reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

hey kochane :-):-)

zaraz napisze co nieco, tylko najpierw pytanie... mam zrobić jutro małej badanie moczu i nie wiem ile ml wystarczy :baffled::baffled: coś tam w tym woreczku póki co się zebrało, ale nie wiem, czy nie za mało :nerd:

bo mogę chyba już teraz zebrać na jutro rano?

Ostatnia edycja:
reklama
hej Dziewczyny!

chciałam tylko znać, że czytam. Może jutro zbiorę się, żeby poodpisywać. Dzisiaj w głowie pustka. Tłuką się myśli o tej dziurce w Szymkowym serduszku od optymistycznych, że się zrośnie, po mniej fajne, że jednak nie i operacja będzie konieczna.
Tak czy siak bardzo dziękuję za kciuki i słowa, że będzie dobrze.

Daa, zbieranie dziś siuśków to chyba nie najlepszy pomysł, bo do jutra bakterii Ci się tam namnoży.

Kaira, mam podobne jak Ty zderzenie z publiczną służbą zdrowia - też na czerwiec jesteśmy zapisani do kardiologa dziecięcego (pierwszy wolny termin w poradni, do której dziś zadzwoniłam). Można się 3 razy przekręcić zanim kolejka do lekarza przyjdzie.
O tyle dobrze, że u nas i tak sprawa jest do obserwacji/sprawdzenia za jakiś czas, więc ten czerwiec mniej więcej w sam raz.

Ostatnia edycja:
daaa to powinno byc rano zebrane a nie teraz.jak na moj gust za dlugo by stalo.ja robilam tak,ze go cycowalam i trzymalam bez pieluchy:) chlodniej mu sie robilo i sikal.no i trzeba uwazac zeby nie zwierzgala nozkami.jesli jest spokojna to zaloz np o 4tej nad ranem to zdazy nasikac.u nas spadalo mu wiec robilam jak napisalam wyzej.a co do ilosci to mysle ze juz 10ml wystarczy.

Just bo bedzie dobrze! dzieci czesto maja takie rzeczy fizjologicznie i wszystko potem jest ok.buziam

a ile czasu przed zawiezieniem ich mogę pobrać... z rana na pewno się nie uda, bo rano, to młoda kupę za kupą strzela :dry::dry:do laboratorium jedziemy jutro na 8...

matko...coś czuję, ze nam się to jutro nie uda... jak w szpitalu leżała, to 3 dni miała ten woreczek przyklejony zanim pobraliśmy mocz do analizy :dry::dry:

Daa - też mi sie wydaje że jutro powinno być zebrane. A wystarczy malutko/ Przemywałaś revanolem?Ja nakarmilam, umylam i załozylam woreczek i akurat zrobiła siku
Just -nie martw sie kochana. Nic nie zmienisz martwieniem sie.

daaaa nie sika przy przewijaniu? im krocej te siki beda w worku tym lepiej.wiec powinny byc swizo zebrane.sprobuj ją rozebrac jak podje powinna siknac.nie wiem ile wczesniej ale ja bym kolo 2godz liczyla maks.choc pewnie mozna kolo 3-4.

już machała nóżkami i sobie ten woreczek zmasakrowała...

w szpitalu właśnie były problemy typu:
1. kupa co chwilę
2. odklejający się woreczek
3. za mało sików
4. siki wyciekające z woreczka

przeraża mnie to zebranie siusków... no nic najwyżej zrobimy samą morfologię... powiem pani pediatrze, bo badanie moczu u mojego dziecka to misja nie do wykonania

ksikz a trzeba koniecznie rivanolem przemywać? w szpitalu jej nie przemywali z tego co pamiętam

muszę ją rano podmyć przed pobraniem próbki?

nie sika przy przewijaniu ... czasami tylko... czeka na założenie nowej pieluchy...

Ostatnia edycja:
reklama
miałam Wam odpisać, ale przekładam to na jutro :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

skoro muszę ten mocz pobrać jutro, to znaczy, że musze młodą tak o 5 obudzić :dry:
czyli trzeba iść spać... tzn. uśpić małą, umyć się, umyć butelki i pójść spać :sorry2::sorry2:

dobranoc :-)

Just, Kairko u mnie kciuki cały czas zaciśnięte za Wasze szkraby :tak:

Do góry