Just79 – zgadzam się, że każde dziecko jest inne i że nie zawsze da radę utrzymać odstępy co 2,5-3h, ale warto spróbować, bo może być tylko wygodniej. Dwa ja rozumiem karmienie na żądanie w wieku noworodkowym, mnie najbardziej zastanawia takie karmienie kiedy dziecko ma 5,6,7 m-cy gdzie już zaczyna jeść też inne posiłki. I dziwi mnie wtedy karmienie w nocy co 1-2h?!? Zajrzałam do mojego notatnika i jeśli chodzi o karmienie to były dni kiedy karmiłam częściej, bo była taka potrzeba, nie mówiąc o kryzysach (sztuk 3) kiedy to z Adą z łóżka wychodziłyśmy na wieczorną kąpiel i ja do wc i jeść w międzyczasie
Co do nielubienia przez Szymka mleka to go rozumiem, ja też nie chciałam pić od początku i do dziś mam wstręt, toleruję w płatkach i w kakao, no i było dobre w trakcie ciąży na zgagę. ;-)
Lili fajnie, że możesz tak pracować na razie z Adą, że masz warunki do tego. a jak wrócisz do pracy to kto się będzie Adą opiekował?
GosiaLew - teraz zamieniłam się z siostrą, zastępuje mnie w pracy, jak ja wrócę Ona wraca do firmy i zajmie się Adą do 12, a po 12 moja mama.
Taki jest plan na wiosna/lato/wczesna jesień, nie mam jeszcze planu na późną jesień/zima.
Kaira24 – najlepsza dieta mż, ja polecam montigniaca, zdrówka dla Leny i jestem ciekawa co powiedzą na rehabilitacji
Martusionek – ja krwawiłam tak: 30 dni potem przyszła @, potem dalej krwawiłam/brudziłam, po 26 dniach przyszła @ i potem już brudziłam 1-2 tygodnia, zdrówka dla Tomcia
Daaa – trzymacie się, mam nadzieję, że gorączka poszła sobie
Jeżynka – super fotka,
mi osobiście się te huśtawki się podobają, ale zagracają miejsce na maxa, to idzie szybko złożyć?
Mysza, Lili, chyba Wy miałyście ostatnimi czasy doświadczenia z katarem malucha. Co można brzdącowi zapodać, żeby nosek odetkać (oprócz tych soli morskich itp.)? Czy dobrze pamiętam, że Nasivin stosowałyście, jak tak to który, bo są z różnymi parametrami ;-)
EDIT: a co do spania to niestety Was nie pocieszę ;-) Szymek nadal nas wykańcza. Brykał do nie wiem której. A do tego odkrył, że ciągnięcie mamy za włosy i klepanie mamy po buzi jest baaaaaaaaaardzo zabawne
Just79 - Nasivin 0,01% . Co do nie-spania Szymona, nie czytam, nie słucham, liczę, że Ada dalej będzie kontynuować cud-nocki
Co do zabaw włosami to i tak pózno odkryl
Pola tak szarpie że masakra
Dziewczyny - u nas to samo, od ok. 10 dni
Od 3 dni jest wielkie przebierania pieluchy około 4:30 - 5:00 rano, pielucha nie jest wstanie przyjąć już ani kropli - huggis, i teraz moje pytanie któraś mama 'starszaka' używa pampersów 4 i jak działają? Kurde i tak chyba zdecyduję się już w sobotę zakupić, bo akurat w okolicach 5 mam najlepszy sen
Nie pamiętam czy pisałam tu czy na sierpniówkach, ale przeskoczyliśmy rozmiarówkę z 3-6 na 9-12 jakiś czas temu i strasznie sobie chwalę, ciuszki są luźniejsze, ale żeby Ada się w nich mega topiła, no spodnie idziemy normalnie 6-9. Rękawy są długie, ale podwijam i jest ok. Ma też 2 bluzeczki 6-9 i są ok, ale takie na już, na teraz.
EDIT: Te bluzeczki 9-12 to za takie tuniczki robią
EDIT2:
Just - raźniej mi z tym Twoim suwakiem
Gratuluję spadku!