reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

karola jedz na ip. niech sprawdzą a ty sie uspokoisz ze to nic powaznego. z jedzeniem to sproboj puscic jej bajke jej ulubioną na którą gapi się i ani nie mruga... michal czasem tak musi byc nakarmiony, wtedy sie "zawiesi" i je a jak sie buntuje to mu bajke zatrzymuje i mowie ze jak ugryzie to na pewno dalej bajka poleci... jeszcze sie nie pokapował ze to ja naciskam pilota :rofl2: i działalo u nas tez ukladanie klockow, malowanie (malowala jak on jadł a jak nie jadl to przerywalam malowanie az ugryzl), klocki to samo układaliśmy rozne wieże)

reklama
Kat w 8 tyg życia następuje jeden ze skoków rozwojowych:
"7-9 tygodni (wzory)
Dziecko w 8 tygodniu zaczyna rozróżniać wzory w dźwiękach, zapachach i smaku. Zauważa też, że jego dłonie należą do niego. Dziecko zaczyna mieć kontrolę nad swoimi ruchami, ale nadal są one nieskoordynowane."

A jak kupka? Nadal zielona czy to był jednorazowy traf?

Karola, jak dzisiaj? Zaglądam w oczekiwaniu na wieści.

Asta, tak właśnie przyszło mi do głowy, że skok, bo zaczął wydawać dźwięki do zabawek na bujaczku a przy cycu nie leży jak kłoda tylko majstruje przy nim łapką.

Kupa dalej zielona, jak galaretka, z mnóstwem śluzu, i znalazłam plamkę krwi, Wieczorem mam wizytę u lekarza. Nic poza tym mu nie dolega, tj. nie ma gorączki itp. Ma lekką wysypkę na polikach, nie wiem, czy to alergiczne, czy ciąg dalszy trądziku. No i zaczątki ciemieniuchy. Nie muszę chyba pisać, że się potwornie martwię.

Loi, u Was wszystko w porządku? Nie odzywasz się.

Kurcze myslałam że chciaż tutaj się Karola odezwała. Pisalam do niej rano i nic, cisza. Mam nadzieję że przeszło już Ali.
Kat na ciemieniuchę polecam wazelinę. Schodzi jak szalona:-D Oliwka miała okropną z racji alergii a pieknie zeszła po wazelinie:tak:

karola , czekam na wieści o Ali ....

kat , jak czytam , to mi się nóż w kieszeni otwiera , normalnie mi ciebie szkoda ze przez ludzi wokół nie masz spokoju zeby cieszyc sie macierzynstwem. choroby sa i beda , nie ma co od razu wpadac w panike i co gorsza szukac winnego bo nie tedy droga.
mój milan kaszle , kilka dni temu kaszlały dziewczyny .... i co ? mam obarczyc je za to , ze go zaraziły ....
trudno , trzeba przechorowac bez nerwów i stresów .
milam sie jeszcze pozalic na babcie milana ,ze odwiedza go raptem raz na miesiac , ale jak czytam o babci stasia , to juz nie bede biadolic...

juchu , jak kamilka ?

dziekuje kochane za wsparcie wiec tak: na 50% trzydniówka choć jest już za "stara" na nią,bo to występuje do roku czasu,w morfologi poziom leukocytów też nie był niski...raczej wykluczona.najprawdopodobniej reakcja alergiczna na KLACID,który wypisała jej laryngolog jak sie okazuje niepotrzebnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...dziecko zdrowe.wysoka temp to u nas poraz kolejny objaw ząbkowania jesli to nie była trzydniówka...ma dostawać allertec i wapno i powinno być ok.co do jedzenia to nie je,bo w ostatnim czasie za dużo dostawała leków.mam wyeliminować całkowicie cukier z jej pokarmów tzn żadnych owoców przez jakiś czas,tylko woda przegotowana,żadne soki,a już wogóle przekąsek,ciastek,batonów,cukierków,wafli itp.ma mały żołądek i należy do grupy niejadków i je tylko żeby przetrwać,a do przetrwania wystarczy jej np wafelek i na 4,5h ją syci:szok::crazy:...żadnego podjadania między posiłkami i muszę zacząć ją uczyć nie jedzenia mleka w nocy,bo jest za dużą panną na to aby jeść mleko w nocy:szok::baffled:... dziś po tej wycieczce do dr i drzemce na dworzu zgłodniała.przetrzymałam ją choć była głodna i obiad zjadła ładnie:happy2:.

pati.b.to co opisujesz u nas nie działa:sorry2:.ona musi byc poprostu głodna.żadna bajka nie pomoże czy zabawa.

kat kurcze nieciekawie...alergia jak nic wg mnie...

co do różyczki-szczepiona byłam,ALE NIE CHOROWAŁAM... moja siostra też była szczepiona i CHOROWAŁA...wiec o kant dupy te szczepienia.dziś dr mi powiedziała,że jakby Ala była zaszczepiona to nie musiała bym się martwić,że to mogła być różyczka na co ja jej powiedziałam,że moja siostra szczepiona była na wszystkie choroby zakaźne i wszystkie przeszła,a ja mimo szczepień nie chorowałam na żadną zakażną chorobę...wczoraj nawet sprawdzałyśmy sobie w starych książeczkach zdrowia...

kochane mam pytanie: mialam mieć jutro usg połowkowe,ale mąż zmienił prace i nie mam z kim jechać i musiałam to przełożyć na 13go...wtedy będę w 21tc i 1 dniu.czy to nie zapóźno???

kochane mam pytanie: mialam mieć jutro usg połowkowe,ale mąż zmienił prace i nie mam z kim jechać i musiałam to przełożyć na 13go...wtedy będę w 21tc i 1 dniu.czy to nie zapóźno???
KArlcia do 23 tyg skończonego czyli 24 robi sie prenatalkę, czym pózniej podobno lepiej.Ja robiłam w 22 i cała pozakrywana ale terz beznadziejna lekarka robiłą
3 dniówka kochana do 6 roku sie moze zrobić kilkakrotnie wiem z doświadczenia po córce od brata czy, mojej przyjacióki córka miala teraz 3 raz.Moja pediatra pracuje na sor i powiedziala to samo

Byłam u lekarki i dowiedziałam się co najwyżej, że przy karmieniu piersią tak może być i jeśli mały przybiera i jeśli ma apetyt to wszystko ok. Obejrzała kupę, obejrzała Stasia i kazała się nie martwić tylko obserwować i za tydzień przyjść na ważenie. Hm... No nie przekonuje mnie to. Jutro zbadamy tę kupę.

Ostatnia edycja:
reklama
kaira no mnie tez sie zdaje,że to trzydniówka...wszystko pasuje...gorączka 40st przez 3 doby a na czwartą wysypka...nio ja bede miala 21tc to myślisz,że normalnie mi zrobią?

kat...mnie też to nie przekonuje...u nas dopiero trzecia dr postawiła diagnoze,że alergia na białko mleka krowiego/skaza białkowa...położna mi powiedziała,że lekarze często nie mówią,że to alergia,bo jest przekonanie,że dziecko do 3mż nie przejawia objawów alergi..bzdura...a powiedz kochana czy Staś jest spokojny? jak on sie zachowuje? bo Ala to płakała,wciąż się pręzyła,spinała szczególnie podczas jedzenia,ewidentnie było widać,że brzuszek ją boli no i miała zaparcia,a jak już sie udało jej kupe zrobić to zielona i ciągnąca...a co dr powiedziała na tą krew? no bo to już jest poważne...

Do góry