reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Czesc dziewczynki.

U mnie 8 stopni na plusie,ale taki wiatr,ze mi suszarke z praniem przewrocilo na balkonie.

Julia spi juz ponad poltorej godziny to zdazylam wyprasowac jej ciuszki.

Martusionku trzymam kciuki za Tomusia:-)Bedzie dobrze-zobaczysz.

Co do przerw w karmieniu to o ile dobrze pamietam to Julia na poczatku jadla co 3-3,5 godziny...

Tak wiec bylo ok

Milego dzionka Buziole

reklama
Witam!

U mnie Tomuś wisi od 3 dni na cycu cały czas przez co rozbujał mi tak cycki,że niedługo bede wyglądać jak Pamela:shocked2: . Noce są dalej nie przespane i nie wiem co mam robić. Dostałam taki pomysł od położnej żeby pić taka mieszankę melisa, koper i rumianek wszystko w jednym kubku i powinno przejść z moim mlekiem może to coś pomoże. Wczoraj mieliśmy przyspieszoną kąpiel bo kąpiemy o 19 a on od 15 nie spał i płakał to go wzięłam i wykąpałam ale po kąpieli takie to sobie sapanie było :-(
A serduszkiem Tomusia to jest tak ,że pogrubiona jest grasica i nie domknął się otwór taki w serduszku , który domyka się w 3 dobie życia ale może iw do 3 miesiąca więc czekamy a w EKG nie podobała się jej polaryzacja bo jest nie równomierna ale może temu,że on się trochę ruszał pod koniec , nie wiem.
Pozdrawiamy

As to akurat o sczepionce euvax i ona faktycznie ejst wyjątkowo śmieciowata.i rtęci ma bardzo dużo

co do karmienia to ja na poczatku tez trzymalam przerwy i żałuję bo mam wrażenie ze przez to ze nei karmiłam na żądanie to mam kłopot z laktacja.ale fakt,ze karmienie co godz to przesada raczej.choc moje dziecko tak jak Just 50ml i raczej więcej na raz nie zje.a jak zje to brzuch boli.ale generalnie nei karmię częściej niż co 2godziny,tyle,że Julek raczej nie upomina się o jedzenie:) wiec to raczej ja go karmię jak już np 3godz miną i nie jadł to wciskam mu:)
wczoraj mielismy placz ciągiem przez 1.20minut:(

Just nei wiem czy już nie pisałam bo rano przymierzałam się ale coś mi wcieło wiadomość.SYnuś taki przystojny,z ejuz nie dziwię się że zdj rzadko pokzujesz:) będzie łamał dz serca:) superaśny i już taki duży,nie bobas:)

Ostatnia edycja:
Witam!

U mnie Tomuś wisi od 3 dni na cycu cały czas przez co rozbujał mi tak cycki,że niedługo bede wyglądać jak Pamela:shocked2: . Noce są dalej nie przespane i nie wiem co mam robić. Dostałam taki pomysł od położnej żeby pić taka mieszankę melisa, koper i rumianek wszystko w jednym kubku i powinno przejść z moim mlekiem może to coś pomoże. Wczoraj mieliśmy przyspieszoną kąpiel bo kąpiemy o 19 a on od 15 nie spał i płakał to go wzięłam i wykąpałam ale po kąpieli takie to sobie sapanie było :-(
A serduszkiem Tomusia to jest tak ,że pogrubiona jest grasica i nie domknął się otwór taki w serduszku , który domyka się w 3 dobie życia ale może iw do 3 miesiąca więc czekamy a w EKG nie podobała się jej polaryzacja bo jest nie równomierna ale może temu,że on się trochę ruszał pod koniec , nie wiem.
Pozdrawiamy

Czyli co?
Jest podejrzenie na przetrwały przewód Bottala?
Trzymam kciuki za pomyślne wyniki.

Kuba mój też tak przy cycku swego czasu wisiał.:tak:;-):-):-)

As to akurat o sczepionce euvax i ona faktycznie ejst wyjątkowo śmieciowata.i rtęci ma bardzo dużo

co do karmienia to ja na poczatku tez trzymalam przerwy i żałuję bo mam wrażenie ze przez to ze nei karmiłam na żądanie to mam kłopot z laktacja.ale fakt,ze karmienie co godz to przesada raczej.choc moje dziecko tak jak Just 50ml i raczej więcej na raz nie zje.a jak zje to brzuch boli.ale generalnie nei karmię częściej niż co 2godziny,tyle,że Julek raczej nie upomina się o jedzenie:) wiec to raczej ja go karmię jak już np 3godz miną i nie jadł to wciskam mu:)
wczoraj mielismy placz ciągiem przez 1.20minut:(

