reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witam!
Dziewczynki dzieciaczki śliczne:

Kaira
śliczna ta Twoja Calineczka!!!!

Angela Staś to taka pyzucha fajniutka!!!!!

Ewcia a Mikołaj przeCUDNY!!!!!! Jak ja się cieszę,że on już jest z Tobą !!!!!!

Annas i Jankesowa
dla pocieszenia do 3 miesiąca przejdą te koleczki;-) Ja podawałam Espumisan i wodę koperkową tak dawał po tej wodzie jakby traktor jechał:-D

Julia ja woziłam na NFZ tylko do nowej kliniki i było ok.

Julltko zaglądaj do nas częściej!!!!! Tęskniłyśmy!!!! I niech Igorek już nie marudzi!!!!!

Jeżynko
witaj po tak długiej przerwie!!!!

Dziewczyny a ja nie zrozumie swojego Tomusia chyba nigdy:-( Od Wielkanocy nie chciał cycy wypił się normalnie więc co butla z mm i odciągane moje i wczoraj bawił się moimi cycuchami bo ja się ubierałam a on tak patrzył i myślę a spróbuję dam i co ...zaczął rechotać i tylko co weźmie do ust sutek to wypuści i piszczy ze śmiechu. Dziś rano to samo myślę pokaże M jak rechocze a on połapał, połapał i złapał i 2 minuty possał:szok: i co teraz coraz mniej pokarmu próbować rozbujać czy co nie wiem? Kurde charakterny ten mój syn.

A i przewraca się na boki i już główkę ładnie trzyma!!!!

Zdjęcie0175.jpgZdjęcie0172.jpg

reklama
Ale Julcia ma śliczny kask, no to teraz bedzie szaleć na rowerku!
Kairko twoja córcia coraz piękniejsza! I te śliczne ciemne włoski, ach, sama słodycz!
Martusionek, Tomuś na tym pierwszym zdjeciu z tą zaciśnietą piąstką pokazuje kto tu rządzi!
No i przede wszystkim wieeelkie gratulacje dla wyczekanego synusia Ewusia! słodziutki ten twój skarb. To normalne, że piszesz tylko o sobie, bo teraz wy jesteście najważniejsi :-) Pisz jak najwięcej! Moja córcia też obsikała lekarza po wyjęciu z brzucha :-D Super, że karmisz go piersią, a co do diety, to najbezpieczniejsze są owoce krajowe, z importowanych banany są najbezpieczniejsze, ale one znowu zatwardzają, więc ostroznie. Smażonego unikaj, będziesz zdrowsza, no i surówki też wprowadzaj na zasadzie obserwacji synka po zjedzeniu. Ogólnie wszystko tak wprowadzaj i obserwuj. Ja np sama zaobserwowałam, że jak zjadłam zupę brokułową, to reagowałam wzdęciami tak jak mała. No i sama pij czasem herbatkę z kopru włoskiego albo Hippa na trawienie to się wchłania do pokarmu i fajnie działa na dziecko.
Daa, dzięki za troskę i pamięć o nas, tomograf mamy pod koniec maja, a teraz mamy inne zmartwienia, to jej choróbsko. Bylismy dzisiaj u lekarza, osłuchowo czysto, mamy Eurespal i Neosine, jak jej bedzie się pogarszać to Summamed. Na mój gust już jej się polepsza, mniej kaszle, mniej chrypie. No ale jesteśmy uziemieni w domu, a mieliśmy jechać na 18-kę mojego chrześniaka :-( niestety teraz ona i jej zdrowie są najważniejsze, trochę sie boję brać ją w 2-godz. podróż nawet jakby jej się poprawiło calkiem...

