reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Hi!

Asiu czy Ty zamówiłaś tą matę gigant z TinyLove ? Bo bardzo mi się spodobała i też chciałabym zamówić ale ciekawi mnie czy ona jest taka grubsza, czy to tylko takie cienki materiał. W sensie czy trzeba będzie coś pod nią podkładać

Kaira zdrówka!

Wiolka &&& za super wyniki!

Pozdrawiam!

reklama
Wiolka kciuki zaciśnięte :-)

Gosiu jak Mały nie chce smoczka to może i lepiej? Przynajmniej nie trzeba będzie walczyć o skończenie jego ssania :-) No chyba, że chcesz dawać smoka w zastępstwie cyca :-)

Ola** hmmm... Tak nagle Ci zapał przeszedł? Bez powodów?

Mysza tak, zamówiłam matę Tiny Love. I jak na mój gust nie trzeba pod nią podkładać niczego innego. Tzn. ja ją kładę na dywanie, więc ochrona od podłogi jest podwójna. Gdybym kładła na samych panelach to na pewno położyłabym pod nią np. piankowe puzzle. Ale ogólnie mata jest grubsza niż te mniejsze z pałąkami. Z cm ma na pewno. Jest miękka i miła w dotyku. Ma lusterko, ogonek do ciągnięcia, szeleszczące elementy, schowany gryzak za falami dla kaczuszek, rączki do przenoszenia jak się ją złoży. Lusterko można odpiąć, bo jest na rzep. Mata jest kolorowa, choć przyznam, że na zdjęciach na aukcjach wydaje się, że te kolory są bardziej jaskrawe. A one są bardziej stonowane. Może to i lepiej, bo aż takich bodźców dziecku nie trzeba. Wystarczy, że zabawki są w żywych kolorach.

Ja osobiście polecam tego sprzedawcę: MATA GIGANT 150 x 100 Tiny Love + KOMPLET OSŁONEK (1504916244) - Aukcje internetowe Allegro Przesyłka była dobrze zapakowana, mailowe informacje na temat tego co się dzieje z zamówieniem były na bieżąco. Zamówiłam we wtorek, dziś ją miałam.

Emi już po pierwszych próbach ćwiczeń na macie. Z plecków na brzuszek obraca się coraz częściej. Nawet raz wyjęła rączkę spod brzuszka :-) Gorzej idzie w drugą stronę. Jak rączki spod brzuszka nie wyciągnie to się odwróci, ale jak leży z rączkami luźno, to nóżkami próbuje się przewrócić, ale jeszcze Jej nie wychodzi. Ważne, że próbuje :-)

Tak Jej się podobało nowe miejsce, że nawet nie sygnalizowała, że kupa jest w pieluszce :-) Dopiero jak podeszłam do Niej to zapach zdradził pieluchowe skarby ;-) A jak była wywalcowana przez ćwiczenia :-) Hehehehehe :-)

Teraz tylko rozwalił nam się harmonogram dnia, bo w dzień spała 30min i zasnęła przed 18. Właśnie mamy godzinę kąpania, a Emi dalej śpi. Więc podejrzewam, że szybko potem nie zaśnie... Ech... No trudno :-) Może jak poćwiczy znów to jakoś szybciej się zmęczy.

Kurcze, wylazł mi znów hemoroid, którego nabawiłam się przy porodzie. Wysiedzieć teraz w pracy to masakra...

Hej nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamięta. Pochłonięta moim dzieciem jestem. To moa Przemula. Waży 6860 g i jak narazie wszystko z nim ok. Tylko pediatra jakis szmer w serduszku usłyszała ale już do kardiologa z nim jade zobaczyć co to.

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
Kubuś mi zasnął w łóżeczku teraz. Normalnie sukces. Trzeba go troszkę przyzwyczajać, bo tak do po kąpieli spal w naszym łóżku a dopiero potem w nocy odkładałam do łóżeczka. Tylko ja kąpię przed 19, koło 19 jest karmiony a i tak z reguły uśnie po 20.30. Tzn najpierw przyśnie, potem pójdą mu kupki, potem muszę go dokarmić, bo się domaga a potem już sam przysypia jak go tam nic nie męczy przy brzuszku.

A i jeszcze robi już mniej kup, tzn. nie przy każdym karmieniu, wiec w nocy czasem nie trzeba dodatkowo przebierać, co go nie rozbudza.

No i jeszcze muszę zacząć kupować mu jakieś zabawki, typu grzechotki, bo zaczyna się fajnie interesować już co sie dzieje naokoło, ładnie reaguje na dźwięki i zaczyna chwytać, nawet mnie uszczypnął. A dzis świadomie nawet włożył rączkę do buzi.

