reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Hej
Kamilek śpi a ja mialam prasować, ale co tam;-) Mój synuś od kilku dni zasypia bez cyca, ale tylko na noc, w dzień to jeszcze cyc i śpi.
Alicja od wczoraj mój też wziął smoka, wcześniej pluł, a wczoraj marudził przy usypianiu, więc mu wpakowałam, przytrzymałam i załapał, dziś też zasnął ze smokiem. To naprawdę duże ułatwienie
Agnieszko śliczne zdjęcia Julii i jak szybko w nocniczku, brawo!
Julitko jak tak jak Ty wyboru nie mam, muszę do pracy. Na szczęście z urlopem nauczycielskim wychodzi, ze dopiero pod koniec października. Musze szukać niani, babcie nie wchodzą w grę. Jedyny plus,m że w mojej małej mieścinie nianie zarabiają malutko (ok 500 zł)
Ola81 oczywiście, ze pamietamy. Napisz więcej co u Was. O.. już doczytałam. Śliczny Przemuś i jaki duży
Lili oj te cyce mamy to czasami prawdziwy kłopot. Gdy mój Kamilek gorączkował, pediatra kazała dopajać wodą, od męża pił, a ode mnie pluł, jęczał itd
Pod koniec czerwca zamierzamy jechać do teścia, do Niemiec, martwię się jak Kamilek zniesie podroż, mąż jedzie dorobić i nie wyobrażamy sobie takiej rozłąki ( Kamilek tak szybko się zmienia)
Pozdrawiam, dobrej nocki:)

Ostatnia edycja:
Wiesz Julitka z tym wyborem to jest trochę tak,że żyjemy z jednej pensji no moze 1,5 pensji bo M jeszcze oprócz swojej pracy za mnie zajęć trochę prowadzi,można rzec ,że moją jedną prace przejął.więc on ma dosyć bo zapieprza od 6rano.
ja nie wiem czy do szkoły mam powrót bo miałam umowę na czas określony (muszę egzamin zresztą jeszcze zdać na nauczyciela kontraktowego).z babcią małego nei chciałabym zostawiać,niania odpada na pewno (nei dałabym rady z obcą babą mojego skarbu:) na żłobek choć dobry marne szanse. a tak naprawdę ja nei wyobrażam sobie mojego cukierka komu kolwiek zostawić:)

Alicja
mój tez na noc zasypia bez kłopotu w łóżeczku, a w dzień na spacerze,ale ostatnio w domu tyle,że we mnie wtulony:) a łóżeczko parzy.nawet jak utule zasypia wtedy w minutę to odłożenie odrazu otwiera oczy:p a najgorsze,że ja uwielbiam te współne drzemki:p a on już tak ostro przemieszcza się,że nie mogę go zostawić na podłodze a co dopiero mówić o naszym łóżku

ola81 ale fajny Twój synuś,za rzadko fotki wklejasz.nasi chłopcy w sumie w tym samym wieku.ale widzę,że Przemo to już ładnie stoi! my za to zęby hodujemy bo już mamy 5:) wzrostowo podobnie mój 72 ,za to wagowo Julian 7500.

Agnieszka ta teściowa to mega wredna,nie trafiła się!

Ostatnia edycja:
Hej mega porannie! Padłam wczoraj z Adą i już jestem wyspana :confused2: Ale idę zaraz dalej spać, no bo muszę korzystać ;-)
Doczytałam, ale tak w skrócie:
Agnieszka - zdolniacha z Julci, no u Ciebie plusem jest to kieszonkowe dla Julci, więc koszty dziecka Ci uciekają, w PL możemy pomarzyć o tym :sorry:
Ola81 - odzywaj się odzywaj, choć zdanko skrobnij, a fotka z bananem - g-e-n-i-a-l-n-a :laugh2:

Ada wczoraj bawiła się z moim dziadkiem i nagle na nim zasnęła, a ten zamiast zawołać siostrę lub brata by Adę przenieśli to 30 minut nieruchomo "no bo Ada śpi", dopiero mój brat poszedł jak mu się za cicho wydawało i lał, że dziadek taki dzielny, no ale wziął Adę i przeniósł Ją do łóżka. No więc Ada się rozsypia gdzie popadnie ;-) Oczywiście z każdym tylko nie mamą, po cichu liczę, że sama porzuci cyca skoro z cycem zasypia już tylko wieczorami.

Aaaa i idę robić dla Ady wodę, bo noc się nie skończyła, a 150 ml już nam padło :laugh2: Czy Wasze w nocy też tak chłepcą?

dzien dobry niedzielnie.

