reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Karola w nocy drukowalam wpis i min do Ciebie i cos się mi wiechło i poszło...Pisalam,że może rurki windi na odgazowanie lub sab simplex na problemy brzuszkowe,ale czytam już że espumisan pomógł

Co do nocnikowania,to nic nie poradzę,ja jedynie poczytam ciekawa,bo wszystko przed nami.

Dziś byliśmy z Kinga u neurologa i rehabilitanta,wcześniej byla mala asymetria niby jej nie widac już ale są zalecone są rehabilitacje i jakoś mi smutno,neurolog okreslila ze czynności King to na 3 mies się wliczają

smutno mi jakoś

branoc

reklama
Nisiao olej tego lekarza,jak bardzo Cie zaniepokoil to skonsultuj to z innym.. Ja bylam z mala u ponoc jednego z najlepszych,obejrzal nagrany filmik,palnal nieciekawa diagnoze,skasowal 150zl i dowidzenia-ani usg ciemiaczka,ani innych badan.. sama zalatwialam eeg glowy,zeby miec pewnosc. Sa lekarze i lekarze...

Karola ja tez uzywalam katatera i sab simplex albo bobotic. Poza tym moze zmiana mleka pomoze.

witajcie

espumisan zdaje swoja rolę.Jasia problemem jest to,ze je łapczywie...połyka duzo powietrza i pózniej cierpi...mleko mu słuzy wiec zmieniac nie bede.ssmakuje mu.dzis w nocy zjadł 90ml,po 10min dorobiłam mu kolejne 90ml,bo mlaskał,rączki do buzi wkładał,ewidentnie sie nie najadł i zjadł 70ml jescze:szok:.karmienie trwa ok 30minut,bo mały zasypia przy butli...:no:...wazne,ze kupki ładne,niealergiczne,zadnej wysypki,dziecko najedzone inaczej niz z Alą.

lil u nas dodatkowo jest tak,ze jak Ala sie zesika w majtki to ja nie zawsze o tym wiem,bo nie zawsze mi pokaze.czasem poprostu nie przeszkadza jej to i chodzi z mokrymi gaciami póki sama nie sprawdze:dry: gdy przesika wszystkie majtki jakie ma to zakładam jej pampersa,bo ona ma tendencje do tego,ze jak chodzi z gołym tyłkiem to posikuje wszedzie tak jakby przemarzła mimo,ze 30st na dworzu i w domu nie mniej...jeszcze wczoraj tesciowa odwaliła numer i gdy Ala usiadła na nocnik to ta jej brawo bic zaczeła mimo,ze Ala nie załatwiła sie i teraz podchodzi do mnie mówi siiii i bije brawo,a jak sie pytam czy chce siku to brawo bije:baffled::wściekła/y::wściekła/y:....ludzie sa bez pomyslunku jakiego kolwiek...problem tez jest wtedy gdy np karmie Jaska,a Ala w tym czasie niby informuje,ze jej sie chce...nie zawsze jestem w stanie szybko ja posadzic...chciała bym jej poswiecic wiecej czasu w tym temacie,ale póki co jestem sama ze wszystkim i nie ukrywam,ze łatwo nie jest...niestety ona nie ma teraz mojej stu procentowej uwagi:-(...moze powinnam wrócic do tematu jak bede mogła wiecej czasu jej poswiecic z nocnikowaniem??? ona tez jest uparta,ciezko jej cos wytłumaczyc,zaraz sie denerwuje jak cos sie jej karze itd...ehhh

Witam.moje 50 podejście z tel. Wiecznie kasuje posty. I tak mialam zalaczona zakladka jak karola jeszcze w 2 packu.
Nasio z lena chodzilan zostawie bez kom te rehabilitacja
Tym razem z liwka poszlam gdziesz indziej. Wogole inna rozmowa. Jest po operacji i ma objawey napiecia mamy miesiac obserwowac bo stres robi swoje. Jest wczesniakiem i ma prawo byc wolniejsza.juz tak sie nie stresuje.chyba :)

U nas ok po operacji juz prawie nie ma sladu niestety druga przepuklina sie odezwala i juz zaliczylam szpital naszczescie odpukac idzie te jelita odprowadzic.
Dzis ze starsza mialan bo wymiotowala strasznie ale obstawiam pomidory ktore podkradala.

Pozdrawiam was wssystkie
Kat a yy gdzie?

Czy kobietka sie odezwala do kogos?

kaira24 - tak kobietka odezwała się do Karoli - u niej wszystko ok.

Karola1388 - ja bym przerwała karmienie małego i wysadziła Alicję skoro komunikuje, przynajmniej ja tak robiłam. Zabierałam cyca, szłam wysadzić Adriannę, mycie rąk i do karmienia wracałam. Niestety przy dwójce dzieci trzeba już nauczyć się manewrować.

Czesc dziewczyny,przepraszam,ze tylko o sobie.,mam dylemat...mala ma jutro te mega zalegle szczepienia,3 dawke 5w1. w naszej poradni dlugo,nawet ponad miesiac czeka sie na termin.. sa upaly co w jakis tam sposob dla niektorych lekarzy jest przeciwwskazaniem,do tego malej ida zeby hurtowo ale tragedi nie ma,nie wyje,nie goraczkuje...Nie wiem co mam robic,isc i miec z glowy czy znowu odwolac??? Poradzcie cos. Biedną Pleni zasypuje eskami,pewnie juz nie ma na mnie sil;) padla ofiara mojego wyzalania sie jak to panicznie boje sie szczepic-bo taka jest prawda...jakby czlowiek mial malo innych zmartwien...

emka u nas jak jest upał to nie szczepią, głownie chodzi o małe dzieci, zębiska to też nie najlepszy czas, a dlaczego tak długo u Was si.ę czeka, u nas nie ma z tym problemu, niedaeno do mnie dzwonili bo mam zalegla mmr, chce zaszczepiac, oczywiscie z mega strachem, ale na roczek był chory, po miesiacu znów, a pozniej czekałam na ospe i tera musze odekac 3 miwsiace

U nas w upały szczepią, ale ja nie idę z Weroniką, mamy zaległych szczepień od groma i czekam na jesień, z drugiej strony chyba bardziej czekam aż mnie natchnie w którąś stronę, w sanepidzie już jesteśmy na czarnej liście. :-(

Kurde u nas jest tyle dzieci zapisanych do tej poradni,do tego dwoch pediatrow,urlopy,stad te dlugie terminy. Jesienia znowu jakies katary itd beda panowac. W tej poradni nie ma osobnych wejsc dla zdrowych i chorych,jedna poczekalnie,mimo,ze w godzinach szczepien nie sa umawiane chore dzieci to i tak zawsze ktos sie tam znajdzie.

reklama
emka01 - dla mnie wystarczy, że lekarz ten sam przychodzi do chorych co zdrowych, fartuch ten sam, zawsze coś przyniesie, ręce myją, ale to raczej mycie na chypcika, więc nie ma bata zawsze jakieś zarazki, bakterie panują. Kichnąć może babka, która akurat obok Was będzie przechodzić na ulicy, nie da się tego wyeliminować, ważne, by odstępstwa od szczepień były co najmniej 11 tygodni i żeby dziecko było zdrowe.

Teraz panuje ta piepr^ona choroba bostońska, która pojawia się znikąd, na wrzesniówkach 2012 tylko nieliczne dzieciaczki się póki co od niej uchowały, w tym Weronika.

Do góry