Just nei wiem czy już nie pisałam bo rano przymierzałam się ale coś mi wcieło wiadomość.SYnuś taki przystojny,z ejuz nie dziwię się że zdj rzadko pokzujesz:) będzie łamał dz serca:) superaśny i już taki duży,nie bobas:)

Mój mały też na początku miał niedowagę i bardzo słabo jadł ,bo lekarka powiedziała,żeby przerwy robić...:baffled::baffled:
A potem musieliśmy codziennie jeździć na wagę ,bo wcale nie przybierał i karmienie było co 15 minut.
Na szczęście się udało i mały jadł cyca do 11.5 miesięca ,kiedy to sam się odstawił ,nbo miał ciekawsze rzeczy do roboty.:-D:-D:-D

Kuba po 2 dawce Euvaxu właśnie miał paraliż ,teraz sprawdziłam w książeczce.:baffled::baffled:

Ola tu jeszcze ostatnie doniesienia od Majewskiej z naszego BB z wątku o szczepieniach
icon1.png
Odp: Są rodzice, którzy wogóle nie szczepią....

Ostatnie doniesienie dr Majewskiej
"Witam Państwa,

Japonia właśnie ogłosiła, ze wycofuje szczepionki Prevnar i Act Hib, które w marcu b.r. zabily prawie natychmiast 4 dzieci. Szczepionki te spotyka sie tez w Polsce. Prosze o rozeslanie innym rodzicom tego ostrzezenia,bo to samo zdarza sie wszedzie. Roznica jest taka, ze Japonia nazywa zgony poszczepienne takimi zgonami, a w Polsce , czy USA urzednicy panstwowi nazywa je "przypadkowym zbiegiem okoliczności", ze zdrowe dzieci nagle umarly bez przyczyny wkrotce po szczepeniach. Szczepionki przeciw Hib (np.Act Hib) w bazie VAERS wystepuja jako powodujace najwiecej zgonow. Szczepionki przeciw poneumokokom (np. Prevnar) sa blisko za nimi.

Pozdrawiam
D Majewska"

Dziewczynki przeczytałam tylko ostatnią stronkę ,bo czasu brak na cokolwiek ,a chyba najbardziej na spanie.
ps.
Kuba budzłi się w nocy 11-13 razy na karmienie,więc proszę nie narzekać na swoje skarby ,bo macie niebo na ziemi z takimi kilkoma pobudkami.;-):-D:-D:-D

Gosia, na przepisowej wizycie po połogu byłam, jakoś się zmusiłam ;-) ale teraz jakoś mi się nie chce ;-)

As, to Ty chyba Kubusia głodzisz w ciągu dnia ;-) przenieś mu lodówkę bliżej łóżka to sam się w nocy obsłuży ;-)

Martusionek, trzymam kciuki, że serduszko samo z siebie dojdzie do ładu!

Ola, oj tak chłopczyk a nie bobas z Szymka ;-)
Mam nadzieję, że takie długie płacze nie będą się powtarzać.

Lucy, a Ty tu zaglądasz??? Jak oko?

Tak czytam czytam o tych szczepieniach i wychodzi na to, że u nas pneumokoki jeszcze poczekają na szczepienie i zobaczymy..
Ależ tu cisza..........

Gosia, na przepisowej wizycie po połogu byłam, jakoś się zmusiłam ;-) ale teraz jakoś mi się nie chce ;-)

As, to Ty chyba Kubusia głodzisz w ciągu dnia ;-) przenieś mu lodówkę bliżej łóżka to sam się w nocy obsłuży ;-)

Martusionek, trzymam kciuki, że serduszko samo z siebie dojdzie do ładu!

Ola, oj tak chłopczyk a nie bobas z Szymka ;-)
Mam nadzieję, że takie długie płacze nie będą się powtarzać.

Lucy, a Ty tu zaglądasz??? Jak oko?

Tak czytam czytam o tych szczepieniach i wychodzi na to, że u nas pneumokoki jeszcze poczekają na szczepienie i zobaczymy..
Ależ tu cisza..........
Just teraz mój maluch ma już 8 lat ,więc dajemy radę.
Ostatni posiłek o 22 i potem dopiero o 7 rano.:-D:-D:-D
A tak serio to pierwszą noc przespałam jak Kuba skończył 3 latka i 2 miesiące.:-D:-D:-D

