reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
czarna ja za emcią - buziaki dla Milana z okazji 8 miesięcy :)

prija ona sobie wybiera i zazwyczaj robi nie to co trzeba.. teraz na brzuchu pupa mocno w górę, prostuje nogi i pupa leci gdzie chce lub na kolanka i potem mobilizuje rączki tak jak na linku który wklejała bett się buja. rehabilitantki już też zaczynają to u niej ćwiczyć bo nie ma przeciwwskazań, jak chce i oceniły czy da radę więc ich zdaniem można już jej pomagać jak tak bardzo chce - podczas ćwiczeń ma takie bujaki na zachętę :-D w lewo główkę średnio trzyma prosto, zaczęła w końcu łaskawie łapać stópki, nadal obi mostki na głowie za co rehabilitantka ją "ochrzania" a mała się śmieje i robi swoje.. kombinator alpejski i tyle, też jest leniuch, gaworzyć by już zaczęła a nie tylko piski, okrzyki, plucie i prychanie.. idziemy do logopedy w przyszłym tygodniu na kontrolę to od razu ma sprawdzić co z tym gaworzeniem. Poza tym dziecko rozwija się we własnym tempie, nie ma idealnych dzieci wg norm - tak przynajmniej twierdzi Paweł Zawitkowski :-) jak trzeba pomóc to rehabilitacja ale wszystko zależy od maluszka, nic się nie martw, zaufaj swojemu dziecku.

emcia ja tam i przed ciążą tak nie wyglądałam :-D jak one więc łaskawie zaakceptowałam swój wygląd i już się nie kopię. wyglądam jak przed ciążą tylko mam uśmiech przy bikini i kreskę bladziutką jeszcze na brzuchu, ale już znika, bez tego nie widać, że w ciąży byłam ;-) te babki mają tyle kasy, że czasem im odbija heheh
ps. jakie kaszki podajesz małej? może holle? szukam czegoś dla małej, nie chcę tych z marketów bo to sam cukier z maltodekstryną, zastanawiam się nad holle lub taką bez dodatków a będę dodawać sama owoce lub deserki do smaku by pominąć to co w składach podają w 3 rzędach :confused2:

Ostatnia edycja:
Pleni jak miło widzieć Twoje posty:))))) Ja kupuje kaszki Holly lub Sun Baby,to samo kleiki,choć mam tez kleik kukurydziany i ryzowy te zwykłe dostępne w każdym sklepie,nestle chyba.Dodaje do nich owocków ze słoika-lekarze mówią,ze bezpieczniejsze niż jakieś owoce z targu.
Kurde i zastanawia mnie to gaworzenie,bo moja co chwile uczy sie nowych dźwięków i raz przez 3 dni robi :bababababa,a innym razem samo: a a aa, yyyy yy albo wrzeszczy... to jest to gaworzenie czy nie?heheheh

emka01 - to jest gaworzenie, ale lepiej jakby to brzmiało aguaguagyyijaklmsjahdladadkjsdjka :-p

Kwiatuszekk23 - my mamy ten co bett tyle, że w wersji uboższej Little Tikes Pies na biegunach BUJAK Piesek 171598 i też sobie go chwalę, nie mogę powiedzieć, że nie, zalety już bett wypisała, plus jest taki, że jest na dłużej zdecydowanie niż ta kaczucha.
Ja zachorowałam na fotele bujaki wiklinowe dla dziewczyn, nie takie standardowe duże, tylko dużo mniejsze, odpowiednie dla nich, Weronika mniejszy, Adrianna troszkę większy, ale chcę by im posłużyły z dobre 3-4 lata, mam już namiar do pana wieś obok i umówiliśmy się na kwiecień. :-) Potem liczę, że je odsprzedam właśnie. :-)

No to cholera musze stwierdzić,ze dziecko mi się uwsteczniło,bo kiedyś więcej gaworzyła....

