reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Witajcie

U nas tez nieciekawie.Ala ma zapalenie pecherza,otrzymuje bactrim,a Jasia męczą mega kolki.dodatkowo otrzymałam wyniki badania małego na alergie na białko mleka krowiego i jest neg.i nutramigen lgg mamy na 100% :(.żeby było ciekawie znowu musimy sie przeprowadzac,bo w piwnicach wieżowca są pchły,bo tu jest pełno bezdomnych kotów które są dokarmiane i sąsiedzi i my już mamy je w domu.odkażališmy wczoraj mieszkanie,ale problem jest nadal i sądze,że szybko nie zniknie

reklama
Dziewczyny mam pytanie,bo już nie pamiętam jak to było z Alą.czy niemowlakowi zmienia się barwa głosu?pytam,bo Jaś jak płacze to już inaczej niż np tydzień temu.jest to inny dźwięk i zaczyna gaworzyć:)tylko zawsze przy tym tak jakby pokasływał...od dziś zaczął gaworzyć.a byłam z nim wczoraj u pediatry przy okazji wizyty z Alą,badała go i jest ok.a tak wogóle to pusto tu coš.

Emka jak córa?jak palec i apetyt?

Czarna a u was szkoła się zaczęła co?jajt Milan?

Agnieszkaala wychorowaliscie sie?

Kwiatuszku mąż wrócil już do pracy?

Nisiao jak rechabilitacje?masz jakieś filmiki jak się ćwiczy z dzieckiem z asymetrią?u nas Jaś na lewą str sie odgina

Dziewczyny co z kat?

u nas w miarę, sprzeczamy się z mężem który wózek kupić :confused2:.MACLAREN TECHNO XT champagne /Warszawa (4591907290) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. lub Wózek spacerowy Inglesina Zippy Free odwracane siedzisko Wyrzysk • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
Poza tym boimy się jechać do synapsis, szukamy samochodu i nie możemy znaleźć bo w komisach same ściemy, wszystko naraz a ja 01.10 wracam do pracy... Mała zostanie z tatą 2,5 tygodnia a potem zostanie z nią mój tata ( przyjazd w nd wieczorem i w czwartek wraca do siebie - i tak w kółko do wyjaśnienia sytuacji, jakoś musimy to zorganizować, żeby codziennie nie robić po 120 km tata zostawać będzie u nas. Cieszę się, że się zgodził ).

karola współczuję.. My nie chcieliśmy mieszkania w centrum bo karaluchy maszerowały w dwuszeregach..

Pleni patrzyłam na te Wasze wózki... I.... I cena mnie przeraża... Ja kupiłam na tablicy za 80 zł wózek, Oliwka i tak już mało jeździ w wózku, jak się zmęczy to wsiada a tak to idzie koło niego. Ostatnio miałyśmy śmieszną sytuację, bo szłyśmy sobie właśnie tak, że miałam wózek pusty a Oliwka szła obok i był taki starszy gościu koło domu i do mnie z takim tekstem... "to już masz drugie???? Przecież nie dawno był ślub:-p:cool2: (uroki mieszkania na wsi, wnet by ludzie byli materacami, zeby obliczyć, czy dziecko było przed czy po slubie)" a to jego żona "zamknij się głupi, nie widzisz, że wózek jest pusty". Ja kupiłam taki, bo na taki mnie było stać. Bo jak już dziecko chodzi, to nudzi sie mu taka jazda w wózku. Ale to tylko moje spostrzeżenia, może moja Oliwka jest za ruchliwa, bo fakt w miejscu nie ustoi:eek:

Karola Wy to macie przeżycia. Tak M pojechał w poniedziałek a ja żyje w stresie... Bo miał odgniata na pięcie i majstrował sobie coś przy nim. I ja się martwie, zeby sobie tego nie zapaprał, bo w domu ma byc dopiero za 3 tyg!!! Mój chłop to jest taki uparty jak ciele. Mówiłam mu, zeby szdł z tym do dr, bo na prawde miał ogromny ten odcisk a ten nie... A ja teraz siwieje przez jego glupotę...