Kuba do tej pory jest niejadkiem.
Jest długi jak miesiac i chudy jak wypłata :-D:-D
Spokojnie anatomii można się na nim uczyć :szok::szok::-D:-D
Kuba na widok otwartej lodówki potrafi zwymiotować lub na zapach np cienkiej kiełbasy ,więc w naszym przypadku to nie jest dobry pomysł.:baffled::baffled::-D:-D:-D
No taki mały ewenement mi się trafił co głodu nie czuje prawidłowo .:sorry2::sorry2::sorry2:
tzn on jak głód czuje to głupawki dostaje i zaczyna rozrabiać i się nakręcać ,wtedy wiem ,że trzeba mu coś dać do jedzenia ,bo mózg się upomina.
Jak młody coś zje to natychmiast się uspokaja :tak::-):-)
Ale jak zapytasz po 3 dniach nie jedzenia czy jest głodny ?
Kuba odpowie z przekonaniem :
Nie mamusiu ,Kuba nic nie będzie jadł ,przecież niedawno jadłem":szok::szok::-D:-D:-D:-D
a ja za często będziesz pytać to wypali tekstem typu
Mamuś ,a ty znowu ten sam zestaw pytań :confused::confused:
Wymyśl coś bardziej interesującego :-D:-D:-D:-D

No tak mamy kolorowo jeśli chodzi o jedzenie :-D:-D:-D:-D

As, a ja byłam przekonana, że on teraz tak ma i się wielce zastanawiałam jak Ty dajesz radę :-)
Widać to faktycznie tak jest, że człowiek łapie początek i koniec słowa, a resztę sobie dopowiada (krążył kiedyś taki spam mailowy) - bo Ty przekręciłaś końcówkę w słówku "budził" i mi wyszło "budzi" ;-) Albo po prostu mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;-)
Oj faktycznie ciekawe życie masz ze swoim Kubusiem :-)

Witam!
Just mój M jak zobaczył Twojego Szymcia to myślał ze on ma półtoraroczu :-)
My po średnio przespanej nocy ale niestety taki mój los dziś cały dzień sama bo m pojechał na 9 do pracy i będzie do 17 czyli kapiemy razem. Tomuś chwilowo śpi zrywając się co chwila z płaczem ale coraz go kołyszę i ogarniam troszkę dom bo wieczorem przyjeżdża brat mojego M.

Dziewczyny ma takie pytanie ile czasu wy krwawiłyście po porodzie bo ja nadal krwawię i taką żywą czerwoną krwią i cały czas z nosa też mi takie skrzepki krwi wylatują jak nos wydmu****e. I tak jakoś dziwnie się tam czuje w środku jakby coś tam siedziało i miało wypaść :confused:

Miłego dnia życzymy

Witam
Just ale będzie podrywał Twój przystojniak panienki:) Śliczny chłopczyk
Gosiu Lenka robiła takie kuby cały czas na moim mleku
Martusionek będzie dobrze właśnie takie oczekiwanie na jakieś wiadomości są dobijające
As- no to masz przeboje z Kubuskiem:)
julitko???
A u nas jest ok.Lena zadowolona rośnie płacze śmieje się zaczyna gaworzyć, najbardziej lubi kaczora donalda koło przewijaka patrzeć może godzinami:)
Dostaje tylko mm, mniej ulewa al;e też je po 50,60 ml wiec 2,5 h w dzień jest
max ile umie wytrzymać.Po kupce zawsze wchłonie 90 ml.Z kupami już bez problemu daje sobie rady zawsze kolo 13:) Średnio na dzień 450-550 ml przyjmuje płynów w tym ok 30 ml herbatki. w pon na rehabilitacje zobaczymy co nam powiedzą bo Już podnosi główkę ze zwisu i z boczku, na brzuszku podnosi się na rękach bez problemu trzymając główkę, i ostro ja kręci. Poprostu dłużej to trwało bo wcześniej się urodziła, ale w porównaniu z donoszonymi dzieciakami to daleko nie odbiega.I niepotrzebnie ta neurolog mnie nastraszyła.
U nas dziś brzydka pogoda a muszę ją zabrać do sklepu. Moj A teraz by chory a mała sie nie zaraziła nawet katarku nie dostałą wiec moje mleko przyniosło jakiś efekt.I dziś jadę do fryzjera sie obciąć bo włosy mi wypadają, a mam ich tak mało, i czas zacząć dietę.Nie umie jeszcze robić brzuszków bo mnie brzuch boli.
Kochane jakie diety stosujecie?????????Zastanawiam sie nad Dukanem
Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
As ja dlatego szukałam po aptekach engerixu zeby tylko nei euvax.a to co teraz wkleiłaś wczoraj odnalazłam na wieściach ,ale dobrze ze i tu bo przeoczyć można

ja przez niedojne cyce karmie co 2godz ale wtedy nie butelkuje,a mój niunio o jedzenie to raczej za mocno nie upomina się
a noce o 3ciej i potem już o 7mej tyle,ze wczesniej dluzej spal
a płacz byl wczoraj tez krotszy ale byl,nie wiem co jest:(

Do góry