reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Olu- może M. myślał, że Go przestraszy i wyjdzie:-D:-D

Pati- niestety Edyś nic mi nie odp więcej...
mam nadzieję, że się nie gniewa za to, że nap. co u nich...

Pati - nie biorę witamin, teraz chciałam kupić i zacząć łykac, ale jak ma być jeszcze gorzej to ja podziękuję

Ewcia - myślę, że Edyś się nie gniewa, tylko mimo wszystko dla Niej to trudny okres i pewnie skupia się na każdym dniu, przecież Jej Synek to największy cud wśród naszych bb-dzieciaczków, nie potrafię sobie nawet wyobrazić co Ona czuje, codziennie o nich myślę i trzymam kciuki za Maleństwo, nawet A. jak powiedziałam mu to był w szoku i mówi, że nie potrafi sobie wyobrazić, wyciągnął przy tym rękę przed siebie - ech chwyciło mnie za serce w tym momencie

Dziewczynki Edytka słodziutka ma dziewczynkę. Już dwa razy o niej dzis pisałam.
Wszystko fajnie Ola81 nie denerwuj się tylko, że Słodziutka a EdyśG to dwie inne dziewczyny :) EdyśG urodziła w 28tc chłopca 550g stąd to poruszenie u nas i trzymanie kciuków innych niż za dzieciaczki urodzone w terminie.

Ale naskrobałyście:)
Martusionek Julitko - byłam u lekarza, mała na swoim miejscu, wygląda że wszystko ok ale najprawdopodobniej to przez to zmniejszanie leków(fenoterol).Śluz zgęstniał i były domieszki brązu ale nie krwi, wiec spoko. Do tego boli mnie krocze jakby na niego coś naciskało(pewnie moja kluska). W czwartek dokladnie będziemy gadać na temat cc, bo obawiają się że do stycznia nie wytrzymie. MA dziś konsultować z lekarzami w szpitalu w którym mam rodzić a tam pracuje do kiedy te leki i clexane.Gdyby mi odeszły wody (nie powinno się tak stac ale zawsze może )odrazu do szpitala. no i leżeć a niby co ja robię całe dnie:( . Ja wiem ze w ty okresie macica się przygotowuje ale przy takiej dawce leków nie powinna.Ale natura naturą no i moja masa!!Już nie marudzę bo mnie kopie.
Lili- ty zawsze na straży i ładny kubeczek Adzie kupiłaś:)Lili na zaparcia sok z kapusty kiszonej napewno pomoże
Oleńko wydaje mi sie ze tu nawet sex nie pomoże Małemu jest poprostu cudownie u Ciebie w brzuszku!
Agniesia to już 12 tydzień i dziekuje:)
Agnieszka- no to dalej się męczysz z ząbkiem
Ewcia kciuki bardzo mocno zaciskane
Carri kiedy ty sie opanujesz kobito??? Daj sobie luz na te sprzątanie czasem w życiu musi być nieład artystyczny w domu.
Wiolka kaatka języnka, co u was??

Hej dziewczęta
Jestem ciut zajęta (jutro zjazd, a praca w polu) ale daję znać, ze żyję. Synuś kopie, już dosyć regularnie rano i wieczorem (czekam na jeszcze). Uwielbiam te momenty.
Widzę, ze Ole jeszcze w dwupaku:)
Pozdrawiam Was wszystkie.

reklama
Witam popołudniowo .....
Mam chwilke czasu zanim wyrusze dzis samotnie na szkołe rodzenia wiec zagladam do Was:-)
Dzis odebralam wyniki moczu i badaniu cukru :sorry2:

Wyniki glukozy 121,5 norma do 110....oj wiec wiem ze ze słodyczami to naprawde juz koniec do swiat poki co:rofl2:
Co do moczu no cóz :
białko - opal,
składniki mineralne - nieliczne szczawiany wapnia, liczne p. sluzu ,
nabłonki - pł.1-3 wpw
krwinki biale - 4-8 wpw
krwinki czerwone - św.0-3 wpw, wył 0-1 wpw
Czyli zielona z wyników jestem :confused:

Ewitka oj czemu odrazu masz sie bać kolejnego usg?? Nie mozna miec odrobinke dobrych mysli??

Kaira24 to wypoczywaj ile sie da, mam nadzieje ze skurczy dzis nie beda... A swoja droga jak odczuwasz te skurcze, bo ja wiekszosc swoich miesiaczek miałam bezbolesnych i nie wiem za bardzo na czym mam sie skupic i kiedy mam wiedziec ze to skurcze....
Pieknie napisałas "ze czasem w zyciu musi byc nieład artystyczny "....:-)

Ewcia3004 ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze, ze dzis lepszy humorek masz i ze synus daje ładnie o sobie znac:-)

Martusionek trzymam kciuki za badanie nic sie nie bój !

Ola81 z utesknieniem czekam na wiadomosc ze synusia masz juz przy sobie!!

Annas81 ciesze sie z kopniaczków jakie czujesz:tak:

Agniesia82 jak masz plamienie t duzo wypoczywaj i lez

Pati no to miałas niezły ubaw z meża :-) Kupa smiechu na poczatek dnia, nie ma nic lepszego:-D

Julitko - juz nie bede tak latac i sprzatac, obiecuje :happy2:

Ola no to faktycznie piekny sen miałas, sen który na dniach sie spełni:happy2: Co do pogaduszek Twojego męza do brzuszka to na miejscu dziecka bym sie wystraszyła takich opowiesci:rofl2:

Co do zakupów to wiem na 100% ze przyszła chrzestna mojego dzieciatka kupi Nam wyprawke do łózeczka + rozek
Nosidełko mamy miec od mojego szwagra , chyba ze kupimy wózeczek ktory ma w zestawie nosidelko....Co do wózka ogolnie nie mamy jeszcze zadnego upatrzonego bedziemy w przyszłym tygodniu jezdzic i ogladac
Natomiast jesli chodzi o lózeczko to mamy wybrany DREWEX z szuflada na dole
HIT lozeczko drewex maly mis + MATERAC i PRZEWIJAK (1320692208) - Aukcje internetowe Allegro

lub bez przewijaka tylko z samym materacem a przewijak sami dokupimy chyba ze tak bedzie taniej...
Tyle co narazie wiem o swoich zakupach, troszke mało wiem ale tego jest za duzo, za duzy wybór jest i sie gubie :baffled:

Pozdrawiam i zycze miłego popołudnia

Do góry