Edit: Zapomniałam napisać że moja kruszynka waży 5680g, mierzy 59cm, powiem szczerze, że myślałam, że przekroczyła juz 6 kg, a tak jak patrzę na historię wagi synka, to przybiera na wadze idento jak on. Nawet ubranka zakładam jej mniej więcej w tym samym czasie (mam ściągę w postaci zdjęć :-)) No i my wykańczamy Pampersy nr 2 - zostało nam pół opakowania, czy jeszcze na tydzień. A potem już trójeczki. Chyba ze się skusimy na spróbowanie tych zachwalanych Da
da.
A to moja Agnes:
P1080819.jpg

Ostatnia edycja:
Wiolu nie masz się co martwić!!! właśnie teraz jest najlepszy czas na podróże z dzieckiem bo... prześpi całą drogę!!! my z Alą ruszyłyśmy jak miała niecałe 3 miesiące -najpierw w góry na 2 tyg potem nad morze:tak: było super!!! Ala byłą cudowna -śpią i jadła, zwiedzała z nami i dała nam zjeść normalny posiłek w restauracji... teraz zapomnij -p pierwsze mały huragan nie usiedzi w aucie -po drugie ie usiedzi nigdzie więc jeść możemy na zmianę:baffled::-D poza tym wydaje mi się że dzieci na wycieczkach chyba wiedzą że muszą być grzeczne:laugh2:

Julitko i niech tak zostanie!!!! Ala też pewnego dnia pokochała swoje łóżeczko i tak jest do dziś -bierze smoka, swojego króliczka i wiadomo że trzeba Ją przeteleportować do łóżeczka:tak:

Daaa buahahahahahahahaha aaaaaaaaaaaaahahahahaha:-D :-D :-D ale jaka oszczędna pijaczka:-D :-D :-D

Kaira jaka Ona cudna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewcia jaki piękny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewitko jaki śliczny szkrab!!!!

Ależ te dzieci są piękne!!!!!!

Czesc dziewczynki:-)

Znow dzis mielismy przebojowa nocke...
Mala nie spala od po 1 do prawie 5...Chciala sie bawic w nocy....Szlala,smiala sie i ogolnie wariowala w srodku nocy...
To moje dziecie jakos malo snu nie raz potrzebuje.

Martusionku,ale z tomusia juz kawaler...:-)

Ewitko,Agusia a Agusia jakie ma sliczne,duze oczeta:-)
Sama slodycz.

Milego wieczorku i nocki buziole

Witam
Dziś chciałam zarejestrować Kubę do dermatologa na nfz, ale termin dopiero 3 czerwca. Więc idziemy najpierw prywatnie, bo nie będę tyle czekała, siostra mi poleciła lekarkę, która jest dermatologiem i alergologiem i jeszcze ma specjalizacje z pediatrii a nie chce trafić na takiego lekarza, który od razu przepisze sterydy. Ale skórkę to Kubuś ma straszną, ma już typowe objawy azs. Nawet już nie wiem co go uczula, ale pewnie to jest wiele alergenów. A najgorsze, że się strasznie drapie, biedny odczuwa dyskomfort, z tego powodu.

Ewcia Mikołajek przecudny:-):-):-) Co do diety to nie powinno się jeść cytrusów (uczulają), na początku brokułów i kalafiora (wzdyma). Nabiału tez od razu nie za dużo i nie ostre. Jak nie będzie uczulenia żadnego to z czasem będzie można jeść prawie wszystko. Dziewczyny na lutym to już nawet pizzę jedzą a karmią piersią.

Annas ja ciągle karmię piersią, ale chyba przejdę na mleko, zobaczę po wizycie u dermatologa. Tylko ten mój synek to raczej do butli niechętny więc będzie ciężko a powinnam go przyzwyczaić przede wrześniem, bo wracam do pracy, wiec będę próbowała i najwyżej będę karmiła cycem i mm jak nam coś dopasuje.

Martusionek to twój Tomuś to silny chłopak, mój jeszcze się tak nie opiera na rączkach, ale ładnie podnosi główkę i utrzymuje, no i tez się nie przewraca. Ale Tomuś był dłużej w brzuszku :-)

Jeżynka witaj z powrotem. A lepiej, żeby teraz ponosił tę poduszkę niż potem w gips dziecko wkłądali. Kubuś też sie strasznie ślini już i bąbelki puszcza.

Agnieszka Julcia super wygląda w tym kasku.

Ewitka Agusia superaśna.My to już od dawna na 3 jesteśmy.

Julitka no to oby na isomilu Igorek był spokojniejszy i super masz, ze Ci nagle samo dziecko zasypia. Ja o tym marzę, Kuba zasypia tylko przy cycku.

Kaira to dobrze, że bioderka już ok. Lenka przesłodka.