emka mała zjadła odrobinę ziemniaka ze szpinakiem plus cyc i właśnie przysypia na moim lewym przedramieniu a ja prawym piszę:-D:baffled: właśnie tak jak piszesz kleik może być jednak smakowych jej takich nie dam, wczoraj w tesco mąż pękał ze śmiechu gdy czytałam składy kaszek, oczy jak żarówki 100 wattowe miałam.. holle są w niektórych Piotrach i Pawłach, sprawdzę dziś w naszym, zamówiłam w nocy laktator elektryczny medela swing i zamierzam kaszki na swoim mleku robić.
fajnie, że mała gaworzy już, moja jak już coś przypadkiem stęknie to jest niepowtarzalne - ba lub ulubione nie lub końcówka z tego co napisała lili:-D.. czekam i jak głupek powtarzam do niej mama, tata, baba.. pewnie ma mnie za jakąś oszołomkę:-D patrzy na usta, robi coś swoimi ale to tyle.. :happy2: uśmiechnie się rozbrajająco i od kilku dni wystawia ozorek przy tym.. czaruje matkę zamiast pogaworzyć;-) moja jak głużyła dwa razy wyszło jej mama - byłam w ciężkim szoku, wiem, że to przypadek ale od 3 miesięcy nic, piszczy, pluje, prycha, płucze gardło śliną, wyje, ślini się choć dziąsła różowiutkie cały czas, ale wcześniej było dużo lepiej..;-)

lili ja bujany dla siebie chciałam ale jakoś tak sporo kosztowały i zapomniałam o nich trochę;-)

Ostatnia edycja:
hej,
Pleni spryciula z Zoji. Moim guru jest P.Zawitkowski.Widze, że szykujesz się na wprowadzanie nowych pokarmów. Folia malarska kupiona?:-D
Kaira niby po porodzie te wypadanie włosów,ale mi to normalnie garściami wypadają. Z Alą aż tak mi nie wypadały dlatego mnie to martwi.
Kwiatuszku ja mam takiego konika Konik na biegunach kółkach 2 w 1 buja i jeździ PL (3912380747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i u Nas był to hicior, jak wyrosła to kupiłam zwykłego na biegunach i już takiego sząłu niema. A kaczka śliczna. Kupiłabym ją.
Emka gratuluje postępów nocnikowych.

Ja dzisiaj w zlym humorze. Byłam u neurologa i czekałam na swoją kolej 4,5 godziny. Prawie padłam z głodu, a piersi myślałam, że mi eksplodująi padam na twarz, jakbym niewiadomo co robiła.

reklama
Pleni! Tęskniłam!!! Jeju, Ty naprawdę nie wczoraj rodziłaś? To serio pół roku temu było? Jak to? Choć w sumie mój syn niby ma miesiąc.. Też nie wiem, kiedy to się stało. Czas zaczął mi okrutnie uciekać. Piszę do Was ze Stasiem na kolanach, bo co próbuję go odłożyć, to słyszę przeciągłe "mamo, przytul!!!"

Pleni, jakie są plany na drugie dziecię? Mogę z ciekawości też spytać o Twój wiek?

Ja teraz przejmuję pałeczkę od Nisiao w kwestii panikowania. Trudno się jeszcze jakoś tak porządnie przyjrzeć ślepkom u takiego malucha, ale mam wrażenie, jakby... hmm, jak patrzę na tęczówki to na powierzchni widzę tak jakby.. Jakby spojrzeć sa kałużę, w której ktoś rozlał odrobinę benzyny, jakby się taki film na wierzchu zebrał. To normalne? Czy nienormalne? Czy ja jestem nienormalna?

Rozczulają mnie 2 reklamy ostatnio. Ta z Adamczykiem i Bohosiewicz, Eurobanku i ta z "i tak się wyśpisz" Ikei. Ktoś miał mega pomysł :)

P.S. Czy wkładki laktacyjne były Wam potrzebne od początku, czy to dopiero potem człowiek zaczyna przeciekać? Miesiąc minął a mi nadal niepotrzebne, hm...

Do góry