reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Miałam nie wchodzić, ale czekam aż u nas w firmie zacznie się oficjalnie śniadanie, mamy mały poślizg dzisiaj i mam chwilkę
wink2.gif

Komary - no właśnie u nas też dwa dziabnięcia na buziaku, ale tylko takie kropki, i teraz coś trzeba zakupić, a ja kompletnie nie pamiętam co w zeszłym roku polecała Agata, mam gdzieś zapisane, tylko gdzie ta kartka jest?
sorry2.gif

Mrówki - dziewczyny teraz to plaga, a to dlatego, że susza i będę uciekać tam gdzie chłodno i wilgotno, czyli w mury. Dobre jest polanie wrzątkiem, proszek do pieczenia i mrówkofon Brosa.

Acha, bo się nie pochwaliłam, Ada już sama stoi bez trzymanki, bez kołysania się, potrafi ukucnąć i wstać, potrafi wstać gdzie popadnie, nie musi już się trzymać - czadersko to wygląda.

Carri - witaj :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i miłego dnia życzę :sorry2::sorry2:

Ja jestem załamana - przez tą pierwszą obronę tak się rozleniwiłam, że teraz w ogóle nie mogę się uczyć :dry::dry: A w czwartek mam egzamin dyplomowy i do nauki jeszcze 50 stron :no::no: Teraz babcia na spacerze z niunią, więc ja siadam do notatek. Boję się, ze nie dam rady tego opanować i będzie kicha na tej całej "obronie".

Martusionek, ależ z Tomusia duży chłopczyk :-)
Co do krostek - to może spróbuj posmarowac jakimś linomagiem, czy czymś w tym stylu. Może zmienić pieluchę na inną. Nam się dada ta nowa biała nie sprawdziła - jakoś Szymkowi szybko nie pasowało, nawet jak tylko tyci siuśną. Z tanich pieluch sprawdzają się za to u nas te Rossmannowe (te co są kolorowych paczkach w foli lub w kartonie).

Lili, gratulacje stania bez trzymanki :-) to jeszcze chwilka i będzie Adzik tuptać :-)
Ten preparat o którym Agata pisała to chyba plasterki BezBzz Bez BZZ 24 plasterki odstraszające komary w domu Prosto z natury - ale głowy nie dam. Coś tam było z tym Bzz, ale nie było to Ziajki AntyBzz.
Nie wiem czy nie była też mowa o chicco: CHICCO roll-on przeciw komarom | Komary, kleszcze, inne | i-Apteka.pl
W tym roku większy wybór preparatów bo dzieci starsze.

Daa, dobrze będzie nie panikuj :-)

Lili gratulacje dla Ady, superaśnie, pewnie niedługo pójdzie sama. :-)

Daa na pewno dasz radę, trzymam kciuki.

Martusionek to co opisujesz to wygląda na uczulenie, pewnie od pieluszek, bo potrafią uczulać, Kuba akurat uczulony na pampersy.

Just nam Dada akurat pasuje, ale rosmanowskie też są dobre, a tam jest więcej rodzai tych pieluch, bo mi to zawsze P. kupuje, bo mi nie po drodze do rossmana.

Ja tak teraz w sprawie kleików i kaszek. Bo Kuba ostatnio wieczorem nie chce jeść mi z cycka, z butli też nie wypije za dużo a potem przez to krótko śpi, bo budzi się już po 22 a potrafił spać tak nawet do 3. I zastanawiam się czy nie podawać trochę wieczorem kleiku lub kaszki sinlac. Tzn nie wiem czy przy jego alergii powinnam podać od razu sinlac czy mogę spróbować kleiku ryżowego.

Gosia - jest jeszcze kleik kukurydziany, który ponoć nie uczula :) Jak dla mnie sinlac na tle inncyh kaszek/kleików jest przepyszny :)
Daaa - dasz radę, nie marudź :p
Martusionek - spróbuj zakładać pieluchę DADA np. co 4. Powinno być ok. Ada dostała od Happy uczulenia w szpitalu :/ I kupiłam swoje, ale swój przydział skrzętnie zabrałam do domu i co 5 pieluchę Jej zakładałam i było si.