Bibiana mam koleżankę z Bobowej ale to całkiem w drugą stron niż ja mieszkam.

Kwiatuszek bo ja jeszcze z tych gamoniów co myślą, ze czasem za większą kasę lepszą jakość można kupić:zawstydzona/y::-D odkładałam na spacerówkę kilka miesięcy drobne kwoty, do tego na roczek mała dostała od dziadków na spacerówkę jakiś grosz. Moje dziecko ucieka wyciągnięte ze spacerówki z wózka 2 w 1 jaki mamy i wołane ucieka jeszcze szybciej:tak:, nie ma mowy, żeby grzecznie kroczyła obok mamy za rączkę. Mamy ten wózek ( jest genialny w prowadzeniu, mała w nim szybko zasypia i ma sporo miejsca ) https://www.google.pl/search?q=tako...o-city-move-sydney-brazowy-p-185.html;800;560 ale waży ponad 15 kg, teraz gdy jeździmy micrą teściowej nie możemy go zabrać bo się nie mieści, szukam parasolki wygodnej dla całej naszej trójki, żeby trochę jeszcze pojeździła, do pociągu dała się bez problemu zabrać, do auta. To tylko przykłady, jeszcze niczego nie kupiliśmy. Jednak byliśmy dwa razy w jednym z naszych sklepów z wózkami szukając czegoś dla małej i jeden raz właściciel marudził, że co my wymyślamy, że na sklepie ma inglesinę ale tylko trip ( tańsza wersja nowa 700 zł ) bo wszyscy kupują baby design itd., a za drugim razem byliśmy przed zamknięciem i zmęczony był widać po całym dniu pracy i powiedział nam, że polsko-chińskich wózków typu baby design i podobnych to on ma pełno w naprawach serwisowych, że inglesina to jednak włoska firma a maclaren brytyjska i z nimi jest inaczej :eek: nie zachęcał nas do kupna jak zwykle więc może miał dzień szczerości:happy2: zdziwiliśmy się bo to dość "agresywny" sprzedawca, łatwo klienta z rąk nie wypuści ;-)nie wiemy teraz co kupić bo nam w głowach namieszał..Wózek tako kupiliśmy też za prawie 2000 jednak pod presją teściów, dołożyli 1500 a my resztę, uparli się, że ma być nowy i zapowiadała się wojna domowa jak przebąkiwaliśmy o używanym, tańszym czy coś.. Dla spokoju kupiliśmy ten i jest super, ale ciężko małą cały czas wozić w dużym wozie.

Ostatnia edycja:
hej Kochane,
Ja jakoś ostatnio mam spadek formy stąd też się nie za bardzo udzielam. Jakoś niemam siły na nic, już nie daje rady z tym budzeniem się w nocy. Filip budzi się praktycznie co godzine w nocy, wstaje po 5, ja kłade się koło 22-23 i jakoś mało mi tego snu. Pozatym chyba jesień się zbliża wielkimi krokami bo u Nas szaro, buro.
Pozatym mieliśmy urodziny Alicji, impreza była w ogrodzie. Roboty miałam co nie miara, a jeszcze później wszyscy przenieśliśmy się do domu to miałam 2 razy więcej sprzątania bo na podwórku sajgon i w domu również. Ale najważniejsze, że córcia zadowolona:)
Filip łobuz się zrobił straszny. Jak mu coś nie pozwole to woła "nie nie nie idź, idź" i jak się odwróce to robi to samo:szok: Dzisiaj próbował włożyć do gniazdka wtyczke od laptopa, dobrze, że zabezpieczenia mamy,.
Mnie coś przeziębienie wzieło. Gardło boli, głowa też. Muszę sobie tą witaminę c kupić i łykać.
A jeszcze Wam się pochwalę jakiego mam sna mądrego. Jak zrobi kupę to przychodzi do Nas z pampersem i jęczy yyyyy i macha tym pampkiem:D Byłam w szoku. A jak chce iść na spacer to wstaje przy bramce i robi papa.
Karola o fuj z tymi pchłami. Współczuje. A jak dzieciaki?
PrijaO ja Ali engystol podaje 2 razy dziennie po 1 tabletce, jak była taka jak Julka to dawałam 0,5 tabletki 2 razy dziennie. Maluchowi rozgniatałam na łyżeczce i podawałam z małą ilością picia.
Pleni ja mam taki wózek Wózek Baby Design Travel Spacerowy - Ceneo.pl Ala w nim jeździła, teraz Filip jeździ i jest super.
Magda dużo zdrówka dla Was. Jak mąż chory to masz dwójke dzieci w domu co?
Bibiana ja też wiem gdzie Bobowa:D Ja z NS pochodze.
Kwiatuszku hehe Ci sąsiedzi:-D Pozwole sobie wstawić nasze wspólne fotki:p A co do wit C to ja podaje profilaktycznie. My mamy neovit c.

