reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Ja używam filtru brita do wody, bo u mnie jest strasznie twarda i szybko kamień sie osadzał w czajniku. A dla Małego do mleka potem też myślę, że wystarczy odfiltrowana przez britę.

reklama
cześć dziewczynki , aż miło Was poczytać buzia mi się śmieje:-D,
wyściskajcie maluszków od bb cioci, podczytuje Was ,ale nie zawsze mogę napisać bo czasu brakuje, ale dziś robie wyjątek i wszędzie staram sie coś napisać,
czytałam o kranówie z Łodzi wiecie co ja tam byłam na praktykach pare lat temu i powiem Wam ,że to był koszmar , z pod prysznica wychodziłam biała jak kreda , buzie myłyśmy z laskami wodą z wielkich butli ,które wcześniej taszczyłyśmy z supermarketu no ,źle wspominam i herbatka też żecz jasna z wody z butli.:tak:Pozdrawiam Was mocno dziewczynki:)

Dziewczyny mam pytanie - kiedy się idzie pierwszy raz do pediatry? W którym tygodniu na takie kontrolne badanie typu zbadanie wagi czy coś?

Dziewczyny mam pytanie - kiedy się idzie pierwszy raz do pediatry? W którym tygodniu na takie kontrolne badanie typu zbadanie wagi czy coś?
Myśmy szły po skończonym 4 tygodniu zw że wcześniak ale powinno się iśc w 6tyg no chyba ze jest coś nie tak to wcześniej. A położna była juz u Was powinna wam powiedzieć.
A to moja Lenka popołudniową porą 0001.jpg

gosiu nam kazano isc w 3 tygodniu życia a w 6stym na szczepienie tak jak w kalendarzu szczepien (mysmy nie poszli w 6stym a w 7dmym ale narazie nie szczepimy)
sprawdz czy ci w ksiazeczce zdrowia dziecka nie napisali

Lili - mam pytanko . Możesz napisac ile czego dawałaś do zupek i ile ci wyszlo tych słoiczków. Jutro chce pogotować
Gosiu- my bylyśmy w drugim tygodniu zaraz jak była położna

gosiu ja bylam w 7 mym na szczepieniu po prostu.ale na jutro tez umowilam się obejrzec szkrabizne

kobietka fajnie,ze zajrzalas:)

kairko Lenka cudna!!!

Ja położna mam w poniedziałek to się wtedy dowiem więcej.
Muszę wybrać jeszcze pediatrę i też mam problem, bo w Pruszczu nie ma dobrego a do Gdańska zapisywać to też nie za fajnie, bo z maluchem jeździć to daleko, jednak te minimum 10 km to jest do centrum ode mnie.

Dzięki dziewczyny za info.

Dzisiaj karmiłam między 16 a 17 i położyłam małego do łóżeczka ale leżał spokojnie i tam sobie ewentualnie wzdychał, już pewnie by przysnął a mój P. go wziął na ręce bo stwierdził ze będzie płakać i tak go nosił, no A Kubie nie chciało się być na rękach tylko w łóżeczku, w końcu go położyliśmy i usnął, ale przesunął się czas pobudki i kąpieli i kapałam go już na głodnego prawie i był straszny płacz. Już powiedziałam P., że ma nie brać go z łóżeczka skoro nie płacze, bo on czasem też chce sobie poleżeć a noworodki to nie śpią też aż tak spokojnie tylko wykonują często dziwne odruchy.
No i dopiero skończyłam karmić, i jeszcze na koniec mały przesikał pieluchei znowu przebieranie, ale udało się go już spokojnie przebrać.

reklama
Witam:tak: nie wiem, ale mi to karmienie piersią nie idzie:zawstydzona/y: Mały ssie dobrze, ale problem jest, że on może jeść i godzinę czasu a i tak jest głodny i muszę podać mu butlę:baffled: moje mleko mu starcza na krótko, więc jak go nakarmię, przewinę to on za chwilę dalej głodny:baffled:
Dziś była u nas pielęgniarka środowiskowa by zważyć małego, i od niedzieli przybrał już 300gram;-)

Jeżynko jeśli Mały tak ślicznie przybrał, to znaczy, że Twoje mleko jest ok. Pewni po prostu lubi być blisko mamusi:tak:

Do góry