reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Dziewczyny a czy Wy swoje zakatarzone Maleństwa oklepujecie? Ja Adę zawsze oklepywałam gdy pojawiała się jakaś infekcja, a ostatnio nie, bo nie było tak jakoś czasu, w szpitalu jeszcze mnie dodatkowo poduczyli. Teraz po prostu się oklepujemy, Ada to polubiła więc luzik.

Z ciekawostek szpitalnych jeszcze, bo ja np. tego nie wiedziałam witamina D się nie wchłania jak dziecko jest chore, więc podawanie w tym czasie jest bez sensu.

Agata - testy alergiczne robią teraz z krwi, ale i tak mogą wyjść zakłamane, natomiast te skórne po 4 roku życia, bo wcześniej nie są wiarygodne. Po Adriannie też nie widać, że alergik, radosna, pogodna, nawet w szpitalu nie mogli się nadziwić, że Ona taka radosna przy Jej objawach, a jednak :baffled: Ja wolę się za to wziąć już i zwalczyć w zarodku zanim się to rozwinie.

SMS od She: Mamy dwa zęby :-D

reklama
Lili sto lat wszystkiego naaaaaaaaj ;D zdrowka i wszystkiego czego sobie zyczysz ;P
carri ja tez uzywam euphorbium w razie katarku i jest ok :D

Gosiu i Jeżynko wszystkiego najlepszego z okazji 3 u dzieciaczków kiedy to minęło ? Ja nada wszystko pamiętam:-) Ale z u śmiechem wspominam...

Lilli również wszystkiego dobrego dla Adusi z 9 i dużo zdrówka w szczególności!!!!!!

U mnie w nocy padał śnieg ale rano go już nie było ale jest zimno i brzydko. No i jestem zła bo nasza służba zdrowia ostatnio szwankuje. Dziś brat odbierał wyniki synka tego starszego bo on cały czas jest chory więcej siedzi w domu niż w zerówce i ciągle narzekał,ze go nóżki bolą i lekarze nie chcieli dawać na badania. Ale ostatnio jej dali i w wymazie z gardła powychodziły mu liczne bakterie ale to nie wszystko, przez te złe leczenie i nieodpowiednio dobrane leki czyli antybiotyki potrzebna jest natychmiastowa wizyta u reumatologa gdyż ma zaatakowane stawy :wściekła/y: wynik ASO który świadczy o zapaleniu stawów u Wojtusia jest 1500 gdzie norma laboratorium 200:szok::wściekła/y::wściekła/y: A on ma problemy z serduszkiem jeszcze. Dziewczyny jestem taka zła,że nie wiem.

Chyba będę sprzątać bo Tomuś zasnął bo nie spał od 5 rano on tak potrafi. i zrobił się strasznie gadatliwy i rechocze w głos.

Miłego dnia życzymy!!!

Czesc dziewczynki:-)

Jezynko,Gosiu wszystkiego naj dla waszych babelkow:-)

Lili troche spoznione,ale szczere wszystkiego naj!!!

A my dzis konczymy 16 miesiaczek:-)

Moja mala pannica w nocy chciala sie bawic i skonczylo sie na tym,ze prawie cala noc przespla z nami...

No a teraz odsypia-hihi

Milego dnia i buziole dla maluchow

Witam sie i ja
U nas w koncu pogodnie, po wczorajszym kryzysie deszcz, deszcz, deszcz-ze sniegiem i zimno dzis moze i chłodno ale słońce sie pokazuje .
Madzia mnie zaskakuje jak zasnela wczoraj o 22 tak na pierwsze karmienie obudzila sie
o 7 rano pojadla troszke i znów w kimono, potem koło 9 kolejna pobudka przebranie, karmienie, potem bajeczka przeczytana i znów spi....

Gosiu i Jezynko równiez i ja zycze najlepszego dla Waszych pociech z okazji 3 miesiecy
No i Lili dla Twojej Ady tez zycze wszystkiego dobrego z okazji skonczenia 9 miesiecy:)))

Milego dzionka zycze i pozdrawiam

Trójka Trombo - Gosia, Jezynka, Martusionek - no to mają zaliczone Wasze dzieciaki pierwsze 3 m-ce, teraz się zacznie "szybki rozwój" hehe pójdą jak burza :tak:
Agnieszka - i dla Julci wszystkiego naj. :tak:

A my serdecznie dziękujemy za życzenia te dla mnie :-p i te dla Adrianny :tak:

Carri - super, że możesz częściej zaglądać, a co do roczku Ady to fakt niby to za chwile, ale póki co na tym etapie rok temu byłam 6 w kolejce także jeszcze Aga34, Ewela28, Just79, mama Miłosza - uciekł mi nick z początku lipca, Agu_ska i dopiero roczek Ady ;-)

Mama_Sówka - jak tam Twój rozrabiaka? :-p

A ja tak jeszcze chciałam napisać o tym co Agata pisała, że się wyleczyli z kompa czy TV, to to nie do końca jest wyleczenie, po prostu na chwilę obecną codzienna praca + pojawianie się w domu popołudniami/wieczorami to nic innego jak korzystanie z czasu z dzieckiem, którego jest mało, a do tego obowiązki żony mniej lub bardziej przyjemne i siłą rzeczy czasu na TV czy kompa/forum brakuje, czytaj nie ma siły odpalić, bo są rzeczy ważniejsze. Stąd też mniejsza obecność na forum mamusiek roczniaków tych już bądź tych za chwilę. Na sierpniówkach mogę 2 tygodnie się nie pojawiać i do nadrobienia mam maks 5 stron, no bo nie ma kiedy pisać, a żadna mama nie odpali kompa kosztem dziecka. To jest logiczne.

Kaira - jak Lena?
Mysza84 - a Ty jesteś jeszcze na urlopie czy już do pracy wróciłaś? Bo do pracy tematu nie kojarzę, więc urlopujesz się jeszcze? :dry:

Mama_Sówka - jak tam Twój rozrabiaka? :-p
Lili Bartuś szaleje na maksa:-D jak jest pogoda jaka taka to od rana do wieczora na dworze, bo do domu Go nie zaciągniesz:-p śmiga już sam po podwórku jak szalony:-p bardzo dużo słówek już powtarza i doprowadza nas tym do takiego śmiechu, że czasem trudno wytrzymać:tak: no, ale nerwy też potrafi pokazać:-p w piątki chodzimy na basen, więc jest w swoim żywiole i jako jedyny nie robi tego co mu się powie tylko to co chce i tak się wyrywa, bo chyba już sam chciałby pływać:-D teraz przed nami nauka sikania na nocnik i samodzielnego jedzenia sztućcami:tak: a jak Ada???

reklama
Helloł :-)

jakoś tak pisać mi się nie chce, więc pomyślałam, że chociaż się przywitam :-)

Miłego i słonecznego dnia wszystkim :-)

Do góry