Jankesowa ja na kolkę podaję kropelki colinox, są z florą bakteryjną i od kiedy je podaje zapomniałam co to kolka, teraz akurat muszę odstawić, żeby sprawdzić czy już Kubie układ pokarmowy dojrzał. Co do bioderek ja byłam prywatnie, bo zależało mi na czasie, żeby nie było kolejek, ale ja płaciłam tylko 50 zł.

Ostatnia edycja:
Ja się melduję
biggrin.gif
biggrin.gif

Jutro idziemy na wesele
confused8gj.gif
confused8gj.gif
Straaaasznie mi się nie chce
confused8gj.gif
confused8gj.gif
na dodatek naszykowałam sobie białą kieckę w kwiaty, a tu niespodziewanie kilka dni przed terminem @ przyszła
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif

Nogi ogolone, paznokcie pomalowane, więc idę spać
sorry2.gif
sorry2.gif
Muszę zbierać siły na jutro
sorry2.gif
sorry2.gif

Ewciu tak bardzo się cieszę,że juz jest ten słodki skarb!!! na wieściach nei gratulowałam bo ostatnio całe forum zaniedbuję.jakiś chyba przedślubny dół czy jak.GRATULUJĘ BARDZO BARDZO!!!
śliczne wasze skarby poprzeglądałam foteczki

tego co poniżej czytać nie musicie bo to wyżalanie się nic ważnego,ale musiałam:)
mam doła chyba przez mą wagę i w ogóle.niby już nie jest bardzo źle ale jednak też nie idealnie.
wczoraj koleżanki przebrały mi szafę:) oj dużo wyrzuciły,chyba najchętniej wszystko.moje ciuchu z przed 12lat :p
dziś przyszła inna koleżanka młodsza ode mnie z 5lat i bez biustu i sporo jej oddałam ciuchów w których ja wyglądałam strasznie przez te moje cyce.a ona normalnie!!! i może stąd ten dół,że ja chyba po prostu tak wyglądam.
i jeszcze seks już nie wiem co to jest ,mam wrażenie ze to przez mój wygląd M nie ma na mnie ochoty.
suknia wisi w pokoju ,stanik podszty mam w suknie,ale jeden cyc jest większy i wystaje.może trochę go wydoję przed ślubem to będzie ok skoro ten drugi jest normalny.
wyżaliłam się bo komu jak nei wam,choć wiem ,ze to nie wątek na to i że was zaniedbuję już etatowo

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.

Olencja zaraz sie tam u Ciebie zjawie i nakopie Ci do pupy...
Ale glupotki wypisujesz...
Jakie klopoty z waga itd?
No prosze Cie...
Widzialam przeciez fotki na facebook i jest z Ciebie kobietka calkiem do szyku...
prosze mi sie nie dolowac!!!
Ja np jeszcze nie wchodze w ciuchy z przed ciazy...
Mam ich full i wzystko lezy w szafie bo ciagle mam nadzieje,ze kiedys dam rade zgubic ta mase zbednych kg
...
Najgorzej wkurza mnie wiszaca skora na brzuchu(a zawsze mialam fajny,plaski brzuszek)
Zawsze jak je na nowo ukladam to sama sie doluje bo przymierzam(nie wiem po co) i sa niestety dalej za male-hehe
Miewam dni dolujace,ale ostatnio jest ich coraz mniej...
Nawet ostatnio kupilam sobie spodniczke krotsza do leginsow:-)
jeszcze pracuje nad tym zeby tak wyjsc na miasto-hehe

Ps.Piszesz,ze kolezanka bez biustu...To sie ciesz kochana,ze Ty go masz:-)

Martusionek ale Tomus doroslo wyglada :-) sliczny blondas
A Agniesia jaka duza juz nie moge uwierzyc ze to juz 3 misiace
Ola podpisuje sie pod tym co napisala Agnieszka :-)zaraz pupe bedziemy bic

reklama
Witam dziewczyny wpadam się przywitać. Ostanio brak czasu nawet posiedzieć przy tym kompie. Dni uciekają mi magiczne,jestem poprostu przemęczona. Napisałam mega posta i wyłączyli mi prąd:(
Pozdrawiam WAS WSZYSTKIE

Do góry