Zostawiam fotki ze spotkania z Kwiatuszkiem:)

Załączniki

• DSC06152.jpg
    DSC06152.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 84
  • DSC06128.jpg
    DSC06128.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
Agnieszkaala przymierzaliśmy go w Smyku, ten i jakiś podobny model, ale to było przed tym co powiedział ten sprzedawca z innego sklepu :confused: tak naprawdę można trafić na tańszy i droższy złom ;-) stąd nadal jesteśmy w kropce:-p

Emcia czy kwiatuszek nie jest do mnie odrobinę podobna? ;-):eek:

Fajne fotki dziewczyny, dzieciaki superaśne :tak:

Padłam:-D aleś dodała Aga zdjęcia:szok::-D mnie mogłaś wyciąć, bo do fotogeniczych osób nie należę :-p
Pleni jak kasa jest to teraz tylko wybór należy do Was:tak: a wiem, że jest ciężki...

Ja czekam aż Oliwka mi zaśnie. Myję okna, piorę firanki i jeszcze muszę iść dzisiaj na cmentarz, bo mam rocznice śmierci mojego taty... Kurcze, jak ja za im tęsknie... Jak bym chciała widzieć jego reakcję na moim ślubie, gdy urodziłam Oliwkę...

kwiatuszek bo ja taka mrówka/chomik/osiołek jestem :-D ciągle na coś odkładam, coś zbieram czasem z uporem maniaka:eek: ale zaczęłam też sprzedawać co mi niepotrzebne ( materac do łóżka, perfumy, gitarę męża (poprzedni model), inne graty ) i odkładam to lub kupuję coś małej na to miejsce. Ten wybór jest okropny, za dużo tego. Powinien być 1 model i tyle. Problem z głowy :-p

Twój tata na pewno byłby z Ciebie bardzo dumny.

agnieszkaala moja zołza jak kiwam jej palcem to ona mi kiwa i śmieje się ze mnie, jak zrobi kupkę to ma dziwną minę i wiem, że coś nosi, wtyczki w gniazdka tez wkłada, poza wtyczkami inne małe rzeczy więc zabezpieczone gniazdka. Namiętnie obgryza wtyczki, ładowarki.. nie mówi, czasem ne lub nie.

Ostatnia edycja:
reklama
Agnieszkaale a jak dlugo podajesz ten engystol?jak dlugie przerwy robisz przed kolejnymi kuracjami?
Wspolczuje tych nieprzespanych nocy,swoje tez z tym przeszlam i w zasadzie nadal przechodze..to nam sie wiercidupki trafily.
Super,ze urodzinki udane.

Kwiatuszku czyli to Ty na fotce:)Faktycznie podobna jestes do Pleni:) Jak siostry:)
Mam nadzieje,ze eMowi zagoi sie stopa-dziady zawsze cos wymysla..ech...

Cudnie na tych fotkach wygladacie,dzieci jakie slodziaki,mamuska sexi:)

Pleni ja nadal patrzac na te dwa modele wozkow nie umialabym sie zdecydowac...

Karola zdrowka dla Ali i niech te kolki odpuszcza juz Jasiowi! Szkoda,ze znowu musicie zmieniac mieszkanie,ciagle na walizkach.

Prija buziaki dla Was:)Jak Julcia?

Do góry