reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Plenitude
dziekuję..
widzisz ja myślalam ze ona jest pediatra i powinna wiedzieć że każde dziecko jest inne,ja to w ogóle bylam zaskoczona jej podejściem.stale doszukuje się że ja cos robię nie tak,widzi że jestem pewnie mało pyskata,że wystraszona o to dziecię jedzie po mnie.w poczekalni siedzą ludzie,mala wiocha a taa po nazwisku.
byla taka sytuacja że bylo wazenie w pampersie a ona cos mowi i zapomniala wagi po czym bierze Kinie ubraną w body i kladzie na wage.
ok
pare tyg poxniej ja przygotowalam dziecko do wazenia a pelegniarka mowi że moze być w body a ostatnio na wizycie przygotowalam Kinie też w body i lekarka do mnie,że co ja robie ,że ona nigdy nie ważyla dziecka w body,ja mowie że tak bylo-nie dala mi wyjaśnic sytuacji tylko przy uchylonych drzwiach po nazwisku,,Pani O dlaczego pani tak kłamie....''myslalam że społone tak samo jak wychodzila z gabinetu t ze slowami,że ona tylko chce dobra ziecka i ją nie obchodzi,że ja się obrażam,w poczekalni ludzie pewnie juz gadają że źle sie dzieckiem opiekuje....
to że kupilam emolium a nie masc za 80zl na ciemieniuche to ona tylko to teraz przeciw mnie że na mleku na pewno oszczędzam.
zarzuca mi ,że nie stosuje się do jej zaleceń ze mam karmic co dwie godziny a ja jak zdarta plyta mowie,że kinga co dwie godz iny nie chce jeśćjak juz to co 2,5 godziny .
Ona nadal swoje,,że ja to nie obchodzi,ma jeść 760ml.
No osttnia wizyta była dla mnie najgorsza,

Mowie jej że skoro jest lepszy przyrost na mleku bebilon to może trzeba zmienić mleko?
Odp na to ,że nie,bo mala widac ma skłonności do alergii i nie może jej zmienić,że zastanawia się nad mieszanką jakąś specjlną żeby jej wbogacić.

Ja to rozumie że chce dobra Kingi ale ma podejscie do mnie jakby mnie na tym nie zależało.
w poniedziałek odbieram wyniki i jadę do innego pediatry...nie chce na to ważenie w srode do niej jechać.
Nawet mi przyszlo na myśl,że jak ona taka jest to pewnie jest w stanie nastac na mnie opieke spoleczna bo sobie ubzdurala że ja dziecko glodzę :no:

reklama
Nisia: Ale się wnerwiłam, Co za baba. W ogóle jej nie słuchaj!!! Mojej koleżanki córeczka jest najmniejsza z lipcówek, malusio je i jej lekarka nigdy jej tak nie powiedziała, a naprawdę jest kruszynka. Zmień pediatrę i to szybciutko, bo się wykończysz. Zdarzają się takie niejadki i prawdopodobnie Kinia taka jest, robisz wszystko co możesz i jesteś super matką a tamta baba - to szkoda gadać.
Ja dziś przeżyłam chwilę grozy, do tej pory nie umiem się otrząsnąć :( :-:)-:)-(
Poza tym jakoś się kręci, ja zmęczona, niewyspana bo Julka mi się wybudza 100 razy w nocy, Mamy 4 ząbki. I Julka ma taki dziwny katar, inny niż ten ostatnio. Zwłaszcza jak leży i pije mleko. Jak jest na brzuszku, lub w pionie to nic nie ma. Mąż jest chory więc albo to od tego albo od zębów. Po paracetamolu lepiej śpi, więc co jakiś czas dostanie, bo ją boli. A jak wygląda zapalenie oskrzeli?
Coraz lepiej huśta się na kolankach ale niestety na razie nic więcej :-( Nie umie jeszcze podnieść rączki będąc jednocześnie na kolanach, więc chyba jeszcze troszkę poczekam. Choć siłę ma sporą o czym się dziś przekonałam :baffled:

Nisiao nie przejmuj sie lekarka! Kamila mi teraz je po 90 ml a czesto zjada 60 i wiecej nie chce co 2-3 h. A ile jest starsza od twojej corki. Zmien pediatre. Przybiera a nie spada na wadze, wiec dla mnie podejscie lekarki jest conajmnie dziwne. Na wadze też nie przybiera dużo, teraz waży 6600g i lekarka powiedziała, że przybiera prawidłowo (przez ostatnie 3 miesiące przybrała mi 800g). Na ciemieniuchę możesz spróbować oliwki z pestek winogron(kupujesz w spożywczaku i ją musisz zagotować), wlewasz do buteleczki i korzystasz jak ze zwykłej oliwki. Ja na godzinę przed kąpielą smarowałam dokładnie główkę, zakładałam cienką bawełnianą czapeczkę, i po kąpieli wyczesywałam. Przy synku szybko się jej pozbyłam. Za to Kamila już ma teraz trzeci czy czwarty raz.

