reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

lili w sumie już dawno mialam isć do biedronki wypróbować te pieluchy dada co zachwalacie:) a do pływania kończą się,jedna została to akurat kupię.dzięki :* jutro wybiorę się:)

Agniesiu
nareszcie!!! buziam kruszynkę:)

reklama
Wygońcie mnie stąd, bo normalnie zamiast korzystać, że Ada śpi i sprzątnąć chatę w trymiga, to ja na raty, forum, coś tam zrobię, forum, normalnie wariatka ;/ A już dawno mogłabym z nogami wyciągniętymi leżeć, ech :/

Ola - co do zachwalania dada, ja zachwalam za dnia, w nocy musi iść pampers, bo ostatnio wzmogło nam się znowu picie/sikanie w nocy i nic innego nie daje rady :) Kup sobie też chusteczki - bomba!

Aga - Julka boska, a co to drożdżówkę tak wpierdziela aż Jej się uszy trzęsą? :)

Obiad mam zrobiony od wczoraj. Kwiaty podlałam, zaniosłam kolejne ciuchy po Adziku do schowania do kartonu na górze, kartony mam już 4 duże, a jeszcze w szafie kolejne uczciwe spojrzenie na ciuchy i pewnie kolejna kupka do góry siup. Tamta kupka miesiąc wychodziła :)

Just - gratuluję nowego programu :) Ja skapitulowałam w ten weekend, siostra wyprawiła zaległe imieniny, zjadłam mnóstwo, ale w sumie wszystkie potrawy zrobiła z przepisów Dukana, więc zdrowe. Nie powiem pyszne, jakoś ta dieta mnie odrzuca, ale przepisy jak przeglądałam fajne. Na pewno nie z jednego skorzystam, bo A. też smakowało.

Jakby co mam książki Dukana w PDF.

Ostatnia edycja:
ewelinko28 już pisałam na cpp że czytałam tój opis porodu, zryczałam się jak bóbr. Gratuluję siły, odwagi no i pięknego kawalera. Widzę po twoim opisie, że jednak dobre opinie co do Wojewódzkiego w Elblągu się sprawdzają w praktyce nawet w ciężkich przypadkach. Ja też tam będę rodzić :) a ciążę też prowadziłaś u jakiegoś lekarza w Elblągu?

Agniesia mega gratulacje witamy Hanusię.
biggrin.gif

Ola
nam póki co Dada na noc starcza więc używam ich na razie.

Lili byś podesłała mi tych czereśni bo te 18 zł za kg to mnie przeraża.

Julitka mój to cały czas ostatnio się tak w pałąk wygina, główka do tyłu ciałko w łuk bo mu tak fajnie się patrzy na misie z tyłu na ochraniaczu.

Just a ty z Rosmana to używasz tych premium pieluch,bo ja te tańsze za 19,99czasem kupuję, tych droższych premium jeszcze nie używałam.

Wyprawa się udała, korki były ale nie takie wielkie a na końcu wracałam z dzieckiem w foteliku i z siatkami pełnymi. Dobrze, że mam taką jedną eko torbę z długim uchem co przez głowę mogę przewiesić, z mały dzieckiem to jak znalazł taka torba. Zrobiłam sobie zapas mleka, mam już pojedyncze słoiczki (skorzystałam z kuponów rabatowych), odebrałam paczusię z hippa itd.

Pytanie: ile dziecko moze nie robić kupy? Kuba nie robi już 3 dzień, puszcza pierdk normalniei, ale kupy nie ma. Nic mu nie dolega nie płacze z tego powodu, ale zastanawia mnie to. Ostatnio robił co 2 dni kupkę.

Ewelina, ale dalas czadu... Dzikie szczescie ze sie skonczylo szczesliwie. Przyjmijcie gratulacje (no, tatusiowi chyba tez sie naleza) z tytulu narodzin malego Cesarza. Miloszek jest sliczny.
Gosia, a nie ma on zatwardzenia? Karmisz piersia czy flacha?

Agniesiu Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!Niech Haneczka rosnie zdrowo, ale duża z niej dziewczynka!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi też przydała ię jakaś dieta bo źle sie czujęz tą moją wagą i wtyle rzeczy się nie mieszcze:zawstydzona/y:

Lilli ja też niby sprzątam ale i zerknęłam tutaj ale takie nowiny co nam przekazałaś to warto było :-)Dziękuję!!!!

Byłam w pracy i wszyscy zachwycali się Tomusiem a ja taka dumna mama:-D bo końcu mam swój cud i co najlepsze tak rozpoczęłyśmy sezon dzidziusiowy w przedszkolu,że dwie kolejne koleżanki rodzą teraz latem i następna jest w ciąży i ma termin na luty zaraziłam jak nic:-) No i wracam do pracy po nowym roku!!!!!!!!!

Ewelinko aż się rozryczałam jak przeczytałam co przeszłaś :/ cieszę się, ze z Tobą i Miłoszkiem wszystko ok, nawiasem mówiąc śliczny jest i jaki duży :) dzielni jesteście!!!

pozdrawiam was wszystkie

Gosiu pediatra mojej siostry twierdziła,że do tyg jest ok.mała co tydz robiła. mi Julek natomiast robi codziennie nawet nie jedną. a jesli to zatwardzenie to musi wiecej pic
Martusionek super,że dzien taki udany:)
agneiszka sama bym wciągnęłą taką drożdzówę.mimo iż nie przepadam,po ciąży smak chyba mi się zmienił:) albo apetyt wzrósł:p

Ostatnia edycja:
reklama
Julitka Przemo sam się tak podnosi przy czymś. Ja go sama nie stawiam. Więc chyba nie będę mu zabraniała jak sam dźwiga dupcię do góry :-)

kaira trzymam kciuki za córcię &&&&&&&&&

wiolka Przemo tez tak miał. Samo mu przeszło.

ewelinka aż sie wzruszyłam. dzielnie zniosłaś wszystko. Miłoszek śliczny. Esputicon możesz smiało dawać.

Asiu she my gluten już podajemy od 4 miesiąca. A co do jedzenia to T daje mu do posmakowania prawie wszystko co sam je. Małemu nic nie jest. A uśmiecha się jak mu coś smakuje że aż fajnie się na niego patrzy. Dziś zjadł miseczkę zmiksowanego banana z jabłkiem i jogurtem,.

Gosiu U mnie nieraz 3-4 dni nie było kupki. I tak chyba z miesiąc to trwało. Później wszystko wróciło do normy.

Agnieszka Julencja to już duża panna. Jak ten czas leci.

My używamy też Dady biedronkowej. Na noc i na dzień. I jest ok.

Do góry