reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Dziękuję w imieniu Szymonka za miłe słowa :-)

Asiu, u mnie póki co w cyklach żadnej regularności nie ma od 27 do chyba 35 dni, a teraz jest chyba 5 @. Z tego co czytałam to pierwszy rok po porodzie może być taki pomieszany. A jak Ty jeszcze karmisz to w ogóle.
Jeśli lniejsze nadal, a do tego chudniesz bez wysiłku i jesteś wiecznie zmęczona to może warto tarczycę sprawdzić, bo coś takiego miała Agata i okazało się, że właśnie tarczyca niedomaga. U mnie lnienie samo z siebie przeszło 5 miesięcy po porodzie.

Lili, miłych zakupów :-)

Angelka, słodki maluch :-)

Miłego dnia :-)

reklama
Just chudnąć to bym chciała. Niestety zatrzymałam się na 69 i ani dydu nie mogę ruszyć dalej, a do wagi sprzed ciąży jeszcze mi trochę brakuje. A zmęczenie odczuwam tylko po takich nocach jak ta dzisiejsza, jak Emi ma problemy z brzuszkiem.

@ zawsze miałam nieregularne. Łudziłam się, że tak jak mojej Chrzestnej po porodzie w końcu się unormują, ale podejrzewam, że nawet jak już mój organizm do @ się znów przyzwyczai to i tak będzie nieregularnie... Ech...

Ty też w pracy?

Witam, u nas noc spokojna, po 4 się prężył i miał wzdęty brzuszek, ale przy mnie usnął i spaliśmy razem do 8 prawie. Teraz też się męczył, ale ulał dość mocno i praktycznie jak tylko go przebrałam to zasnął momentalnie na rękach. i teraz go odłożyłam i sobie śpi, kładłam go to miał brzuszek miękki wiec powinien chwilę pospać. Bo wczoraj to nawet jak spał to brzuszek był twardawy i dlatego nie mógł dłużej pospać.

Asia no niestety rana mi się nie chce zagoić, ale tylko w jednym miejscu przy jednym szwie, tam od początku było kiepsko, chociaż już było wygojone prawie.

Lili pochwal się potem co kupiłaś. A tak w ogóle to Staś kończył wczoraj miesiąc a Borysek 4, ten post to od Angelki był.

Daa to skoro ty rodziłaś wczoraj to wynika, że ja dzisiaj :tak::-D Buziaki dla córci.

angelka jaki sliczny maluszek :tak:
just a Szymus to mega przystojniacha ;-) kochany :-)
gosiu no Olaf tez cos ma wysypke na policzkach-myslalam ze krem-ale odstawilam i dalej tak ma :-( pomyslalam ze to skaza bialkowa ale dzwonila dzis do mnie polozna i powiedziala ze to moze byc czesto spotykany tradzik niemowlecy :baffled: i mam przemywac zaparzonym rumiankiem-powinno pomoc-a jak nie to do dermatologa :dry: mama mi mowila ze jak bylam mala to tez tak mialam i przemywala mi krochmalem(na pol szkl letniej prezegotowanej wody lyzeczka maki ziemniaczanej)mam nadzieje ze pomoze...i ze to nie skaza bialkowa :baffled:
agata przylaczam sie do prosby Lili-poprosze foto stojacej Ali ;-) daaaaawno jej nie pokazywalas :-p
mysza znalazlam dzis kupe w pampersie :-p:baffled: i tak jak ty zdecydowanie wole jak robi ja "ze mna" przy zmianie pieluchy-kontroluje zabrudzenie :-D bo tak....no masakra...pod pachy juz wlazlo :baffled:
a my dzis bylismy u chirurga z tym podejrzeniem stulejki i przy okazji z tym wodniaczkiem-wszystko ok i stulejki nie ma bo dr mowil ze wiekszosc chlopcow niemowlat tak ma i dopiero w 7,8 mies zycia mozna stwierdzic czy rzeczywiscie jest stulejka
no i dziekujemy za komplementy :tak:

wszystkiego naaaaj z okazji Dnia Kobiet moje Drogie Panie ;-)
kwiaty-na-dzien-kobiet.jpg

Wszystkiego najlepszego male i duze kobietki:)
My zaraz na rehabilitacje. Moze juz teraz beda rzadziej bo mi życie uprzykrzają:( Cały dzieeń rozwalonya no ale Polusi pomogły. buziole. Potem moze uda sie zajrzec

Kasikz powodzenia na rehabilitacji.

Gosia a skąd te problemy? Źle było zszyte?

Aniolki no to trzymam kciuki by w 7-8 m-cu potwierdził się brak stulejki :-)

A mnie się praca znudziła lekko, więc zrobiłam chwilę przerwy. A że Lill rozochociła mnie zakupami to kupiłam Emce 2 zabawki:

EDUKACYJNY INTERAKTYWNY DOMEK MUZYCZNY Z KLOCKAMI (1490747894) - Aukcje internetowe Allegro taki sam kupiłam dla córeczki ojca chrzestnego Emi - i bardzo jej się podobał

EDUKACYJNY INTERAKTYWNY BUDZIK ZEGAREK WIELEFUNK. (1490314537) - Aukcje internetowe Allegro

Będzie na przyszłość jak znalazł...

A teraz wracam do pracy. Buziole!

Gosia a ile razy na bioderka kieruje Was pediatra? Nas tylko raz, a tu widzę dziewczyny jeżdżą po 2-3 razy... Muszę w poniedziałek zapytać o to pediatrę.

Ale się objadłam ciastem... Szef postawił na nasz dzień :-)

reklama
Gosia a ile razy na bioderka kieruje Was pediatra? Nas tylko raz, a tu widzę dziewczyny jeżdżą po 2-3 razy... Muszę w poniedziałek zapytać o to pediatrę.

Ale się objadłam ciastem... Szef postawił na nasz dzień :-)

My będziemy w sumie 2 razy, dziś raz i drugi raz w okolicach 3-4 miesiąca.

Do góry