reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Gosialew ale kolorowe zdjecia!
Kaira, ale cudna lalusia, szczególnie na tym ujeciu z opaską. No i widzę, że program aniołków robi furorę :-)
Martusionek, ale fajne "bliźniaki"
A moja córcia dzisiaj skończyła 3 miesiace! No i bidulka strasznie sie męczy, bo ma katarek, charczy podczas płaczu aż z piersi i mokro kaszle. Bez płaczu oddycha w miarę normalnie jak jej oczyszczę nosek. Nie gorączkuje. Oby to nie było zapalenie oskrzeli! Niestety starszy synek leczy zapalenie uszu, ja też jestem przeziębiona i czasem mokro kaszlę. A tu kurcze jutro wolne, nie ma nawet jak iść do lekarza.

reklama
Witam
Martusionku te kupki jak najbardziej prawidłowe mega smierdziele :p Moja też je Nan.
U nas masakra z pogodą. I też weny brak Całuje

Hi!

Wiola po szczepieniu takie kupki to normalne. Więc przejdzie lada moment.
A nosek to ja psikam i czekam aż Szymek kichnie...no chyba że widzę jakiegoś osobnika w nosku to wtedy odciągam.

Ola dzięki za info.
Nic się nie stresuj, wszystko będzie fantastycznie.

Ewitko zdrówka Wam wszystkim życzę!

jejku dziewczyny,ale jak Was czytam o tych katarkach to co raz bardziej mi się wydaje że jestem jakąś "głupią" matką, która nie potrafi poznać czy jej dziecko ma katar czy to tylko ta sapka:( Bo Amela charczy praktycznie odkąd wróciła do domu... jak płacze to chyba najbardziej(jakby coś w nim miała)ale z noska samo nic n ie wyleci nawet jak czasem kichnie to też nic.... bez płaczu też słychać charczenie ale nos czysty.. już sama nie wiem, ale przecież nie będę co chwila do lekarza biegać:(

Dziewczyny, czy przy katarze jakbyście chciały ściągnąć coś tak na sucha (bez soli, jak nie płacze) to coś z noska wycieka??? Czy katar to nie musi wyglądać tak że coś cieknie?Czy to wygląda jak u dorosłego? Że widać że z nosa cieknie i że coś w nim jest?

Boże ja chyba zwariuję:(

Ostatnia edycja:
Wiolka ja też co chwilę się zastanawiałam czy to katar czy nie, bo Kubuś ciągle charczał, na początku to nawet świszczał, ale nic mu tam nie wychodziło, a psikałam rano i wieczorem przed snem. Dopiero teraz katarek się pojawił. A przede wszystkim mu przeszkadza w cycaniu, bo nie może swobodnie oddychać.

Ola** na pewno to będzie fantastyczny i niezapomniany dzień. A kiedy dokładnie?

Czesc dziewczyny:) Pamieta mnie kto jeszcze??
Daje znac ze zyje, miałam sie wziasc w gaesc i w koncu znów sie zadomowic na forum, ale przez to pogode weny mi brak.
Przede wszystkim gratuluje nowym upieczonym mamuska:)
Co do katarku to polecam Euphorbium - moja malenka sie meczyla.... Najpierw miała katarek, nosek zatkany, nie umiała dychac, wiec co chwila Frida jej nosek czyscilam, ale gdzies w glebi zawsze miala cosik, bo charczala czasem wiec kupilam wyzej wymienione kropelki 3 dni i spokoj.... Pisze na nich ze od 13 miesiaca mozna je stosowac ale pielegniarka powiedziała ze spokojnie malutkim kruszyna mozna podawac... Do tego jeszcze malutka kładlam na moich kolanach i ja klepałam po pleckach delikatnie
Agatko,Lili,Ola,Pati,Just,Gosia, Kaira,Wiola,Ala,Mysza, Martusionek,Aniołki,Agnieszka0240,Jankesowa i wszystkie nie wymienione dziewczyny Pozdrawiam i caluski sle dla Waszych Pociech

reklama
Gosiu 14maja:)

nadal was nie nadrobiłam:(

wczoraj byliśmy na szczepieniu.dzis Juluś ciepły i dużą część dnia przy cycuniu spędził drzemiąc.ale pod wieczór już nawet śmiał się.generalnie dzielnie znosi.
co do kataru ja psikam ,na brzuszek i aspirator potem.ale Julian wrzeszczy jak tylko widzi aspirator.
u nas glutek jeden w nosku jest zawsze,co jakis czas wyciągam i tyle.

co do jadłospisu my jemy kaszkę na śniadanie,w ciągu dnia jakiś słoiczek ,mleko zmieniliśmy z bebilonu comfort na Nan.

buziam was bardzo

Do góry