reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Czesc laseczki.

U nas dzis swieto wiec wszystko pozamykane.

Mala mi sie w nocy budzila i przynosilam ja do nas do lozka i odnosilam i tak pare razy...

Co do zabawek to my tez kupujemy malej co miesiac cos.No w zasadzie to ona sama sobie kupuje bo jej kindergeld wystacza na jej miesieczne ''potrzeby''.

Milego dnia buziole

reklama
Asiu ja zauważyłam że Szymek ma mocne pierdki jak np gdzieś dalej z nim podróżujemy i on się nasiedzi w tym foteliku samochodowym, albo w wózku. Zresztą mnie jak się tak sporo czasu namęczę też brzuch męczy. Może Emi miała ostatnio jakieś okazje do spędzania większej ilości czasu w jednej pozycji.

Aga u nas wczoraj tak było wszystko pozamykane, a ja nie wiedziałam i się na zakupy wybrałam ;-)

A moje dziecko "dorasta"
biggrin.gif
Już nie chce zasypiać przy cycku, woli sam w łóżeczku, musi się trochę przy tym wyżalić, ale dostaje smoka, mama czasem pogłaszcze i jest si. Wiedziałam, że etap w którym moje dziecko musi zasnąć samo bez cycka nastąpi tylko myślałam, że to będzie trudna przeprawa a on po prostu sam się tak przestawił.

Agnieszka no widzisz u nas takiego zasiłku na dziecko nie ma, tylko jednorazowe becikowe.

Mysza gdyby nie mój P. to też bym na zakupy się wybrała. Normalnie to wiem, że w zielone światki jest pozamykane bo pracuję w handlu, ale teraz siedzę w domu i nawet nie przyszło mi do głowy to święto, bo go nie obchodzę.

Ostatnia edycja:
egoistycznie o sobie ...melduję się tylko,u nas dobrze i źle.
temp już poszła w nie pamięć. trzy nowe zęby już trochę się poprzebijały. humor mały ma odrazu lepszy.ciekawe jaka bedzie dzisiejsza noc, bo wiele ostatnich to wstawania.raz dwie godz pospał bez pobudki, a tak ciągle budził się biedny.w końcu spał z nami w łóżku we mnei wtulony. teraz mamy katar( myślałam,że Julek miewa zawsze katar,ale już wiem,że do tej pory to były pojedyńcze glutki) odkasłuje nawet, bo mu spływa. w czwartek idziemy na szczepienie-zaszczepić raczej go nei dam,ale chociaż go osłuchają.
w sobotę porobiliśmy foty ślubne w terenie,mam nadzieję,że będą fajne:)

she ja zebole nasze dwa myję taką szczoteczka gumową na palec,a te trzy co idą dopiero tą gumą delikatnie.wodą myję.
myję raz dziennie rano po kaszce,bo nie chce mi się częśćiej:p ale może jak już 5 konkretnych będzie to poprawię się:)

Ostatnia edycja:
Miłego dnia :-)

Dziś Emi miała bardzo spokojną noc, więc można powiedzieć, że jestem wyspana :-) Choć zapału do pracy nie mam za grosz ;-)

hejka!

Miłego dnia :-)

Asiu, skoro problemy z brzuszkiem - bolesne bąki - są już od jakiegoś czasu to to nie jest kwestia produktu wprowadzonego w ostatnich dniach tylko czegoś co już jest od dawna w diecie. Może coś nie daje objawów typowo alergicznych, tylko właśnie taki dyskomfort bąkowy

Szymka dwa komary dziabnęły po buzi (pod jednym okiem, nad drugim okiem) i teraz wygląda jak dziecko po przejściach.
Mój organizm zwariował - wychodzi na to, że znów @ przylazła po 21 dniach - to już jest przesada!!
W domu pojawiły się nam mrówki - co można z tym cholerstwem zrobić??

Wydaje mi się, że miałam coś jeszcze napisać, ale nie mam pojęcia co... Może potem się przypomni

Witam mamuski

Dawno nie pisalam do Was ale czasem tutaj czasem zerkałam:-) i zrozumiałam ze znów chce powrócic z Wami do pisania.. Mam nadzieje ze mnie pamietacie:-)

Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamy i sle całuski dla Waszych pociech

reklama
Witam!

Carii a jak mamy Ciebie nie pamiętać ! Jak Magdusia może jakąś fotkę nam wstawisz?

Olu to czekamy na wasze zdjęcia plenerze!!!! No i zdrówka dla Julki gratulacje kolejnych ząbków!!!

Just współczuje tej @ ja podczas swojej trzy raz zasłabłam mimo,ze nie jest taka ofita jak przed ciążą:-(
A na te mrówki to proszek do pieczenia pomaga podpatrz z skąd dokładnie wychodzą cholery i posyp tam tym proszkiem my na wiosną włączyliśmy z nimi:wściekła/y:

A my mamy problem na pupie i nie wiem czy to od zmiany pieluszek bo zaczęliśmy używać tych Dada z biedronki czy od nowych pokarmów bo z pokarmów jemy kleik ryżowy na dobranoc i w dzień marchewkę z jabłuszkiem a wczoraj była zupa i wszystko uwalone Tomek jedna ręką miesza w miseczce a druga popycha łyżeczkę:-D
Zdjęcie0354.jpg
No i nasz problem wygląda także przy samej pupie mamy takie pryszczyki które są chropowate i wyglądają jak gęsia skorka ale nie są białe ni nic co to może być?

Gosia to z Kuby zuch ,że sam zasypia Tomka trzeba kołysać.

Idę sprzątać bo mamy mieć gości z Tomkiem przychodzi koleżanka która ma termin na koniec października, a ja tęsknię z brzuszkiem... z M już lepiej...i wczoraj rozmawialiśmy o przyszłości czyli o rodzeństwie dla Tomka i za rok rozpoczynamy starania o kolejną dzidzie :tak:

Życzymy miłego dnia!!!

Do góry