reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Nasio wiec masz zrobione naprawdę duzo i napewbo wiecrj niz 60% matek w Polsce.
Gastroskopie Nasio robilas sobie sama? Bez przesady przeciez wrzodow chyba nie ma.
Kupa jak kupa dziewczyny z doswiadczeniem alergicznym juz pisaly ze moze tam byc wszystko.
Moja zywoczerwona krew miała po rotawirusie w wieku 3 mc pediatra ja widzial leki dostala prZeszło.
Jestes pod opieka lekarza ktos twoja corke bada bierze odpowiedzialnosc za jej leczenie. Jesli niewidzi nic niepokojcego nie ma sensu na sile szukac przyczyny i sie zamartwiac.
Kazda z nas sie martwi ale nie mozna zwariowac tylko trzeba szukac pozytywow w tym wszystkim.

reklama
Hejka, zostało mi jedno całe opakowanie Pepti 1 i mogę sprzedać za 10 zł, jakby któraś chciała :)

U nas średnio, Zosia przeszła na Nutramigen, dostała jakiejś wysypki, ale powoli schodzi. Nie ulewa, ale przez 2 tyg. przybrała tylko 30g i nie wiadomo dlaczego. Przepraszam, że tylko o sobie, ale czasu nie mam ostatnio na pisanie :/

Katherinne
​dobrze,że gorączka zażegnana.Ty miałas problemteż z kupkami małego i co było powodem???

Pojawiać się zaczęły kupki zielonkawe,żółto-zielone,czasem pieniste,papkowate lub z grudkami.

Na opakowaniu pisze,że kupki mogą być ciemne lub zielone,tylko martwi mnie barwa jaka od czasu do czasu występuje.
Taka zielono -szara,nie wiem czy to przypisać do białawej?
CZasem można zaobserwować nitki czarne,dziś np była kupka taka jasno zielona,lekko biaława i takie kropeczki czarne,drobne-może to być krew??
Martwi mnie też,że przybierala na wadze dobrze będąc na Nan a teraz na Nutramigenie to ostatnio mi mniej przybiera tu 40g potem 80g ,moe być to alergia na mleko dla alergików.
Czytam na necie i aż mi cierpnie skóra od tego wszystkiego.

Będąc u pediatry Kinga akurat zrobiła kupkę i pediatra zajrzała i powiedziała,że jest lekko biaława,ale nic dalej z tym nie powiedziała,żeby zbadać tą kupkę itp,więc uznałam że może to norma.

Mimo to te kupki nadal mnie niepokoją.
Może ta wysypka,potem ta ciemieniucha ,którą tak ciężko przechodziła,może są jakieś grzyby w organizmie i stąd te kupki.

Jest to możliwe,żeby na Nutramigenie takie kupki występowały?
Może byc dziecko na Nutramigen uczulone??

Nie no,nie wydaje mi się.
Raz jeszcze zrobiłam przegląd i widzę w kupce jakby ziarenka czarne,jak pieprz.Nie jest tego wiele,ale jest.Nie jest to byc może normalne.

Kurde może panikuje,znacie mnie że w wiekszości ja się nakręcam itd,ale tu znowu jak inaczej patrzeć apetyt taki sobie,tu ta waga coraz bardziej licho idzie.
Za tydzień ważenie to się okaże.
Tu się cieszę,że bakterie w moczu są wyleczone a tu nie wiadomo co jeszcze...

DIabli wiedzą,czy te mleko nie uczula czy co innego znowu się przyplątało.

Mój Kuba miał kupy zielone blisko 3 lata. dopóki był na mleku pepti lub jakimś ha to kupy zawsze nie były normane, tylko zbadałam raz jego kupe na krew i na cukier - bo na laktoze jak reaguje żeby sprawdzić. Potem już nie robila, choroby, zeby jakas alergia na pokarm, po szczepieniach kupy zielone. A mała ma problem z brzuszkiem? Ciemieniucha to objaw alergii, polecam mustelę na ciemieniuchę albo specjalny żel lub plyn z mocznikiem do skory owłosionej cerkogel lub jeszcze emolium tez wypuścil serię.

kaira pewnie masz rację,nie można dać się zwariować,ja jestem panikarą i strasznie mnie męczą te natrętne mysli,że coś może powinnam więcej robić niż robie teraz.nie miała gastroskopii robionej, tylko usg brzuszka,nerek ,pecherza moczowego,wątroby,śledziony,trzustki, CRP,GLUKOZE,morfologie,do tego jeszcze ogolne badanie moczu oraz ponowny posiew w szpitalu poprzez cewnikowanie.

Posiew byl robiony z powodu bakterii e coli,ktore wyleczylismy,za tydzien mamy pojechać na ponowne badanie...

z tą kupa jak pisalam to lekarka widziala,ze jest bialawa ale nic na to nie pwiedziala,w szpitalu jak mowilam że ma zielone to też zbytnio nie zareagowali,kupa to kupa,ma prawo byc zielona itd.

krew w kupie to sobie wyobrazalam ,ze bedzie krew a nie jakies czarne kropki,zapytać zapytam.

Musze się wziąć w garść,bo ja ja sie zadeczam to dzieicę to czuje przecież.

Gosia lew
jako tako kolek nie ma,czasem po jedzonku mi się spina jakby do siadu podnosi glowkę i się tak napina,ale rzadko przy ttm placze byc może to taki odruch,bo tak ćwiczy.plakać placze,ale to przeciez norma dziwne by bylo jakby nic nie plakala a plakac i tak dużo nie placze.

Magda

My też mamy zmienione mleko na Nutramigen,no ale akurat Kinga to ulewa,nie często,ale sie zdarza no i tez na tydzien raz przybrala 40g,potem 80g jestem ciekawa ile teraz przez dwa tyg przybędzie,tez nie wiadomo dlaczego taki przyrost u lekarza powiedzianomi ,że dobrze że w ogóle przybrala,ale nie jest to rewelacyjnie.

A malutka jak je??często się wyprożnia??

Uo, mój to ulewa jak szalony. Od początku tak miał, nawet usg miał ale wszystko ok. Ale przybiera pięknie, średnio z ostatniego miesiąca wyszło mu 235 gramów na tydzień. Może go coś lekko uczula? Sama nie wiem. Ale w sumie jak miał zielone kupy i ja odstawiłam prawie wszystko do jedzenia, ulewał tak samo.

Nisiao Zośka po Pepti robiła 1 kupę dziennie, teraz ok 3. Kupa ciemna zielona najczęściej. A próbowałaś dodawać jej do mleka Bebilon Nutrition? Taki zagęszczasz. Zośce trochę pomagało, ale po przejściu na Nutramigen odbija jej się tylko czasem takim twarożkiem. Dzisiaj odebrałam wyniki moczu i wszystko ok, więc we wtorek szczepimy. Już 3 razy odkładaliśmy przez to ulewanie.

Magda A Bebilon Pepti ulewala,teraz jest na Nutramigienie i tez ulewa,ale nie często,sa dni że dużo a śa dni,że minimalnie i zastanawiam się co jest przyczyną już,może cos źle robie.No i kupy robi z 4,5czasem takie żólte mocno,zółto zielone czasem szaro zielone .No wlasnie nie wiem nic na temat tych zageszczaczy ja to licze że pediatra cos doradzi,bo też tak nie może być że ulewa...

reklama
Do góry