co do porodu SN czy cc to ja zawsze bylam zwolenniczka sn i o takim porodzie marzylam i taki tez mialam i co ze dwie godz po biegalam i ze mnie nie bolalo jak hemoroidy wyszy mi wielkosci kuli ziemskiej i daly tak popalic przez 2 tyg ze na d.... sobie usiasc nie moglam, bolu krocza wcale nie czulam. jak mnie przestaly bolec hemoroidy to mi sie jeden szew rozlazl i zaczelo bolec i to nie bylo juz fajne a teraz dwa miesiace po znow mi sie cos bolacego na cieciu zrobilo i znow nie jest fajnie wiec nastepnym razem nie wiem czy nie zdecyduje sie na cc
reklama
Julitka a co będizemy sobie żałowac po tak długim poście
Gosiu wiem wiem i smarować mam zamiar tylko zobaczę jak skóra i właśnie nie chciałabym co przewijanie kremu pakować.ale wiesz zakładać mogę a zobaczymy co będzie
Czarna a co do imienia Ludwik to jeden przedszkolak tak ma na imię.mówi się Lulik i moim zdaneim fajnie imię
a znam np dziewczyne Ludwikę
to w ogóle ciekawe mi się wydaje
a co do cc czy sn to ja znieczulenia boję się i głównie dlatego sn chciałabym
Gosiu wiem wiem i smarować mam zamiar tylko zobaczę jak skóra i właśnie nie chciałabym co przewijanie kremu pakować.ale wiesz zakładać mogę a zobaczymy co będzie
Czarna a co do imienia Ludwik to jeden przedszkolak tak ma na imię.mówi się Lulik i moim zdaneim fajnie imię
a co do cc czy sn to ja znieczulenia boję się i głównie dlatego sn chciałabym
K
kaira24
Gość
Witajcie widzę że temat imion podjęty.Która z nas się nie zastanawia jakie jest odpowiednie.Osobiście wychodzę z założenia że lepiej dać dziecku takie imię żeby było niezbyt pospolite, bo nie jest miło jak w jednej klasie jest kilka dzieci z tym samym imieniem:/
Kremik do tyłka mam linomag, nievea, sudocrem, zobaczę w praniu co będzie dobre.
Co do porodu sn czy cc fakt jest taki ze po sn szybko się wstaje i normalnie funkcjonuje o ile nie ma komplikacji. Cc to operacja i o tym trzeba pamiętać.Moj wczoraj mi mówi że może lepiej jakbym naturalnie rodziła bo tyle jest powikłań po tej cesarce.
Ola widzę że zaczęłaś szaleć z takim obciążeniem z przodu to niezła lekcja akrobatyki
Korzystaj ile potrafisz potem znów post
Lili kasikz- ale jak kupić biustonosz w rozmiarze 42 HH w angl rozmiarówce co daje nam miseczkę P w polskiej
Przeszłam już wszytskie sklepy moja przyjaciólka ma salon z bielizną i nei am opcji znaleśc takiego biusonosza
Zmykam z rodzicami na chińszczyznę
Słodkich snów
Kremik do tyłka mam linomag, nievea, sudocrem, zobaczę w praniu co będzie dobre.
Co do porodu sn czy cc fakt jest taki ze po sn szybko się wstaje i normalnie funkcjonuje o ile nie ma komplikacji. Cc to operacja i o tym trzeba pamiętać.Moj wczoraj mi mówi że może lepiej jakbym naturalnie rodziła bo tyle jest powikłań po tej cesarce.
Ola widzę że zaczęłaś szaleć z takim obciążeniem z przodu to niezła lekcja akrobatyki
Lili kasikz- ale jak kupić biustonosz w rozmiarze 42 HH w angl rozmiarówce co daje nam miseczkę P w polskiej
Zmykam z rodzicami na chińszczyznę
Słodkich snów
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Olu- znieczulenie przy cesarce nie boli;-)
zanim wbiją tę wielką igłę to miejsce znieczulają
i ból jest o wiele mniejszy niż bóle porodowe

Gosiu- dobrze kojarzysz
Julitko- ja wiem, że teraz już nie jest tak, że skoro raz cięcie było, to później też...
tyle, że u nas nie minie ten "bezpieczny" czas...
bo zamiast odczekać ok 1,5 roku po cc to ja już byłam w ciąży po 10 miesiącach...
no i ta wada, to już uzupełnienie wskazań do cc
zanim wbiją tę wielką igłę to miejsce znieczulają

i ból jest o wiele mniejszy niż bóle porodowe

Gosiu- dobrze kojarzysz

Julitko- ja wiem, że teraz już nie jest tak, że skoro raz cięcie było, to później też...
tyle, że u nas nie minie ten "bezpieczny" czas...
bo zamiast odczekać ok 1,5 roku po cc to ja już byłam w ciąży po 10 miesiącach...
no i ta wada, to już uzupełnienie wskazań do cc
Ostatnia edycja:
sikoreczka25
2 aniołeczki
Witam Wszystkich czytam Was na bieżąco i kibicuje z całego serca, Widzę temat imion i musze wam powiedzieć że nie ważne co mówiom inni to Wasze dzieci i wasza decyzja a piszę to szczególnie do Oli bo sama mam syna JULKA nasłuchaliśmy się szczególnie od teściowej a teraz nie wyobrażają sobie żeby miał inaczej na imię.Trzymam kciuki i życze Wam nudnych ciążowych miesięcy,szybkich porodów i zdrowych dzieciaczków.Dodam że moje szczęście jest z trzeciej ciąży nie było lekko kiedyś już o tym pisałamale warto walczyć o ten CUD.
julitka80
dni, których nie znamy...
Dziewczyny, normalnie się spłakałam dziś i musiałam pół dnia przeleżeć/przespać.co to dziecię mi zafundowało.....gdybym nie wiedziała jak skonstruowane jest lokum mojego syna, to pomyślałabym, że sobie moje jajniki względnie jelita na rączkę nawija...Boże jak bolało!!!zdarza się Wam tak?jak się położyłam spać, to się uspokoił.może daje matce znak, że powinna więcej odpoczwać???
reklama
Podziel się: