reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Pleni - ucałuj Zojkę ode mnie i wyściskaj tak mocno jak się da, 100 lat Skarbie.

Emka01 - maruda moze być bo upały a nie szczepienie, co do lekarza, to współczuję, też u nas o tym głośno
Ty a Ty nie chcesz do mnie na kawę przyjechać? :p Będę miała dużo ciasta po weekendzie, bo urodziny Adrianny :-p

Kwiatuszek, Agnieszkaala - udanego spotkania :laugh2:

Laski do jutra jest wybór ZUS a OFE, trzeba oświadczenia wysłać, jak chce się w OFE zostać.

A ja właśnie szykuję menu na urodziny Adrianny. Od jutra biorę się za robotę, normalnie za każdym razem TE dni, kiedy przypadają ich urodziny jest dla mnie powrotem do wspomnień i wzruszeń i zawsze jest tak inaczej niż w pozostałe. ;-)

reklama
Lili dzieki za zaproszenie,ale zanim skorzystam to bedziesz miala ciasto ale z 18-stki Adriany;) poki co mam kompleks na Twoim punkcie-wyszloby na jaw,ze z jednym babolem nie daje sobie rady a Ty masz grzeczna dwojeczke;) zartuje oczywiscie z ta 18-stka.

Co do wyprawiania urodzin-przed roczkiem cudowalam,panikowalam,zeby wszystko sie udalo,na allegro pozamawialam ozdobek,baloniko,banerow..kuzwa a w tej cholernej restauracji nie bylo gdzie nawet tegn ladnie porozwieszac! Nameczylam sie na maksa.
Kolejne imprezki beda juz w domku,bez szalenstw kulinarnych,co tam ja matka polka bede potrafila ugotowac,upiec to ugoszcze tym rodzinke i juz. Bardziej bede cudowac jak zaczna sie urodzinki z kolezankami w tle.

hello !
jestem przeprowadzona , mam juz kontakt ze światem , więc piszę...

Emka , Milan waży 9500 , i tak samo wymusza i pokazuje fochy :tak: wiec norma
ja odwlekam odre i resztę bo maja w przychodni jedna szczepionke priorix z datą do 08/2014 , więc nie mam zamiaru nią zaszczepic Milana , poczekam aż się przeterminuje i dopiero pójdę (wtedy mi zamówia nową , bo okres przydatnosci to 2 lata) , dobrze że spytalam telefonicznie o ta datę :zawstydzona/y:

Plenidude , Sto lat dla tej mojej synowej !!!! Niech rosnie i rozrabia :)

Lo matko nastepna cora marnotrawna wrocila;) jak po przeprowadzce? W domku aura pozytywna? Dobrze sie tam czujecie?

Kurde Milan tez nie ma duzej wagi,wiec przestaje panikowac;)
Bardzo dobre posuniecie z ta szczepionka.

No miło następna widzieć :)

Czarna a mnie ngdy na myśl nie przyszło,zeby pytć o wazność szczepionki...ostatnio Kingę zaczepili tak niespodziewanie bo mialysmy tydzien później i tak jakoś bez problemu już mozna-i tak miałam wrażenie jakby zalezalo im na koniec miesiąca zamknąć szczepienia te co trzeba ,że taki pośpiech....
Ładnie syn waży i już ma tyle miesięcy,pieknie

Czarna ja to pamiętam jak testowałaś ja też wtedy myślalam,że u mnie coś ruszy a tu popatrz takie dzieciaczki są już duże :)
Plenitude
u Ciebie to nawet nie wiem kiedy zleciało,że Zojka taka już roczna dziewczynka

Fajnie,że się tak spotykacie,to na prawdę milo ajk takie forumowe znajomości przechodzą w taki etap pozawania się na live :D Kwiatusze dokładie,jak randka w ciemno,udanego spotkania dziewczynki :D

Liljianka prawda?wierze,że to wzruszenie i przeżywa się ten dzien urodzinek,ja to przezywam dzien 22 każdego miesiąca,w pół roczku Kingi z podziwu wyjść nie potrafiłam,zę dopiero co na porodówce a tu proszę,już poł roczku.
To wracając do tematu urodzin,udanej imprezki,pewnie szykowania masz sporo.

a ja się zastanawima nad kupnem krzeseła do karmienia,w huśtawce jedzonko jest malo wygodne huśta się moja mała przez co czasem trudno Małej trafić łyzeczką do dziubka,tylko jest problem,ze jeszcze nie siedzi,na all widziałam z babydesign bambi i one mają regulowane siedzisko dla dzieci,ktore jeszcze nie siedzą,zastanawiam się czy to warto kupować już...te z Ikei krzesełka są tansze i też fajne,ale to by Kinga musiała siedzieć już dość fajnie.