Ostatnia edycja:
Ja tylko na sekundę... Ogarnę w pon.
NISIAO na ciemieniuchę tylko wazelina. Smarujesz główkę, 2h przed kąpielą. Tak grubo. Potem myjesz. Ale wazelina i tak zostaje. I rano ją wyczesujesz. Odchodzi platami. Moja Oliwka miala ją ogromną z racji alergii. Zeszła po pierwszym zastosowaniu i już nie wróciła...

Dziewczyny, ja na szybko z problemem. 3 miesiące po porodzie, lekkie różowe plamienie. Pojawiło się w pt wieczorem, myślałam, że to preludium pierwszego okresu, ale nie rozkręciło się. Wczoraj bez plamienia. Dziś rano znowu było ale już przeszło. Co jest? Umówię się jutro do gin ale ona dopiero w środę przyjmuje. Dodam, że to na pewno nie po przytulankach, bo się jeszcze na przytulanki nue zdecydowałam.

Ja to już w ogóle nie wiem kiedy moja @ przyjdzie.Jeszcze nic nie przyszło a rodziłam 22 stycznia.
poza tym nie wiem czy ma to jakieś znaczenie jak miałam cc :confused:
trochę się niepokoję

oczywiście przytulanki odpadają,bo się najzwyczajniej w świecie boję,czekam na @ i mam brać tabletki anty.

teraz się skończyło takie wylajtowane podejście do przytulanek,bez stresu o wpadkę ;-)przynajmniej na razie :):-)
tak samo kiedy po0 cc można ćwiczyć,ja slyszalam że po 2 mies można by było.

nisiao nie wolno im wywoływać po nazwisku - ustawa o ochronie danych osobowych... u nas wywołują po imieniu w przychodni gdzie mam lekarza rodzinnego, owszem, u pediatry po imieniu z nazwiskiem ale robią to z naruszeniem prawa. nie wracaj tam na żadne ważenie a ta "pediatra" niech sama je co dwie godziny. niestety mam wątpliwości co do wiedzy medycznej tej pani, która leczy swoje frustracje przy pomocy takich zagrywek. to prośba a nie porada - nie chodź tam z dzieckiem. co do @ - ja miałam cc 29,07 a @ nie ma :-) niestety u mnie to nic dziwnego i pewnie znowu będzie wywoływana :-( ja nie chcę już więcej antyków, nic nie biorę, a przytulanka są bez zabezpieczeń, nie sądzę, że wpadka mi grozi, szanse na to nikłe, jednak kwas foliowy borę, mąż zresztą też:happy: .

kat - być może @ ale gin niech Cię obejrzy czy wszystko ok. ja plamiłam przez pełne 6 tygodni po cc i nic więcej nie było.

Ostatnia edycja:
Plenitude absolutnie tam nie pojdę,jeszcze wcześniej się wahalam,żeby iść zobaczę co mi powie,ale niech tak Kinia akurat przybędzie więcej na wadze-co będzie dobre,ale pediatra od siedmiu boleści weźmie to na przeciw mnie,że się niby wystraszyłam i zaczęłam dziecko karmić-bo ona ewidentnie powiedziała,że ewnie nie dokarmiam dziecka.
Tyle tylko,że robilam tam badania posiew z moczu oraz ogólne badanie moczu,no i mam nadzieję,że oddadzą mi te badania...
Jutro dzwonie do innych przychodni,bodajże raz w roku można zmienić przychodnie,ja rownież zmienie
Mimo to po tych jej komentarzach i po nazwisku zwracania się do mnie,to pewnie i tak pół wsi-jak to bywa w małych miejscowościach dyskutuje na mój temat.
Nawet opIERDZIELILA MNIE ,ŻE pierwszy posiew z moczu wyszedl źle,pielegniara kaala mi amoczyć w moczu ta paleczke a pediatra twierdzi że mialam polać to moczem.
Ciekawa jestem czy teraz wyjdzie dobrze ten posiew.
Oby wyniki były dobre i spierdzielam stamtąd

reklama
Do góry