reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
dołączam do grona tych, którym krzyż dawał się we znaki. mi chyba razem z oksytocyną chyba coś na zanik pamięci dali, bo jakoś za wiele nie pamiętam :-) wiem tylko, że jak już mocno bolało to nogi latały mi jak galareta

Kasikz, gratuluję kolejnego kilogramka. Ty tak cichaczem cichaczem prawie już wszystkie zgubiłaś. Co się pojawiasz to mniej na suwaczku :-)

Witam wieczorkiem!
Ale u nas dziś pogoda była...wczoraj tak pięknie, a dziś prawie spałam na desce do prasowania. Kolejna partia ciuszków załatwiona. czekam teraz na dostawę pościeli, paru drobiazgów dla malucha, pieluszek flanelowych z bobasa i nastęna pralka się uzbiera.
Carri, no to powiem Ci, że trochę tata upierdliwy i wtrącający się.rozumiem, że można komuś rady udzielić, czy wyrazić swoje zdanie, ale zawsze ostateczna decyzja powinna do Was należeć, bo to Wasze 4ry kąty, więc po prostu się nie daj i już.
Co do piłkarzyków to niestety nie pomogę, bo mój T „nogi „w ogóle nie lubi.
No i najważniejsze, że Maleństwo się odzywaJ
Lucy, Mysza, dzięki za rady, bo tego jest tyle na rynku, że głowa mała.
Mysza, Twój Synek ma chyba więcej kosmetyków niż ja;)
A ja bym nie chciała od razu w to drogie oilatum wchodzić, bo jeśli nie będzie problemów ze skóra, to po co?
Położna mówiła poza tym, że najpierw trzeba skórę sprawdzić, bo nadmiarem kosmetyków można tylko „zniszczyć ”naturalne właściwości skóry bobasa. Jeśli skóra nie wykazuje jakiś oznak zmian uczuleniowych, to proponowała na początek do kąieli zwyklej oliwki dodać, to później już nie trzeba malucha dodatkowo smarować.a w ogóle to odradzają produkty J&J do przynajmniej 3ego m-ca.
No ale na odparzenia, czy w ogóle do pielęgnacji pupy muszę coś kupić.
Ewelinko, oby ten trudny okres minął szybciutko!!trzymaj się Kochana!ciesz się dzidziusiem!
Jankesowa, to jak Ty i takie porządki i oglądanie filmu, to Cię północ złapie:p, a określeń na tyłek to widzę, że masz na każdą okazjęJciekawe, co byś na mój powiedziała-aż się boję;)
Ja dziś oglądałam film z wesela i dopiero teraz zobaczyłam, że jak mi wszyscy mówili, że taka chuda jestem, to mieli rację-a wtedy nie wierzyłam i mi się wydawało, że dupsko duże.a teraz tęsknię za tamtym wizerunkiem....ale zawalczę jeszcze o niego-tylko trochę późniejJ
Ola, wierzę, że już niecierpliwa jesteś.pewnie ze mną będzie tak samo.na razie żyję byle do świąt, ale jak już choinka w domu stanie, to pewnie będę szalała z niecierpliwościJ
No i widzę, że jeszcze sobie „użyłaś”przed porodem;)tak tak korzystajcie, bo później to „dłuuugo nic” może być. Ale pisałam wczoraj chyba, że seks przyspiesza-owszem, ale tylko w przypadku, gdy już szyjka jest otwarta choć trochę.
U nas dziś też się zadziało/coś się mój T ośmielił za bardzo;), chyba właśnie się przestraszył, jak powiedziałam mu, że po porodzie to nie wiadomo jak będzie;)/.
Pilnuj tych skurczów Kochana!już się też nie mogę doczekać, kiedy napiszesz „dziewczyny, ratunku, chyba się zaczęło;)/ach będziemy kciuki ściskać, a ja na komórce smsa wyglądać/tylko nie zapomnij wysłać, albo męża zobliguj, bo wiesz jak tu się czeka na wiadkomości!!!/
Gosia, ładna ta komoda i już na niej widzę paluszki dzieckaJale my też mamy ciemną-zresztą jak większość mebli w domu-więc do odcisków palców i kurzu już przywykłam.a jeśłi chodzi o sudocrem, to wiesz-na sr położna mówiła, że kobieta może go na brodawki nawet stosować,bo jest skuteczny, tylko że przed karmieniem trzeba umyć.
Ewcia, ja się w konflikcie nie orientuję, porozmawiaj o tym z lekarzem i pamiętaj żeby dopilnować co by Ci podali przy porodzie przeciwciała, to już przy kolejnym dziecku nie będziesz musiała się martwić/chyba-tak mi się wydaje, że gdzieś czytałam/
Kaira, u Ciebie widzę dzień bez zakupów, to dzień na straty spisany ;P

