reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Just tez tak chciałam ale wtedy bym była tylko do końca października w domku bo do płatnego wychowawczego brane są dochody od listopada a teraz są dochody za 2009 a M w firmie był kryzys i mniejsze etaty i wychodzi nam że łapiemy sie na te 410 zł + rodzinne;-) więc wykorzystam to a potem urlop dyrektorka mi tak doradziła:-)

reklama
Zalapalam takiego dola ze naprawde wyc mi sie chce, chyba wieczorem do ksiezyca bede. Bylismy wczoraj na kontroli maly gardlo lepiej a katarku juz prawie wcale za to poczatki skazy bialkowej jakas masc zapisala bo malusio tego ma i narazie nic wiecej z tym nie robimy tylko czekamy (pierwszy powod do wycia), drugi wrocilismy do domu a tu ciotka z katarem jakims i zarakaznym zapaleniem spojowek myslalam ze szalu dostane grzecznie tylko zapytalam czy wie ze takie male dziecko wszystko lapie i pojechali ale co byla w domu i fotykala co nie co do byla no i maly w nocy juz znowu wiekszy katar a rano nie wspomne wieczorem od 20 do 23 nie spal tylko plakal i nie wiedzial czego chce nie szlo go uspic bylam bezradna czulam sie fatalnie jako matka. Do lozeczka nie dalo sie go odlozyc... wiec zasnal z cyckiem jako smoczkiem i tak spalismy nie mialam sumienia znowu go przekladac i budzic tyle sie biedak na plakal. spal do 2 potem do 4 i o 4 znowu byl placz bo nosek zatkany i cos sciagnac frida nie idzie wysoko siedzi. Swoja droga jak sie okaze ze maly sie zarazil to ciotka dostanie taki zje**** ze nie bedzie wiedziala jak sie nazywa pierwszy moj tata sie szykuje . Normalnie dol i jeszcze raz dol zlosc juz mi przeszla.

Witam

My po szczepieniu, Kubuś waży 6340 g :-) Jutro wizyta u dermatologa. I mam synka śpiewaka, śpiewa nawet do karuzelki jak gra a wystarczy, że zanucę "lalala" i już się cieszy i też śpiewa.:-) Tak wiec generalnie u nas jest luzik z wyjątkiem nocek, gdzie często są ciągle pobudki. No i poza tym, że Kuba się drapie ciagle, po brzuchu i po szyi.

Martusionek to fajnie, że masz już dogadane z powrotem do pracy ja niestety wracam we wrześniu

Agnieszka dużo zdrówka dla Julci, oby taka gorączka już się nie powtórzyła.

Wiolka śliczna ta Twoja Amelka.

Jankesowa rycz jak chcesz, hormony jeszcze szaleją. A ta maść to chyba nie sterydowa? A ty karmisz piersią czy sztucznym, bo jak sztucznym to ja bym już zmieniła mleko bo skaza tak się rozwija, a co z tego że z wierzchu zaleczycie jak i tak cały czas będzie uczulało a jak piersia to dieta jest konieczna.

Gosiu karmie piersia, maly ma 5 krostek juz tydzien a nie wiedzac jadlam jogurt i platki z mlekiem i nic nie przybylo. Nie masc nie sterdyowa nie zgodzila bym sie. a skaza jeszcze jakies objawy daje??

Martusionek, to jak wiesz, że tak będzie dla Was korzystniej to jasne, że tak rób :-)

Jankesowa, ja się na tym nie znam, bo u nas takich atrakcji chyba nie było, ale czy 5 krostek to nie za mało, żeby już skazę białkową obstawiać? pewnie krostka krostce nie równa, ale na tym etapie to chyba jeszcze trądzik niemowlęcy może być, potówki. Wydaje mi się, że nie martw się na zapas! Gosia i Kasikz na pewno coś podpowiedzą czym skaza może się objawiać

Gosia, gratulacje śpiewaka :-)

Gosiu karmie piersia, maly ma 5 krostek juz tydzien a nie wiedzac jadlam jogurt i platki z mlekiem i nic nie przybylo. Nie masc nie sterdyowa nie zgodzila bym sie. a skaza jeszcze jakies objawy daje??

5 krostek to trochę mało na stwierdzenie skazy białkowej, bo to może być zwykły trądzik, u nas skóra jest już szorstka jak tarka i krostki są rozlane. Zastosuj najpierw dietę, bo to nie zaszkodzi, maścią smaruj i się zobaczy. Mojej koleżance synkowi lekarska od razu stwierdziła atopowe zapalenie skóry a okazało się że ma lekką nietolerancję na nabiał i lekka dieta wystarczyła a ta ją straszyła.

just lekarka powiedziala ze skaza ale nie wiariujemy masc zapisala jakas delikatna i czekamy co dalej, kazala tylko z mleka zrzygnowac i jogurtow a tak mam jesc normalnie i czekac co dalej. skaza jest mozliwa bo czytam wlasnie ze dzieci alergikow najczesciej maja a ja jestem alergikiem... wszystko przeze mnie.... a tak chcialam karmic piersia tylko rady nie dam z tak rygorystyczna dieta

Widzę, że Szymek będzie rekordzistą gondololowym ;-) Do 9 miesiąca albo i lepiej podróżował w gondoli, a wcale malutki nie jest :-)
A Adrianna fotelikowym etap I ;-) Jeszcze nie kupiłam fotelika, ale teraz już powoli wypada :-p
Wkroczyliśmy w etap wymuszania płaczem natychmiastowych - rączki, cyca i mamusia :sorry2: Żeby było śmieszniej przy A. wzorowa :confused2:

cdn wieczorem. lecę z Adą jeszcze do ogrodu :-)

Zdjęcie0199.jpgwitam!
Ale się dotleniliśmy z Tomkiem uahhhhhhhhh od 14 do teraz w ogrodzie i na spacerze wreszcie możemy posiedzieć w altance i wogle od razu lepiej.
szczepienia nie było bo mamy za duży odczyn poszczepienny po gruźlicy nie będziemy go szprycować niech organizm walczy z tym na razie i Tomaszek wazy 6500 i ma az 64 długości:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny buziole dla was. Wrocilismy z Pragi bylo cudnie. Ja niestety teraz sie pochorowalam. Do tego nie ogarnieta jestem zupelnie. Polcia maly diabelek . Do tego 2 miesiac kaszle i ma katat to niby od zebow i alergiczne ale matka jak matka zawsze sie martwi. Lili - my tez jeszcze w starym foteliku. Co do skazy to tez bym tak szybko na nia nie stawiala- krosty to zazwczaj nie skaza ale albo jakies kontaktowe czy tradzik lub reakcja na cos co zjadlas skaza to wiecej czynnikow np. Kolki. Kupki szorstka skora . Poliki jak polakierowane itp.

Do góry