reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Dziewczyny a czy Wy swoje zakatarzone Maleństwa oklepujecie? Ja Adę zawsze oklepywałam gdy pojawiała się jakaś infekcja, a ostatnio nie, bo nie było tak jakoś czasu, w szpitalu jeszcze mnie dodatkowo poduczyli. Teraz po prostu się oklepujemy, Ada to polubiła więc luzik.

Z ciekawostek szpitalnych jeszcze, bo ja np. tego nie wiedziałam witamina D się nie wchłania jak dziecko jest chore, więc podawanie w tym czasie jest bez sensu.

Agata - testy alergiczne robią teraz z krwi, ale i tak mogą wyjść zakłamane, natomiast te skórne po 4 roku życia, bo wcześniej nie są wiarygodne. Po Adriannie też nie widać, że alergik, radosna, pogodna, nawet w szpitalu nie mogli się nadziwić, że Ona taka radosna przy Jej objawach, a jednak :baffled: Ja wolę się za to wziąć już i zwalczyć w zarodku zanim się to rozwinie.

SMS od She: Mamy dwa zęby :-D

reklama
Lili sto lat wszystkiego naaaaaaaaj ;D zdrowka i wszystkiego czego sobie zyczysz ;P
carri ja tez uzywam euphorbium w razie katarku i jest ok :D

Gosiu i Jeżynko wszystkiego najlepszego z okazji 3 u dzieciaczków kiedy to minęło ? Ja nada wszystko pamiętam:-) Ale z u śmiechem wspominam...

Lilli również wszystkiego dobrego dla Adusi z 9 i dużo zdrówka w szczególności!!!!!!

U mnie w nocy padał śnieg ale rano go już nie było ale jest zimno i brzydko. No i jestem zła bo nasza służba zdrowia ostatnio szwankuje. Dziś brat odbierał wyniki synka tego starszego bo on cały czas jest chory więcej siedzi w domu niż w zerówce i ciągle narzekał,ze go nóżki bolą i lekarze nie chcieli dawać na badania. Ale ostatnio jej dali i w wymazie z gardła powychodziły mu liczne bakterie ale to nie wszystko, przez te złe leczenie i nieodpowiednio dobrane leki czyli antybiotyki potrzebna jest natychmiastowa wizyta u reumatologa gdyż ma zaatakowane stawy :wściekła/y: wynik ASO który świadczy o zapaleniu stawów u Wojtusia jest 1500 gdzie norma laboratorium 200:szok::wściekła/y::wściekła/y: A on ma problemy z serduszkiem jeszcze. Dziewczyny jestem taka zła,że nie wiem.

Chyba będę sprzątać bo Tomuś zasnął bo nie spał od 5 rano on tak potrafi. i zrobił się strasznie gadatliwy i rechocze w głos.

Miłego dnia życzymy!!!

Czesc dziewczynki:-)

Jezynko,Gosiu wszystkiego naj dla waszych babelkow:-)

Lili troche spoznione,ale szczere wszystkiego naj!!!

A my dzis konczymy 16 miesiaczek:-)

Moja mala pannica w nocy chciala sie bawic i skonczylo sie na tym,ze prawie cala noc przespla z nami...

No a teraz odsypia-hihi

Milego dnia i buziole dla maluchow

Witam sie i ja
U nas w koncu pogodnie, po wczorajszym kryzysie deszcz, deszcz, deszcz-ze sniegiem i zimno dzis moze i chłodno ale słońce sie pokazuje .
Madzia mnie zaskakuje jak zasnela wczoraj o 22 tak na pierwsze karmienie obudzila sie
o 7 rano pojadla troszke i znów w kimono, potem koło 9 kolejna pobudka przebranie, karmienie, potem bajeczka przeczytana i znów spi....

Gosiu i Jezynko równiez i ja zycze najlepszego dla Waszych pociech z okazji 3 miesiecy
No i Lili dla Twojej Ady tez zycze wszystkiego dobrego z okazji skonczenia 9 miesiecy:)))

Milego dzionka zycze i pozdrawiam

Trójka Trombo - Gosia, Jezynka, Martusionek - no to mają zaliczone Wasze dzieciaki pierwsze 3 m-ce, teraz się zacznie "szybki rozwój" hehe pójdą jak burza :tak:
Agnieszka - i dla Julci wszystkiego naj. :tak:

A my serdecznie dziękujemy za życzenia te dla mnie :-p i te dla Adrianny :tak:

Carri - super, że możesz częściej zaglądać, a co do roczku Ady to fakt niby to za chwile, ale póki co na tym etapie rok temu byłam 6 w kolejce także jeszcze Aga34, Ewela28, Just79, mama Miłosza - uciekł mi nick z początku lipca, Agu_ska i dopiero roczek Ady ;-)

Mama_Sówka - jak tam Twój rozrabiaka? :-p

A ja tak jeszcze chciałam napisać o tym co Agata pisała, że się wyleczyli z kompa czy TV, to to nie do końca jest wyleczenie, po prostu na chwilę obecną codzienna praca + pojawianie się w domu popołudniami/wieczorami to nic innego jak korzystanie z czasu z dzieckiem, którego jest mało, a do tego obowiązki żony mniej lub bardziej przyjemne i siłą rzeczy czasu na TV czy kompa/forum brakuje, czytaj nie ma siły odpalić, bo są rzeczy ważniejsze. Stąd też mniejsza obecność na forum mamusiek roczniaków tych już bądź tych za chwilę. Na sierpniówkach mogę 2 tygodnie się nie pojawiać i do nadrobienia mam maks 5 stron, no bo nie ma kiedy pisać, a żadna mama nie odpali kompa kosztem dziecka. To jest logiczne.

Kaira - jak Lena?
Mysza84 - a Ty jesteś jeszcze na urlopie czy już do pracy wróciłaś? Bo do pracy tematu nie kojarzę, więc urlopujesz się jeszcze? :dry:

Mama_Sówka - jak tam Twój rozrabiaka? :-p
Lili Bartuś szaleje na maksa:-D jak jest pogoda jaka taka to od rana do wieczora na dworze, bo do domu Go nie zaciągniesz:-p śmiga już sam po podwórku jak szalony:-p bardzo dużo słówek już powtarza i doprowadza nas tym do takiego śmiechu, że czasem trudno wytrzymać:tak: no, ale nerwy też potrafi pokazać:-p w piątki chodzimy na basen, więc jest w swoim żywiole i jako jedyny nie robi tego co mu się powie tylko to co chce i tak się wyrywa, bo chyba już sam chciałby pływać:-D teraz przed nami nauka sikania na nocnik i samodzielnego jedzenia sztućcami:tak: a jak Ada???

reklama
Helloł :-)

jakoś tak pisać mi się nie chce, więc pomyślałam, że chociaż się przywitam :-)

Miłego i słonecznego dnia wszystkim :-)

Do góry