reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Martusionek nie powiem bym dziś na seks nie liczyła:) hehe:)

ale znajomy przyszedł i M mu komp naprawia więc jeszcze forum przeglądam:)

JUlitko a ta sąsiadka to termin na kiedy miała?tez Jej zazdroszczę:p

reklama
nie wiem dokładnie Olu na kiedy, bo tak szczerze mówiąc to nie gadałyśmy, bo to nowi sąsiedzi i nie było okazji się poznać, ale wczoraj słyszałam jak jej mąż z kimś gadał przez telef, że jadą na porodówkę.ale była już z takim brzuchem, że podejrzewam, że to już termin był..a Agatka dobrze Ci napisała, że na wszystko przyjdzie pora i maluch sam wie, kiedy się pojawić;)

Wyniki glukozy 121,5 norma do 110....oj wiec wiem ze ze słodyczami to naprawde juz koniec do swiat poki co:rofl2:
Ewitka oj czemu odrazu masz sie bać kolejnego usg?? Nie mozna miec odrobinke dobrych mysli??
Carri, na moim wyniku pisze, że norma krzywej jest do prawie 140 (po przeliczeniu, bo mam w tych innych jednostkach). Ja sama miałam 114 i lekarz powiedział, że wynik piękny.
A co do USG, to moja malutka ma zdiagnozowaną wadę genetyczną, więc na każde kolejne szczegółowe USG czekam jak na szpilkach, czy nie nastąpiły jakieś niepokojące zmiany, nie pojawiło się wodogłowie, itp. Jest to potwornie stresujące. No a swoją drogą im bliżej lutego, tym bardziej się martwię jak to wszystko będzie, kiedy będą małą operować, co z karmieniem naturalnym, czy aby nie będą chcieli wyjąć ją za wcześnie i będzie za słabiutka (moja ciąża jest tydzień młodsza od OM) itp.

Ja tylko na chwilke ehhh spiaca sie robie, nic mi sie tez nie chce.....
Mąż na imprezie wiec nie wiem kiedy wróci i w jakim stanie :p
A ja wykąpana wygrzana leze juz w wyrku i ogladam tv
Dzis szkola rodzenia trwała 2 godzinki, mówila polozna o bólu pordowym i o hormonach a i mielismy spotkanie z pania konsultantka z Polskiego Banku Komórek Macierzystych , wiec jakos ten czas zlecial
dla chetnych podaje linka z informacja http://www.pbkm.pl/?gclid=CIuzy8m2v6UCFcKCDgodGXkfZg
Ja powoli znikam miłego wieczorku zycze a raczej juz nocki a jutro miłego weekendu i duzo ciepła :)

Hejka! Cofnęłam się tylko kilka stron, więc sorki, że wybiórczo:

Carri, super brzuszek :-)

Ewitka, mam nadzieję, że usg przyniesie dobre wieści!

Ola**, już niebawem doczekasz się Julka, ale póki co korzystaj z luzu i błogiego lenistwa ile się da!!! to są ostatnie chwile, które wolno płyną. Ja nie wiem kiedy mi 5,5 miesiąca od porodu przeleciało.

Martusionek, superek, że z serduszkiem wszystko ok :-)

GosiaLew, dobrze, że udało się sprawę diabetologa załatwić, szkoda tylko Twoich nerwów i straconego czasu, ale jest jak jest oby to był ostatni raz, bo jak nie to będziesz szukać "księgi skarg i wniosków" w LuxMedzie ;-)

Ewela, to oby wózek dobrze się sprawował :-) My chyba z zakupem spacerówki poczekamy do wiosny.
Tomaszek słodki :-)

Kaira, trzymaj się i jak nie ma innego wyjścia to leż. Jeszcze troszkę! Może będziesz miała tak jak Kasikz, że się wyleżała, a potem nawet szorowaniem fug na kolanach nie mogła wygonić Poli na ten świat ;-)

buziaki :-)

Witam z rańca.Dziś już lepiej sie czuję zwiększyłam dawkę tych leków i wszystko ok:) Takie głupie sny ostatnio mam że strach dziś np śniły mi się zielone wody płodowe, i ze ktoś mi mówi ze to przez smółkę. pól dnia wczoraj sprawdzam czy mi nic nie wycieka bo miałm mokro a potem ten sen.Już nic nie myślę bo nie potrzebnie sie dołuję. mój idzie jeszcze na 2 nocki a potem ma mieć 2 tyg urlopu to mam nadzieję że skończy mi w końcu ten pokój!. Życze Wam udanego week.
carri ślicznie wyglądasz:))))
Ewitko faktycznie zgrabny masz ten brzucho:)
Just79 dziękuję i pewnie masz rację:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam z rana:-) Jak ja się cieszę, że dziś nie muszę iść do pracy:-) Będę leżeć, poodpoczywam i zrobię pierwsze pranie dla Maluszka;-)
Ewcia, cieszę się, że wszystko dobrze, ale na pewno dużo strachu się najadłaś. Super, że już ruchy czujesz:tak:
Martusionek, cieszę się, że wszystko dobrze:tak:
kaira, oby skurcze się uspokoiły:tak:
Carri,śliczny brzuszek, mój K. tez fan motorów:-p
Ewitka, również śliczny brzuszek i mocno trzymam kciuki za przyszłe usg;-)
Gosia, no to nerwów się najadłaś z tą wizytą, też nie lubię jak ktoś mnie w ciula robi:dry: Co do ruchów, to ja uwielbiam jak mały się wypina i wierci:-D choć od paru dni tak się wyciąga i przeciąga, że sprawia mi to ból:baffled: wcześniej wiercił się bezboleśnie.
Ja z zakupami muszę przystopować niestety w tym miesiącu:-( Mamy przeprowadzkę więc jest na co kasę wydawać. Za to po świętach zawsze dużo promocji więc pewnie coś fajnego się trafi:tak:

reklama
Witam sobotnio:-)

Przeżyłam szok jak wstałam:szok::szok:

odsłaniam roletki a na dworze biało:szok::szok::szok::szok:
ciekawe czy odważę się wsiąść w auto:sorry2:
ogólnie zimą jeździłam, ale to nie byłam w ciąży...
a teraz wiadomo, że trzeba myśleć o wszystkim:tak:

Właśnie spojrzałam na swój suwaczek i jest nap. że Maluch waży ok 150g a mój w środę ważył jakieś 200:-D:-D
no to chyba będę miała sporego Brzdąca:-D:-D

Olu**
- jak tam? Sobota spokojna?

Carri- brzusio śliczny!

Martusionek- cieszę się, że wsio ok :))

Kaira- co za sen...

Jeżynka- Ty już 32 tydzień!!!:szok:

Ostatnia edycja:
Do góry