reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

W Biedronce są huggisy w kartonach 87 sztuk 4 za 39,99, jakby nie patrzeć w stosunku do rossmana 7 pieluch więcej, ja dzisiaj idę pacnąć 2 kartoniki ;-)
A Ty musisz tak dokłądnie czytać w moich myślach?? Właśnie miałam Ci o tym pisać ;-)
W mojej Biedronce po południu może już nie być czwórek :-(

A w ogóle to ja się wezmę i wypiszę z tego forum, bo jak ja sobie poczytam wpisy Lili i Ewelinki o robotności, ilości przerabianych owoców to wezmę i w depresję z powodu mojego własnego lenistwa wpadnę ;-)

reklama
Ewelinko, rozwaliłaś mnie swoją historią.baaardzo się cieszę, że wszystko skończyło się szczęśliwie!!!całuję Was mocno.Miłoszek słodziutki i tak mądrze patrzy:)my podawaliśmy Espumisan od początku, dodatkowo leżenie na brzuszku dobrze wygazowuje i ćwiczenia:rowerek, gówka w prawą stronę i prawy łokieć do prawego kolanka kilka razy, główka w lewą str i lewy łokieć do lewego kolanka-takie "żabki"
Kairko, ściskam raz jeszcze.już ma być tylko lepiej Kochana!

dziewczyny, Igor od pewnego czasu dziwnie mlaska i języczkiem przebiera-tak jakby miał sucho w ustach.aa i w czasie snu dziwnie na bok się przekręca i główkę do tyłu odchyla/???/macie jakieś doświadczenia, czy obserwacje?

a u nas leje co chwilę i nuda

a czy któraś używa może tego typu maty-kojca http://allegro.pl/mata-edukacyjna-kojec-wesola-farma-canpol-okazja-i1655894175.html bo matę taką zwykłą mam, ale Igor już z niej jakby wyrósł i się przemieszcza i nie wiem, czy warto tak kupić

Ostatnia edycja:
Ewelinka moj to jak mial kilka dni to pediatra mowila zeby podawac espumisan i kilka razy mu dalam my cale szczescie kolek nie mielismy
ale czasami mu dawalam espumisan jak sie z bakami meczyl ale nie plakal wtedy
a tutaj strone podaje nie wiem czy juz ja podawallam cz nie z promocjami w sklepach dla dzieciow :-)
PromoBaby.pl
Lil ja to Cie podziwam kobieto z resztai inne sloikowe mamy ktore ogarniaja ten temat przy moim to raczej sie nie da zrobic takich rzeczy :-D

Ewelinko rany kochana jak odbrze,że już po wsyztskim! łezki mi się zakręciły:( cesarz śliczny!!!! :)
na kolki bobotic np to to samo co infacol. esputicon ma inne działanie.więc musisz zobaczyc co Twojemu małemu pomoże.nam ten bobotic najbardziej leżał. trzymam kciukasy za laktacje! ja też namęczyłam się i mimo iż nie czuję się spełniona na tej płaszczyźnie to jednak coś tam go cycuje nadal:) choć niestety nigdy (moze tydzien ) nie udało mi się w pelnym wymiarze

ja dizś póbowałam ćwiczyć z bobasem oj ciężko:) ciężki jednak jest :) ale dam radę jeszcze trcohę zrzucić trzeba

Ewelinko jak obiecałam, tak doczytałam. Ciarki mi przeszły po plecach i ogarnęło wzruszenie. Zuch babka z Ciebie i dobrze, że już najgorsze chwile za Wami. Ściskam mocno!

Kairko to Twoje maleństwo, tak jak ja, od małego po szpitalach. To trauma dla dziecka ale jeżeli mogę pocieszyć, to takie przeżycia wzbogacają. Myślę, że córcia Ci wyrośnie na mądra i empatyczną osóbkę. Trzymam za was kciuki nieustająco &&&. Trzymaj się kochana.

Just - co do pieluch jeszcze, ja zawsze miałam u siebie problem, jak Ada 2 to nie było, potem 3 i teraz też walczę o 4, mam już, dobrze, że dzisiaj wolny dzień w domu. Co do zapraw - mamy swoje drzewa/krzewy głupio by się zmarnowało gdy czereśnie na rynku cena 18zł/kg. Co do robienia? - to chwila moment :-p

Julitko - Igor się rozwija, odkrył języczek i go teraz próbuje na wszystkie możliwe sposoby ;-) Matę taką posiadamy, w naszym przypadku szału z nią nie było. Był taki okres 2 tyg kiedy Ada wykorzystała ją na maksa.

EDIT: Ola** - w biedronce są pieluchy huggisy do pływania, ja sobie pakę ( 5 szt/ 13,99 zł) zakupiłam.

Ostatnia edycja:
Lilijanna, Miłosz tylko udaje, że zajmuje się sobą...tak na prawdę wyczuł już noszenie na rączkach i mały cwaniak się zrobił...no, ale weź nie noś, jak to takie cudeńko ;-)

Just, jestem tego zdania co Lilijanna. Mamy ogród, sad i wielką szklarnię...żal byłoby, gdyby poszło na marnację...poza tym, co ziemia dała trzeba brać i korzystać, bo każdy słoiczek własnych przetworów na wagę złota, patrząc po cenach w sklepach, a i zimową porą fajnie mieć świadomość, że mrożone truskawki są z własnej działki ;-)

Julitka, niestety na Miłosza ćwiczenia nie działają :(

Dziewuszki, dziękuję za rady ws kolki...

AGNIESIA, najszczersze gratulacje!!!!!!!!!!! Niechaj Hania zdrowo rośnie - kawał kobitki z niej :-D

Ostatnia edycja:
Ewelinko - witajcie:) Mnie również się łezka zakręciła jak przeczytałam Twój post. Miłoszek cudony!!!!

Julitka - Amelka jak próbuje się na boki przekręcać to mocno głowę do tyłu odchyla.

A moja Amelka ma dziś dzień śpiocha:) Chyba od pogody, bo u nas pada i jest pochmurno!

Pozdrowionka!

Ewelinka28 - co do kolek jeszcze, ćwiczenia nie działają tak się Tobie wydaje, ćwiczenia wzmacniają brzuszek i potem jak będzie ździebko starszy łatwiej będzie purta zrobić, zepnie się i pójdzie. Bo to kolki takie prawdziwe czy chwilowe problemy odgazowywania? Ja podawałam esputicon i niemiecki sab simplex. Ale u nas ćwiczenia pomagały. A co do cwaniakowania Miłosza - no nie ma to jak się do mamci przytulić.

Wieści na wizytowo - huuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrraaaaaaaaaaaaaa! Agniesia82 hip hip hurrra! Witaj Haneczko! Gratulacje rodzice!

reklama
Czesc dziewczynki.

Aga gratulacje!!!

Podczytam pozniej bo lece robic obiad.

Wstawie tylko fotki Julencji podczad jedzenia-hehe IMG_8461.jpgIMG_8430.jpgIMG_8449-1.jpgIMG_8428.jpg

Do góry