reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kairko leż leż i jeszcze raz leż!!!ból w kroku to norma mnie też bardzo bolało jakoś właśnie koło 32 a teraz to już mniej.
a brzuch twardniał bardziej w 28 niż później.mam nadzieję,że to wsyztsko fałszywe prognozy i ,że dosiedzi do terminu!

Daaa nadal w szpitalu... mała już mniej kaszle,ale ma nadal katar.Inhalacje jej robią,odciągają wydzielinę i dają antybiotyk.dobrze znosi pobyt w szpitalu gorzej z Daaa bo juz ma dość psychicznie.
Śle buziaczki dla brzuszków,dzieciaczków i was wszystkich mamuśki i ciężarówki:)

reklama
Ehhh zapomnialam sie zapytac jak czujecie skurcze, jak to jest, bo ja miałam miesiaczki prawie ze bezbolesne wiec boje sie ze bede miala z tym problem.... Czy bole w podbrzuszu mozna potraktowac jako skurcz???

Ola dziekujemy za wiadmosc od Daaa .... jak z nia bedziesz pisac to pozdrow ja od Nas i powiedz ze jestesmy z Nia i ze zyczymy duzo zdrowka dla Darii

Carri napisałam ,zeby ucałowała małą od nas wszystkich:)
a skurcze to ja tylko pamiętam z poprzedniej ciąży a raczej porodu.i to głównie ból pleców a nie brzucha prawdę mówiąc.

Juz jestem... serduszko w normie czyli bez wad ale rzeczywiscie jest pogrubiałe trochę ale lekarz powiedział, ze jeszcze może się unormować na takim etapie. Jak urodzę to trzeba będzie zrobić jeszcze raz echo serca dla Tomusia, całe badanie trwało 10 min. Oczywiście jak wyszłam to się rozpłakałam jak bóbr.
Dziękuję za kciuki!!!!
Idę odpoczywać!!!!

Martusionek widzisz ze strach nie potrzebny!! Super że wszystko ok a że pogrubiałe będzie mniej cierpiał na zawody miłosne:p
Carri rytmiczne napinania się brzucha, a po kilku sekundach napięcie znika. Czasami ma się wrażenie jakby chciało się kupkę.Tak można opisać skurcz, najczęściej w podbrzuszu. Mnie niestety ból idzie od krzyża do podbrzusza.są nie regularne dzięki bogu.
Olenko-dziękuje słońce i za wiadomości od daa też.

Wróciłam do domu w końcu, ale zaraz i tak wychodzę. Po wizycie u gina wszystko ok, umówiłam się na usg i mam 10 grudnia. W Lux Medzie byłam osobiście, bo do 15:00 nikt do mnie nie zadzwonił a po drodze miałam więc stwierdziłam, ze lepiej tak niż przez telefon. Wczoraj to też musiałam trafić na mało kompetentną recepcjonistkę, bo dziś bezproblemowo załatwiłam sprawę, tzn. umówiłam się na przyszły czwartek (bo ta diabetolog tak tylko przyjmuje), no więc to zawsze lepiej niż czekać 3 tygodnie.

Martusionek widzisz, że wszystko jest ok, super.

Martuś, cieszę się z optymistycznych wieści:tak:
Gosia, a ja już widziałam jak awanture robisz w recepcji;)
Carri, u mnie skurcze macicy, to tak odczuwam, że środek brzucha-tak jakby wokół pępka-robił się twardy i kształtu piłeczki.uczucie jak skurcz łydki tylko mniej bolesne.jakbyś mięsień napięła,np biceps;)

Czesc dziewczyny

ale wtopa, dopiero co zauwazylam watek o rozpakowanych :sorry2::zawstydzona/y:

Just ,ale Twoj maluch ma duze oczka,ojj cos czuje ,ze ciekawski on bardzo hihi :-D

Mysza ,ale obładowałas to łózeczko hihi teraz to jest na co tam patrzec :-)

Kurde nawet nie wiedziałam,ze Daa juz urodziła,a zdjecie gdzies pokazałą małej? :blink:

A co tam jeszcze Pati, tenn wozeczek co chcesz zakupic to moja kolezanka go ma i bardzo sobie go chwali, prowadzilam go i musze przyznac,ze jest extra.

Dziękuję za opinie co do xlandera :tak::tak: Juz kupilam go na allegro , torba, spiwor, oslonka na nozki, pompka, folia i zaplacilam 950zł to chyba spoczko uwazam i kolor brazowy wzielam. Dojdzie pewnie w pn albo we wtorek , kurcze,a tak bym na spacer poszla,a tu lipa .

Zdjęcia Tomaszka mozecie podejrzec na aguagu . Wlasnie uspilam go,a juz tak jęczał i płakał ,ze nie mam siły na nic.

Martusionek uff! bardzo się cieszę!
Gosiu dobrze ,ze wszystko ok i ,ze udąło Ci się załatwic w tym lux medzie.w przyszły czwartek termin mi wypada:)
Ewela pewnie ,ze foty popodglądamy:) a co do porodów to Daaa a potem niucha jeszcze:)
kairko ja wierzę po porstu ze dasz radę do skończonego 37 chociaż

no nic spadam trochę z M pobyć bo właśnie wrócił.jutro moze go wyciągnę bombki kupić:)

reklama
Ola a ja pamiętam czemu ty tak idziesz M witać a przytulanki na wywołanie:-):zawstydzona/y:

Gosiu cieszę się że wizyta udana i czekamy na twoje USG

A mi chyba nerwy odchodzą bo spać mi się chce nie miłosiernie. A jeszcze dziś byłam na zakupach i wygrzebałam na ubraniach używanych spódniczkę z H&M ciążową za 10 zł a na allegro tka sama używana 50 zł:-D
A jutro zakupi :)

Ewela co dajesz Tomaszkowi na porost włosów bo ma takie śliczne bujne loki:-D:-D:-D

Miłego wieczoru życzę wszystkim!!!!!

Do góry