A Wy jak mamy,jak wcześnie wsadzalyscie do krzesełek?

Katherinne no własnie,gdzie się podziałaś,może a wakacje jakieś pojechałaś hmm? daj znać

Nisiao - ja mam moolino i ono też jest a odchyleniem, więc w tym karmiłam Weronikę już od 5 mż.

Co do imprezki - u nas w ogrodzie zawsze, a jak pogoda na wali to pozostaje salon. A jedzenie to grill, bardziej się bawię z ciasteczkami, babeczkami, mufinkami, cake popsami itp. A do grilla własne bułeczki i sałatka i się nie spuszczam wielce. :laugh2: Z alkoholu piwo dla ochłody, a nie żłopania i tyle.

Za to 5 września robię dla Adrianny grupy rozpoczęcie przedszkola i wtedy +/- 25 sztuk dzieciaków to wtedy się nalepię tych ciasteczek itd. :laugh2: Tzn. jak pogoda będzie, bo wtedy w ogrodzie wariacje, zabawy, malowanie itp. Spotkanie 3h, ale to będzie intensywne 3h. :cool2:

U nas co chwilę są jakieś dzieci. Za chwilę też przyjedzie koleżanka Adrianny, druga przyjdzie. A matka będzie mogła spokojnie posprzątać. :-p

Nisiao ja kupilam krzesełko z regulowanym oparciem. Mam tez i to z ikei,to najzwyklejsze,waskie,na 4 cienkich nogach-u nas sie nie sprwdzilo,niewygodne i malostabilne.

Melduję się :-)
Ostatnio miałam urwanie głowy. Moje dziecko tak wymyśla, że szok... Chwila nieuwagi i ma takie pomysły, ze aż głowa boli....
Kiedyś byłyśmy w kościele, zbierała szyszki. Ale na chwilę przykucnęła. Podchodzę a ona zbiera trujące grzyby!!!!!!!!!:angry: moja kuzynka stała koło niej i nawet nie zareagowała:wściekła/y: dobrze, ze ich do buzi nie włożyła, bo miała smoczek. A to było zaledwie 5 sek.
Piszecie o waszych dzieciach i jak bym moją widziała. wszystko jest na nie! Nic się jej nie podoba. A jak sobie coś umyśli\, to czolgiem by jej nie oderwał. A jak ją wezmę to taki krzyk i lament, że aż się ludzie oglądają.... Jak bym ją co najmniej maltretowala...

Spotkałam się wczoraj z Agnieszką. Super dziewczyna!!!!:-) a dzieci... CUDO!!!! Filip to mój ulubieniec! Siedział, grzecznie u cioci na rączkach i spoglądał tymi swoimi oczyskami:laugh2: zakochałam się! Biorę rozwód i czekam na Filipa!:-D:-p:-)
Alicja urocza dziewczynka:tak: nic sie mnie nie wstydziła, pilnowała ladnie Oliwkę a mój pędziwiatr latał po parku jak poparzona.... Planujemy się jeszcze spotkać w przyszłym tygodniu:happy: póki Agnieszka jest jeszcze u mamy. Jak bedzie miała naeta to wstawi zdjęcia naszych Skarbów razem:-D

Ja się troszkę podłamałam... Liczyłam że @ nie przyjdzie a tu lipa....:crazy: niby sie nie staramy, ale jakoś tak po cichu liczyłam, ze wpadliśmy :-p:-)
Byłam teraz z Oliwką u dr bo wyszło jej co ś w kąciku ust. Bałam się, ze to opryszczka. Ale dr stwierdził, że to jakiś zapalenie i przepisał maść do smarowania. No chyba, że by się pogorszyło to wtedy jeszcze raz się pokazać.
Wczoraj moja pannica kąpała się w basenie. Wiecie jak ją opaliło???:szok: miała body, ale kark i ramiona tak jej spiekło, że masakra. Ale ją nie bolałao. Najgorzej wyglądało wieczoram,posmarowałam jej maścią po opalaniu, a dzisiaj w ogóle tego nie widać. W życiu bym nie pomyślałą, ze ją wczoraj tak opali. Tak się jej podobało, ze musiałam przyprowadzić psa, zeby ją wyciągnąć do domu. Na nic innego nie reagowała:cool:
Buziaki Kochane!!!!!

reklama
Do góry