja nie mam czasu :(

Kairko- no ja bym chyba poczekała z kolejną ciąża.Wiem że bardzo byś chciała drugie bobo ale chcesz az tak ryzykowac?
ola- no ja tez chcialam miec max 4-5 lat różnicy no ale wyszło jak wyszło i mam 6.Narazie jest super.Mam czas i dla Amelki i dla Tymka.
Tymek jest super starszym bratem.Zobaczymy jak bedzie dalej.
A my dziś bylismy u ortopedy udalo mi sie jakos zalatwic i na 12.10 mamy usg stawów biodrowych chociaz ortopeda powiedzial ze jest wszystko ok ale zeby dla swietego spokoju zrobic.
Wiecie co ta polozna srodwoiskowa co przychodzi kazala mi szeroko pieluchowac mala a ortopeda stanowczo tego zabronil i w co tu wierzyc.chociaz jak i tak nie pieluchowalam.
no ale co czlowiek to opinia.
dzis chyba ostatni dzien ciepla
Mala na dworze korzysta z ostatnich promykow slonca.
wam tez kochane i waszym maluchom zycze sloneczka:)
milego dnia

reklama
Karolcia - dziwne podejście tego ortopedy. Szerokie pieluchowanie jeszcze żadnemu dziecku nie zaszkodziło a jak by co, to zapobiega zwichnięciu stawu biodrowego.

Do góry