reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Nasio aktualnie Tekla juz do szpitala poszla na dniach sie dowie kiedy bedzie cc i Tymuś będzie na świecie:)

My do dzis zamiast mleka kaszka na noc nasze dziecko chude drobne wiec sie nie martwie o nadwage ma 104cm i 15 kg juz chyba rok utrzymuje.

reklama
witam dziewczynki, podczytuje Was czasem :tak:

Lilijana gratulacje bardzo się cieszę!!!! szczęśliwej ciąży!

Tekluniu kochana moja czekamy na Tymusia!

Dziewczynki co do zamartwiania się o rozwój dziecka to jest to całkiem normalne, każda mama chce mieć pewność czy jej dziecko dobrze się rozwija i czy z nim wszystko w porządku, ale to że dziecko robi coś później nie oznacza że coś jest nie tak, podam na moim przykładzie, tzn na moich chłopcach....Tomuś siada od kilku miesięcy, Dominik tak porządnie od ponad tygodnia, Tomuś raczkuje już dawno, chodzi przy meblach, klęczy na prostych nóżkach, a Dominik pełza, nie robi tych rzeczy co Tomuś a tu już 11 miesiąc leci, ale jak to mówi moja pediatra mieści się w normach, bo to, że Tomasz od 3 miesiąca już się do siadu podnosił to też norma, fakt martwię się o dominika bo boję się, że czegoś nie zauważę, że może to przez ten wylew co miał i asymetrie półkuli mózgowych? no ale na kolejnych kontrolach wyszło ok...ale jesteśm y mamusiami i zawsze bedziemy się martwić o nasze dzieci. Dla każdego małego szkraba życzę zdrówka, a dla mamusi sił, bo bycie mamą to nie taka prosta sprawa ;-)

Wiecie jakby postawić wrześniowe dziecię 2012 obok mojej Weroniki to połowa mam mogłaby się martwić, że coś nie tak z ich dzieckiem. Ale to nie z tymi dziećmi jest coś nie tak, to Weronika zachowuje się jak dziecko styczeń 2012. Bardzo często spotykam się z tym, że rodzice mi nie wierzą, że ona nie ma jeszcze 2 lat. :confused2:

Bibiana a tak myślałam gdzie się podziewasz :) a Ty z dwójką masz dwa razy tyle roboty co my z jednym dzieciaczkiem :), tak jak piszesz zmartwienia są zawsze. Uściskaj chłopców :tak:

nisiao z brokułem ostrożnie, bywa uczulający i u nas jest po nim spora wysypka. Po brokule, mango i brzoskwini. Reszta ok. Mała na noc dostaje kaszkę przed kąpielą, cyca po kąpieli do snu a dopiero dobiła do 8 kg.. :eek: jednak sporo się rusza, ciągle wstaje, klęczy, raczkuje, chodzi przy meblach, na pewno sporo spala przy takiej aktywności.

kwiatuszek co tam u Was?

Hello Skwareczki;-) opalacie doopcie?????:-D:-p Ja się rozpływam:sorry:
Oliwka spi więc mam chwilę wolnego. o jaka się męczydoopa zrobiła z niej. Chyba ząbki, bo chodzi za mną w krok, w krok i mama, mama, mama. Nawet do wc idzie, bo jak widzi, ze zamykam drzwi, to krzyczy, aż się zapomina. Złośnica jak ja:-D:-p Mała odnalazła swoje powołanie i o 7 rano już idzie do świnek i przestała by tam cały dzień, gdybym jej na silę nie wzięła. Wtedy nawet zapomina o mamie, ale przecież jej tam samej nie zostawie. A z nowosci, nauczyła się siąkać nos. Bierze sama chusteczkę, bądź ścierkę i smara:eek::eek: zwłaszcza jak popłacze, jak się jej z noska puści to pokazuję, zeby jej dać ściereczkę:happy: M nie ma i nie wiem kiedy będzie:-( czy znajdą mu jeszcze jakąś trasę, czy wraca do domu...

Kuzwa nie nadazam Was czytac! Jasna cholercia jeszcze kilka dni takiego szalu i watek zamkna! Wiem,ze lepsza nie jestem ale jak mam pisac z tel to krew mnie zalewa.
Kochane ucalujcie swoje smyki.

reklama
Do góry