Dziewczyny, ale mi brzuch skoczył- w ciągu tyg chyba ze 3cm!!!to chyba przez to rozpychanie się małego.kurka, musimy w końcu zdecydować się na jakieś imię...może Leon, Leoś..hmm.zmienia się co chwilę koncepcja...
a w ogóle, to byliśmy dziś na zakupach i muszę Wam powiedzieć, że takie piękne ozdoby świąteczne są!!!!!ja uwielbiam świąteczne dekoracje-tzn mam na myśli nie te w witrynach sklepowych, tylko takie do domu, że gdybym kasę miała, to chyba bym worki takich rzeczy kupowała.

Julitko niestety że przez parę miesięcy nie wychodziłam prawie z domu z powodu zagrożonej ciąży teraz muszę to odbić zakupowo. Nawet adam zauważył zmiany finansowe, jak jezdziłam do pracy ok 1000 zł (benzyna jedzenie, cocacola, zgubne nałogi) szło co miesiąc na marne. Niby pracowałam na 2 etaty ale czym więcej zarabiałam tym więcej wydawałam a w domu mnie prawie nie było:p Teraz to sobie odbijam.I w przednich ciążach też nic nie kupowałam bo się bałam zapeszyć.
A ozdóbki świąteczne są śliczne tylko te ceny :szok: kupiłam dizś czarne bombki i dodatki z promocji w ikei.W tym roku robię biało czarna choinkę, i chce żywą bo nasza sztuczna wygląda jak strach na wróble:/
Zmykam słodkich snów

Kaira, u nas co roku - odkąd na swoje poszliśmy-żywe drzewko.a ozdoby srebro biel granat, choć zastanawiam się czy w tym roku "biskupiego"różu-purpury nie wstawić, bo widziałam pięęęęęęęęęękne w realu.a co do zakupów, to ja generalnie nie przepadam, chociaż za maluszkowymi rzeczami mogłabym bez końca łazić:)niestety muszę Wam się przyznać, że jakoś zaczynam z sił powoli opadać.szybko się męczę, w sklepach irytuję, w marketach łapię duszności, więc nie wiem jak długo jeszcze pociągnę;)kolorowych snooff:)
Ola81, co to znaczy, że coraz gorzej?bądź dzielną dziewczynką, już niedługo, już za chwileczkę:)buźka

Witam, ja po zakupach już dziś i padam.

Komodę w końcu kupiliśmy inną, ale tańszą o 250 zł i jak się okazało w Ikei to te co wcześniej chcieliśmy są ciemniejsze od naszych szaf (a niby ta sama seria - ale naszych szaf już nie ma w sprzedaży są tylko komody)
IKEA | Przechowywanie w sypialni | Komody | MALM | Komoda, 6 szuflad

A tak w ogóle to przez ostatni miesiąc przytyłam tylko 0,5 kg przez tę dietę. Ale brzuch też robi sie większy, tylko coraz bardziej chodzę kaczkowato.

A pogada w Trójmieście to katastrofalna, od tygodnia słońca nie widać i ciągle pada, dziś to samo.

No i jeszcze nie mogę pójść spać, przynajmniej przez godzinę, bo mam cukier za wysoki, muszę go strawić trochę przed snem - wszystko przez moją mamę, bo mi po nos podstawia rogaliki a zjadłam tylko 2.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

gosia ta chyba nawet fajniejsza:)
Julitka no wiem własnie,ze przyspiesza tylko jak wszystko gotowe,M caly czas mu mówi,zeby wychodził a mały nic:)
imię Leon fajne.smska wyślę spoko:)
Ola81 gorzej tzn jak?
pati kciuki za zaliczenie

co do ozdób to ja nie mam nawet jednej :)więc będę mogła kupić:)
co do bólu to mnie po porodzie plecy jeszcze długo mocno bolały:(ale teraz nawet jeśli będę miała słodką płaczącą nagrodę:)

reklama
julitka powiem ci ze Milosz po kremie do twarzy j&j dostal na calej buzi krostek, u mnie oilatum sie nie sprawdzilo choc na moja skore dziala cudnie a teraz do kapieli stosuje balneum baby basic i jest ok:)) co do brzuszka to super ze tak rosnie tzn ze dzidzius coraz wiekszy. a Leos mi sie baaaardzo podoba
pati kciuki zacisniete za zaliczenie
Gosia bardzo fajna ta komoda, wyglada na pojemna a wiadomo kazda szuflada na wage zlota:))

Do góry