reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

gosialew- mi kiedyś mówiła jedna pani doktor, że nawet do 7 dni, pod warunkiem, że nie ma problemów brzuszkowych.

agnieszka0240 - widać, że Julci bardzo smakuje:)

agniesia - ogromne gratulacje:) Haniu witaj!:)

Naprawdę nie poznaje dziś mojej córci. Pogadała, popiszczała, zjadła itp dwie godzinki i znowu śpi:) Zazwyczaj były tylko półgodzinne drzemki, a dziś to i po 2 godzinki śpi. Ma melodie dziewczyna!:)

My też używamy dady i pieluch i chusteczek i jestem bardzo zadowolona.

reklama
A dla mego królewicza coś Dady nie pasują:-( tylko w Pampersach śmiga a chusteczki to też dady ale zielone najbardziej nam pasują

Aga a Julcia chyba w kuchni pomaga co?śliczna jest!!!!

A my mamy problem Tomek nie chce od jakiegoś czasu jeść mleka wieczorem po kąpieli zawsze zjadał z apetytem teraz nie płacz i lament i ostatnio mało je cztery raz w dzień w nocy staje raz na karmienie. Teraz zasnął kołysałam go bo płakał dotykam czółka bo chciałam pogłaskać a on cały mokry ? Czy mu się znudziło to mleko może zmienić na inne i od kiedy wprowadzić 2 pijemy NAN. Pomocy!!!

Kłaczek karmimy mieszanie, ale zaparcia nie ma.

Ola81 super, że piszesz, mam nadzieję, że częściej

Wiolka Kuba też wcześniej miał krótkie drzemki i to kilka a teraz ma już stałe na razie 3, dwie dłuższe i jedna krótsza. albo czasem 2 dłuższe tylko.

Agnieszka0240 Julcia super je.

Co do Kuby i jego braku kupy to podałam mu po kąpieli colinox i kupa była po 15 minutach, nie będę opisywała jaka, tylko ja głupia byłam bo mogłam podać to przed kąpielą jakiś czas a tak to...:-D

Hej poczytałam, ale odpiszę krótko, bo jakaś zmęczona jestem, nie wiedzieć czemu:-)
Kairko kciuki za Twoja Lenkę
Ewelinko jej... równiez łezka mi się zakręciła, dzielna jesteś. Miłoszek piękny.
Agnieszko słodkie jedzeniowe fotki.
Gosiu mój też ostatnio zrobił aż na 4 dobę, pediatra powiedziała, ze na piersi do tygodnia jest ok
My też spróbowaliśmy dady i okazały się w porządku, używamy na zmianę z pampersami. Zmykam spać, dobrej nocki
Agniesiu gratulacje, witaj Haniu!

martusionek - moja Amelka ostatnio też miała gorsze dni z jedzeniem. Ale już jej przeszło. Chociaż dziś po kąpieli mnie wystraszyła, bo jak butle jej dawałam to w pewnym momencie też się bardzo rozpłakała i nie chciała jeść i prężyła się, ale po chwili jej przeszło. A ile wypija ml?

gosialew - ważne że kupa była:)

A my mamy problem Tomek nie chce od jakiegoś czasu jeść mleka wieczorem po kąpieli zawsze zjadał z apetytem teraz nie płacz i lament i ostatnio mało je cztery raz w dzień w nocy staje raz na karmienie. Teraz zasnął kołysałam go bo płakał dotykam czółka bo chciałam pogłaskać a on cały mokry ? Czy mu się znudziło to mleko może zmienić na inne i od kiedy wprowadzić 2 pijemy NAN. Pomocy!!!

Martusionek my też mamy ostatnio problem z jedzeniem, z butli to wypija 300 ml na dzień w sumie na 3 razy i go jeszcze zmuszam a cyca to do 10 minut czasem nawet krócej. W nocy co prawda budzi sie 2-3 razy ale cyca tez krótko. Nie chce jeść po kąpieli i rano.
A mleka następne (2) wprowadza się od 6 miesiąca życia.

o widzę,że nie jestem sama na odcinku wmuszania mleczka:) ja musze chyba spróbować jakies inne kupic,hippa ostatnio jemy.ja już jogurty mu wicskam,kaszki cokolwiek co ma mleczko.mi się wydaję,ze jak dzieci poznaja inne jedzonko to mleczko przestaje smakowac.bo Julek nie chce mleka a jak dostanie coś innego to wcina az się uszy trzęsą:p

Ja się tak "męczę" z podawaniem kaszek ;-) Jedną porcję kaszki jaką Ada powinna jeść na dzień jemy na 3 razy i jeszcze mamie skapnie się łyżeczka, dwie, trzy z każdej porcji. Ale ja się wycwaniłam, bo po prostu robię Jej kaszkę z 80ml mleka i to nie codziennie, bo bym na łeb dostała. Zupkę za to wcina na raz, no czasem po pół godzince dojada do końca, bagatela całe 300 ml :eek: A propo zupek muszę iść gotować a nie chce mi się :no:

reklama
Lili a Julek kaszki uwielbia i to różniaste,robię ze 150-160 wody bo leję na oko i wcina całość:) a mleko to maks 120 za jednym razem i to też wmuszane.podziwiam Cię jak zawsze ...za to,ze ogarniasz cpp i jeszcze gotujesz!!! hihi mistrz;)

Do góry