EDIT: Ech szef mnie wkurzył, więc weszłam sobie i trafiłam na :) No i łezka mi się w oku zakręciła :)

Wklejam zdjęcie mojej córeczki. A co niech ma pierwszy Dzień Kobiet w jej życiu :))) Skan_001.jpg

Ostatnia edycja:
Gosiu my jemy kleik ryżowy z nestle też jest bez glutenu a bratowa daje sinlac dla swojego bo po takim miał zatwardzenia a mój właśnie produkuje w pieluchę:zawstydzona/y:

Lilli dziękuje z radę mo0że i tak spróbuję bo zakładałam na zmianę raz taką raz taką ale spróbuje twój sposób.

A ja dziś posprzeczałam się z bratowa bo ona twierdzi ,że ja nic nie wiem bo to moje pierwsze dziecko. chodzi o kwestie jej nocnego karmienia mały ma 6 miesięcy a ona go karmi prawie co 1 -1,5 w nocy bo twierdzi, że mu się pić chce w nocy a z tyle:confused: Powiedziałam jej,że się nie najada to ona z oburzeniem przecie jej mleko tryska z piersi no ale co z tego skoro on tak często je . Tomek co prawda sztuczne ale je tylko raz w nocy i nad ranem. a po za tym to mały ostatnio schudł jej oczywiście a on i tak mało ruchliwy więc chyba coś nie tak. Przepraszam ,że tak chaotycznie ale znowu działa mi na nerwy, wczoraj też szłyśmy na spacer a przed nami szły dwie dziewczyny jedna w leginsach druga alladynkach takie grubsze , a ona 0drazu komentarz, po czym ja mówię ja tez taka gruba co? a ona mi odpowiada ,że ale ty tak nie chodzisz ubrana po ulicy:angry: Na co ja odpowiedziałam a ja to w d upie mam ważne,ze dziecko zdrowe:-p a jej troszkę choruje może nie powinnam tak mówić ale skoro ona tak to i ja a na koniec powiedziała no tak bo zagranicą to nikt na nikogo nie patrzy jak chodzi ubrany tylko u nas.
Dobra idę toaletę zrobić synkowi i idziemy na huśtawkę do ogrodu:-)

Martusionek ale macie ślicznego synka...i też mi wygląda na starszaka.

Lili no i już w brzuszku była taka mała akrobatka. Ahh faktycznie z sentymentem się wraca, ale może już niedługo będziesz nam się mogła pochwalić fotkami drugiej fasolinki. &&&

Gosiu ja bym zaczęła od Sinacu na Twoim miejscu. Szymek mój też miał fazę że nie jadł nic na noc, ostatni posiłek miał 0 18 i później jadł dopiero o 6 lub 7 rano, ale nie wpływało to na jego sen. Może za ciepłe to mleko z butli, może za wcześnie podane, i dlatego nie głodny jeszcze. Spróbuj mu ten poprzedzający podać nieco wcześniej, albo w mniejszej procji żeby na porę wieczornego papu był już wygłodniały trochę.

Daa będzie na pewno super! tzn 5!

Ja dzisiaj byłam oddać krew, po tych kilku msc szybko zapomniałam jakie to niefajne uczucie i jak boli. Ciekawe jak tam wyniki morfo bo nie robiłam już po porodzie.

Rok temu poszliśmy sobie spać jak zwykle, a o 1:40 się zaczęło :-)
:-):-):-) Wspominaj mamuśka, wspominaj :-D:-D:-D

Mysza84 - jak teraz patrzę na zdjęcia z USG to nie mogę się napatrzeć jak Ada jest do siebie podobna w tej czarnej masie :tak: Czoło, w ogóle buziak :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
:-):-):-) Wspominaj mamuśka, wspominaj :-D:-D:-D
Nadziwić się nie mogę jak mi dziwnie :-)
Też mogłabym fotencje Szymka odgrzebać :-)

A u Ciebie widzę nowy suwaczek :-) Powodzenia :-)

Marta nie przejmuj się bratową, zwłaszcza, że baba niereformowalna jest ;-) Najważniejsze, że Tomuś dobrze się miewa

Gosiu, my Sinlacu w końcu nawet nie wypróbowaliśmy. Ale polecany on jest dla alergików, więc pewnie Wam się przyda.
Ale na początek spróbowałabym z kleikiem ryżowym (o ile nie macie problemów z zatwardzeniami, bo on dodatkowo zagęszcza) - kleik chyba jest bardziej lekkostrawny niż kaszki. Z tego co pamiętam to Kasikz na początku też kleik Poli podawała, ale na 100% pewna nie jestem.

Ostatnia edycja:
Do góry