reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Bardzo mi przykro z powodu Szymona. Tak nie powinno się dziać... Moja wielka miłość w tym wieku również zmarła, wiem zatem, jak okropnie czują się teraz jego najbliżsi :(

W zasadzie nie wiem, jak emolienty mają być dobre. Np.takie oilatum ma w składzie ciekłą parafinę. Tylko. A wszędzie trąbią, żeby tego składnika unikać w kosmetykach...

reklama
dlatego my kupujemy emolienty apteczne albo Ala ma maście które są wykonywane na zamówienie.teraz jej skóra jest już w lepszym stanie,bez plam.jest szorstka,ale sądzę,że taka już będzie.zresztą ja też jak sie nie posmaruje oliwką,balsamem,kremem to mam uczucie ściągania,swędzi mnie całe ciało i skóra jest sucha

kwiatuszku bardzo bardzo mi przykro:((((
[*]
[*]
[*] dla Szymona. Wyrazy współczucia dla całej rodziny.Znajdźcie w sobie siłę na przetrwanie żałoby,bólu...Nigdy tego nie zrozumiem dlaczego dzieci czy młodzi odchodzą...

kwiatuszek, najlepsze życzenia dla Oliwki :tak: jeśli chodzi o Szymona to modlitwa jak najbardziej.. współczuję..

karola &&&& żeby udało się z tym dofinansowaniem i działalnością. Objawy są trochę inne niż u synka emy, eeg wyszło dobrze jednak to nie gwarantuje braku padaczki - ona ma wiele odmian, wystarczy, że dziecko się zamyśla i to może być atak. to co mała ma to może być niedojrzałość układu nerwowego. oby..

matita ja korzystam z opisów na tej stronie Sroka o....: Kremy "Emolienty" w dziale analiza masz różne kosmetyki i kremy dla dzieci - przeciwsłoneczne również. Poza tym są nawet opisy kremów bb dla mam karmiących, nie wszystko złoto co się świeci, hehe. Ja używam pieluszek pampers premium care od początku, teraz weszłam na rozmiar 4 i na dzień używam zwykłych zielonych pampków a na noc premium care. biedronkowe dady są robione przez firmę produkującą pampersy tylko sprzedają to biedronce pod logo dada. chusteczki do pupki kupuję w netto - różowe - po przeczytaniu analizy ze strony, która podałam zamieniłam pampers sensitive na netto. w torbie do wózka mam rossmanowskie żółte chusteczki - nasączone olejkiem - czyszczą i nawilżają, są trochę suche, ale super się sprawdzają w przychodni lub po prostu poza domem. do kąpieli tylko ziaja med z apteki - na problemy atopowe. mąż ma i bałam się tego u Zojki, miała suchą skórę na stópkach i rączkach na początku ale przeszło. plus tego kosmetyku jest taki, że używam tylko tego, żadnych mydeł, oliwek - wlewam do wody, kąpię małą i wycieram, nic więcej, pani w aptece stwierdziła, że nawet zdrowe dzieci bez atopii mogą tego używać. pampki małej nie uczuliły więc nic innego nie testowałam. sudocremu nie używam, farmaceuta do pielęgnacji polecił bepanthen jako wg niego najlepszy pod kątem składu, używam, raz od kwaśnej kupki pojawiło się zaczerwienienie i kilka krostek, po jednym smarowaniu nic już nie było, ale ja używam bepanthenu po każdej zmianie pieluszki, można kupić taniej na allegro lub w promo zestaw mały plus duży w cenie dużego. krem na niepogodę mam z hippa.

byłam dziś u pediatry, powiedziałam co myślę, co zaobserwowałam. zrobimy jeszcze małej badania z krwi ( z żyłki - nie widzę tego ) - elektrolity, tsh, morfologia. szczepienie zawisło w powietrzu. na podcięcie wędzidełka mogę iść po dwóch dawkach na wzw b.

Ostatnia edycja:
Karola1388 mój beze mnie też nie zaśnie a dzisiaj ryk rano, że do babci ma iść, ja mu musiałam tyle jego samochodów i książeczek napakować do plecaczka jego żeby poszedł bez histerii. Pulneo ma na ulotce, ze od dwóch lat.

Matita nie ma co duzo kupowac, bo nie wiadomo co podpasuje, tak jak dziewzyny piszą dobrze jest nazbierać próbki.

Kwiatuszek
[*] i sto lat dla córci

Co do parafiny to też uczula, ale są emolienty na parafinach sojowych albo jakieś inne, one sa delikatniejsze, u nas sprawdzała się tylko aderma ale ona działa też przeciwzapalnie a teraz wystarczy ziajka. znowu do kąpieli mamy hippa ale mleczko już nie pasuje. Np moje ulubione emolium też uczula moje dziecko.
No i oliwki tylko na mokrą skórę się używa, bo inaczej zatyka pory.

kat to się zdarza, moja na próbkę dady zareagowała mocno czerwoną pupą, nie wiem czy to uczulenie bo bepanthen i zmiana pieluszki pomogła, a nie próbowałam więcej. uczulenia się zdarzają ze względu na to, że nasączają pieluszki jakimiś "balsamami".

dziewczyny pomózcie.Ala od wczoraj nie zabardzo chce jesc...miała kiepski dzien,marudziła,nic jej sie nie podobało...noc mineła ok,ale nad ranem dostała temperatutre 39st....dała jej ibum przeszło,ale po jakiś 30-40 minutach zwymiotowała...jest marudna,blada,nie chce jesc,pokłada się...dzis po południu jest nasz pediatra zastanawiam sie czy jechac.do wczoraj dostawała antybiotyk.od czego ta temperatura??

no chyba jest troche lepiej...zjadła śniadanie,zaczyna się bawić,trochę wygłupiać...ale zastanawia mnie skąd taka temperatura skoro jeszcze wczoraj wieczorem dostała antybiotyk...wprawdzie on jej wogóle nie służył,bo rozwolnienie po nim ma,ale dostaje probiotyki.lekarka powiedziała,że pokasływać jeszcze może dopóki nie pozbędzie się wydzieliny...ale osłuchowo już ok...zastanawiam się też czy to ma związek z wczorajszym dniem,z tym,że nie chciała jeść,była marudna mimo,że pół dnia poza domem...będę ją obserwować,zobaczę czy sytuacja za kilka godzin się powtórzy jak ibum przestanie działać...mam nadzieję,że nie.miałam isć z nią dziś do mamy...narazie pogoda nie sprzyja,jest pochmurno,ale jeśli się rozpogodzi to co? siedzieć z nią w domu? miałam też iść rano do labu zrobić badania zlecone przez gina,ale pojde jutro.dziś nie będę już jej zostawiać z teściową...

pleni
dziękuje.oby twoje kciuki przyniosły rezultaty

reklama
Karola jeśli ma gorączkę, to ja bym z nią nie wychodziła. Teraz same paskudztwa w powietrzu... Mam nadzieję że ibum zdążył się wchłonąć zanim zwymiotowała... Nie wiem co Ci poradzić bo sama nie wiem co bym zrobiła.
Ja też dziewczyny mam problem. Bo jutro mamy pogrzeb. Oliwka ma kropelki z antybiotykiem do uszek bo pediatra ni8e mogła jednoznacznie stwierdzić czy ma zapalenie, bo miala czerwone ale moglo byc od płaczu. Więc kroplimy sobie. Nie ma już od wtorku wieczór gorączki. Mogę ja wziąć i zawieść do teściowej na czas pogrzebu? Czy lepiej zostac z nią w domu?
Karola kciuki za rozkręcenie biznesu :)

Do góry