She ja smoczka na siłę nie chce dawać, więc jak nie załapie to nawet lepiej, przede wszystkim to śpi bez smoka, nie lubi, daje mu właśnie jak za często chce cyca. Na początku ssał mi na spacerze a teraz już nie chce smoka też więc jest ok.
Fajna ta mata, może też taką zakupię. I super, że Emi ćwiczy przewracanie. Na pewno szybko zaskoczy z przewracaniem i rączkami. Mój Kubuś za bardzo nie lubi leżeć np. na brzuszku, ale go kładę, żeby mi ćwiczył podnoszenie a mu się nie zawsze chce.

Ola** to ten bobas 6 tygodniowy musiał mieć dużą wagę urodzeniową z 4 kg to chyba minimum. Ciekawe ile mój waży? My w środę mamy szczepienie.

Ola81 Przemuś słodziak.

Kaira dużo zdrówka dla Ciebie i Lenki

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.

Chcialam sobie poczytac,popisac do Was,ale moje dziecie ma dzis strajk i jeszcze nie spi-hehe.

Ola z Przemka to juz duzy kawaler i jaki elegancki:-)

Jutro podczytam i sie odezwe.

Ps.Pokusilo mnie dzis podczas zakupow aby zagrac sobie na automatach i z 10 Euro ''zrobilam'' 80 Euro:-)

Calkiem fajnie i sie ciesze:-)

Milej nocki i do jutra buziaki

kaira zycze zdroweczka Tobie i Lence :tak:
wiolka trzymamy z Olafkiem &&& za wyniki Amelki :tak: niech beda ok:-)
ola no to tez trzymam kciuki za bierzmowanie ;-) ja tez musialabym sie spiac i je zrobic wkoncu :zawstydzona/y::confused2: a Olaf wazy prawie 5 kg ;-) waga wyjsciowa ze szpitala-2980
gosiu Olaf wczoraj i dzis jeszcze troche tez jakies cyrki mi odstawial-na szczescie on tylko w dzien jakis taki marudny jakby cos-ale za nic nie wiedzialam o co chodzi :baffled: ciagle pil po 30ml mleka...albo herbatke i tak latalam pol dnia z butelkami :eek::baffled: a nasze bable sa w podobnym wieku wiec to moze jakos ten skok rozwojowy :confused::dry:
Olaf srednio sie interesuje tymi wszystkimi grzechotkami :confused2: nawet ta mata mu nie podchodzi narazie :-(ale baardzo lubi patrzec na tv-oczywiscie odwracam go :tak: ale czasem sie zapomne ;-)-i na ciemne komody :sorry: to go interesuje aaa no i akwarium mamy duze wiec od kilku dni tam luka bo sie rusza cos ;-)
smieje sie juz swiadomie i tez wkladal od wczoraj raczke do buzi tak celowo-ale mialam ubaw jak probowal nia trafic :-D a na brzuszku to on nie cierpial lezec ale wymuszalam to :zawstydzona/y: teraz tez dlugo nie polezy ale do 15 minut da rade sie "pobawic" a potem jest krzyk...ale jak go "przeloze" przez kolano na jednej rece to lubi i glowe wysoko trzyma :tak:
ola81 jaki Przemus duuuuzy i sliczny :tak:

Wiolka - trzymam kciuki :tak:
Ola81- Przemek super chłopak, trzymam kciuki by szmery okazały się nie-szmerami :tak:
GosiaLew - uważaj tylko by Kuba nie zrobił sobie z cycka usypiacza, ja przeoczyłam ten moment i mam :confused2:
She - gratulacje ćwiczeń :tak:

A my mamy już za sobą przewracanie się na 4 sposoby + próby raczkowania do przodu zakończone sukcesem :-D Rozwinęło nam się dziecię przez te 2 dni :szok:

tak patrzę czyj to kawaler taki:) a to Ola81 :) wpadaj częściej!!!:) bo synuś rośnie a ciotki nie widzą:p
Aniołki Juluś też tv lubi:p ja włączam o 18tej na telenowelke:p
she ja to pamiętam Twoje zdj ślubne jeszcze to tak neidawno było:p może suwaczki kłamią:) a co do moich chęci chyba po prostu nei bardzo mi sie chce.bo teraz co obrączki powiedzmy damy radę.ale sukienka?jaka?slubna normalna czy nei wypada z dzieckiem na ręku? druga kwestia wesela nie zrobimy ale jednak coś trzeba z gośćmi zrobić bo w końcu rodzina M nei jest z warszawy wiec jakis obiad pewnie .trzeba poszukac miejsca.co dalej zaproszenia tez by się przydały.weic robi się z tego spora impreza mimo wszystko.
a jeszcze trochę formalności zostało bo bierzmowanie.i najgorsza kwestia mój brat też beirzmowania nie ma
Aniołki to z Olafka faktycznie kluseczek kochany:)
gosia ja to w sumie mam wagę bobasowa ale mój niejadek wiec czasem muszę ważyć:) ciekawe ile twój niunio czy tak jak beatki aniołki

Ostatnia edycja:
reklama
Asiu dzięki. Zamawiam w takim razie bo Szymek lubi na brzuszku leżeć to będzie miał dodatkowo radochę.

Ola81 jaki już duży śliczny kawaler.

Do góry