Olu Przemek przesliczny i jak juz ladnie stoi.Gratulacje!!!

Lili mi Jula spala juz trzecia noc z rzedu bez pobudki w nocy.Kiedys to wlasnie budzila sie na piciu albo aby sie pobawic-hehe.

Masz racje z rodzinnym tutaj...

Ja zawsze robie malej zakupy czyli:mleko,picie,pieluchy,chusteczki,kosmetyki,ciuszki i jeszcze starczy na jakas zabawke...

A w Pl kiedys to bylo 40 zl (chyba ze teraz jest wiecej) i na co to ma wystaczyc?

Milej niedzieli buziaki

Kurka, zeżarło mi posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
OLa81, Przemuś super fajny:)i już stoi???!!!a to tak można, nie jest za szybko?ja pamiętam, jak mojej siostry córcia do wstawania się rwała baardzo wcześnie, to pediatra kazała pilnować i nie pozwalać, bo to jednak jeszcze kręgosłup słaby.
Ola, no u nas z racji specyfiki pracy T nie może sobie dorobić.co dziwne ta sama firma w warszawce pozwala.jego jakby ktoś sypnął, to po robocie.a że sytuację mamy taką, że z jego pensji kredyt hip, rachunki i paliwo a z mojej życie/ledwie do pierwszego/, to nie mam jakby wyboru jeśli chodzi o powrót do pracy:(
Gosia, a co to takiego?ja Igorkowi podaję produkty z glutenem z hippa np.a i tak póki co to po kilka łyżeczek dziennie.tam te dawki są chyba stosownie do wieku, nie?

Witam dziewczyna ja się melduję że żyjemy jestem aktualnie na weeku mojej kuzynki w Bielsku zdarzyła nam sie nie miła sytuacja wylądowaliśmy w szpitalu dziki bogu udało opanować sie sytuacje ale po wielu trudach chirurgów uwięzła jej przepuklina i jajnik. Nie dałam rady ją odprowadzić w domu zaczeła wymiotywać potem zsiniałą i dostałą drgawek z bólu.Do szpitala zawiozła nas karetka i pani pielegniarka sie mnie pyta czemu nie zawiozłam ja autem.qrw..... jak miałam zawieś autem dziecko z drgawkami lecące przez ręce!!!!!.Myslałam ze dostane zawału,wytłumaczyłąm kobiecie jkaie jest prawo i co to znaczy stan zagrożenia życia, zapamięta do końca zycia az jej kolega z zespołu mi pograulował.
kochane prosze o Wasze kciuki żeby wytrzymała do tegl 5 lipca bo wtedy operacja.
Julitko mega bziak:*

Gosiu ja normalnie podaję tzn kupuję kaszki w których jest gluten :) np 8zbóż.pszenną itp .lekarka mówiła żeby łyżkę pszennej kaszki dosypywać do jedzenia.ale ja odrazu dawałam normalne ilości prawdę powiedziawszy
Julitko wiesz u nas też z dwóch tak było z mojej rachunki troche dom .szalowa nie była:)stąd miałam dwie prace po prostu w każdej troche godzin.to co teraz Marek mnie zastępuje to nie dla kasy tak naprawdę, bo nie płaca regularnie i tak.tylko dlatego,ze nie ma kto prowadzić tych zajęć.ale po normalnej pracy to M ma serdecznie dość takich nadgodzin.
Agnieszka gratuluję nocek przespanych:)

Kairko kochana:( dlaczego wy macie takie przejścia:( dobrze,że babie nagadałaś!!! biedna niunia.Leniu kochana,cukiereczku ciocia trzyma kciukaski cały czas żeby już było wszystko ok!

Ostatnia edycja:
reklama
kairko - mocno trzymam kciuki!!!

ola81
- Przemuś przecudowny:)I już taki duży!

gosialew - ja to pierwszy raz słyszę że coś takiego jest:(

Lilijanna - dzielny dziadek:)

Dziewczyny moja Amelka szaleju się jakiegoś najadła, całe dnie piszczy dosłownie, piszczy tak głośno że czasem sobie uszy zakrywa!!!I oczywiście ma radochę z tego, i próbuje jeszcze głośniej...ale też czasami mam wrażenie że też w ten sposób złość okazuje..do tego stopnia że czasem zachrypnie albo zakaszlnie... Czy Wasze dzieci też tak miały??

Ostatnia edycja:
Do góry